Şimdi Ara

GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2025 (71. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7.735
Cevap
263
Favori
1.920.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
73. Sırada  bugün en iyi #24
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam eski profilin link var mı? merak ettim tanıyorumdur belki

• sahsen vadide senior seviyesi de guzel bir terminal pozisyondur diye dusunuyorum. daha yukseldikce yasanan stress kazanilan para orani bozuluyordur belki de ondan yukselmeye calismiyorlardir. bizim sirkette seniorlar haftada max 30 saat calisiyor mesela :D sence calistigin poziyon stressli mi ya da uzun saatler calismak gerekiyor mu?

• hynx kullanıcısına yanıt

tercih meselesi. insanın istekleri ile alakalı bir durum.

ben haftada ortalama 60-70 saat çalışıyorum. stresi çok, performans düşüklüğünü veya psikolojik buhranlara karşı toleransı yok. mesleki tatminliği yüksek, piyasaya yön veren işlerin bir parçası oluyorsun. Ama acımasız da olman gerekiyor. Mesela danışmanlık verdiğimiz bir şirkette uygulamaya geçince 30 kişinin işten çıkarılması kararını verdim. bu tarz şeyler insanı üzüyor ama elden bir şey gelmiyor.

• peki karari neye gore veriyorsun, karmasik matematiksel modellemeler yapmak gerekiyor mu? ksiacasi bilkentte gordugunuz derslerin bir yarari oluyor mu ya da sadece caliskan insanlar aradiklari icin mi yuksek ortalamali insanlari ariyorlar?

• konuda komik yorumlar var. yurtdışındaki firmalar kollarını açmış süleyman demirel üniversitesi mezunu mühendisleri bekliyor, 2bin 3bin euro verecekmiş gibi bir algı olmuş. böyle hayallere kapılmayın üzülürsünüz.

• Canok C kullanıcısına yanıt
    hocam sakarya için ne düşünüyorsunuz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Türkcell, Türk Telekom yeni mezun elektronik mühendisi maaşları nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yurtdışındaki firmalar için üniversite çok fark etmiyor. globalde adı duyulmuş TR firmalarına girebildiyseniz yurtdışı şansınız artar. ASML harici 2-3 firma daha var mıknatıs gibi SS'den eleman çeken, firmaların yarısı türk :) bence yurtdışı herkes için iyi değil hatta bence çoğu insan için iyi değil. 5 yıl yaşadım ben avrupanın göbeğinde bok gibi 5 para etmez aslında.

neyse ben de kısmetse çarşamba günü bu firmalardan biriyle görüşeceğim. bundan 3 ay önce TR içinde iş değiştirirken Almanya'dan bir şirket ile görüşüp reddedip TR'deki şirketi seçmiştim. pişman değilim ama şimdi gitmek istiyorum.

gitmek istememin nedeni maddi değil, muhtemelen yurtdışına gidince hayat standartım düşecek. Ya da vay Türkiye bitti şöyle de böyle de bu hükümet de zart zurt bu da değil ben ilgilenmiyorum bu konularla. kendi isterlerimi belirledim, nasıl mutlu olabileceğimi anladım bu yüzden gitmek istiyorum.

TR'nin benim için bir avantajı kalmadı. idealistliğimi kaybettim çok yoruldum. günlük mesleki tatminlik arıyorum. büyük projelerde büyük işler yapmak istemiyorum. yönetici falan da olmak istemiyorum. iş-hayat dengesi benim için çok önemli hale geldi. yıllık izin de aynı şekilde. iş benim için bir amaç olmaktan çıktı artık, yaptığım işi bir araç haline çevirmek istiyorum. TR'de bazıları var bence kafayı yemiş. Kendi benliğini şirket ile özdeşleştirmiş. İnstada görürsünüz şirket bayram kutlaması yapar bunlar şirketin bayram kutlamasını kendi storilerinde yayınlar. yav şaka gibi. sen kendin özgün bir insan olarak bayramı kutlayamıyor musun.

neyse ben boş vaktim daha fazla olsun istiyorum. boş vakitlerimde gezeyim tozayım, beyin fırtınası yapayım istiyorum. 4 yıllık iş tecrübem sonucunda bu şartları kendime TR'de sağlayamayacağımı gördüğüm için gitmek istiyorum.

haftasonu trenle başka bir avrupa şehrine gideyim, dondurma yiyip geleyim, yıllık iznim 30 gün olsun yılda çatır çatır 4-5 kere 1 haftalık tatil yapayım ben bunları istiyorum. işmiş kariyermiş çokta fifi. dediğim gibi günlük/haftalık küçük başarılar elde edineyim işte bana yeter artık.

bir de daha az çalışayım ve remote lütfen :) ilk işimde 8-6 çalışıyordum. şimdiki işimde 8-5. hedef 9-5 kısmetse :)

gitmeden bir de mevcut iş yerimdeki bir hanımefendi ile evlenebilsem çok süper olacak :D olmazsa da olmaz ama napalım yani. Besim Tibuk'un dediği gibi ben ne üzülecem onlar üzülsün :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuna222 -- 5 Mart 2023; 23:59:10 >

• makine mühendisliğini çok deli makine sevenler dışında tavsiye etmiyorum. şimdiki aklım olsa endüstri okurdum. makineciyi illa bulursun, makine için aynı şeyi aynı detayda bilen dünyada 100.000 adam var. bilmese bile öğrenir nedir yani bilgiye erişim çok kolaylaştı artık. spesifik bir konu için demiyorum genel ortalama üstü makine mühendisi sayısı 100.000. çok yani. zaten dünyevi işler genelde ortalamanın bir tık üstü bilgi ile dönüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuna222 -- 6 Mart 2023; 0:4:21 >
  • Arkadaşlar merhaba thy'de part time çalışma fırsatım vardı, tcl'den aradılar, bu tcl dedikleri thy nin taşeronu gibi bir şey mi oluyor içeride yapısal ekipler varmış ve sabiha gökçendeymiş bilen aydınlatabilir mi?

• kamuran291216 kullanıcısına yanıt

hocam ss şirketlerine bakıyordunuz. Olumsuz mu sonuçlandı?

• hocam tofaştan kabul aldım ama thy tarafına gitmeyi düşünüyorum, fakat taşeron tarzı bir şey var galiba ortada yapısal ekibi için, anlamadım.

şu an mezun musunuz yoksa 4. sınıf falan mı

• 3. sınıfım hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: kamuran291216

3. sınıfım hocam

Metalürji idi değil mi

• evet

Bir de dediğiniz şirketlerde staj mı yoksa uzun dönem mi

• uzun dönem hocam

• bu maaşlar gerçek mi ? tai tei firmaları için maaş bilginiz var mı özellikle makine mühendisi.

• 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.