Şimdi Ara

Gerçek salep

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Küçük paketlerde satılan içim vb markalı toz salepleri alıp içiyorum ama içindeki salep oranı az oluyor salep tadını da vermıyor. Gerçek salep nerede bulurum fiyatı nedir ? İçen varmı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gerçek salep bu değil

• Salep bir ara ben de çok içerdim.Organic katkısız olan saleplerin tadı müthiş rahatlatıcı oluyor.Diğerleri hep aroma vs beş para etmez. Bir de canım bu aralar hep boza çekiyor.
  • İşte o katkısızları nerden alabilirim reis

• Sanirim orkidenin kokunden uretildiginden bayagi pahali miydi yapilmiyor muydu zor bulmak ozellikle bu isi yapan varsa anca.

• Kendin yapabilirsin,

Nişasta + Süt + Şeker. üstüne tarçın.

En azından ben böyle yapıyorum.
  • Hocam sana dh speysyeli yapabiliriz hemde en katkisizindan

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: S,W,A,T

Sanirim orkidenin kokunden uretildiginden bayagi pahali miydi yapilmiyor muydu zor bulmak ozellikle bu isi yapan varsa anca.

O kadar zormu gerçekten AVM'lerin küçük büfesinde oluyor bardağı 2 liraya satıyorlar ama işte bulamıyorum

• Reklam gibi olmasın ama ben geçen kış gittigidiyordan gerçek sahlep bulup almıştım. Gayet de güzeldi :) Üstüne damla sakızı reçeli katıp karıştırıyordum enfes oluyordu :)

Bu kış da almayı düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: nike35

Kendin yapabilirsin,

Nişasta + Süt + Şeker. üstüne tarçın.

En azından ben böyle yapıyorum.

Hocam dışarıda satılanların tadı güzel oluyor onlarda bu şekildemi yapılıyor acaba

• Ryad Boudebouz kullanıcısına yanıt
    Dışarda nasıl yapılıyor bilmiyorum fakat, bu dediğim malzemelerle yaptığımda dışarıda içtiklerimden bir fark göremiyorum. Aksine ne kullandığımı bildiğim için içim de rahat oluyor.

Denemek isterseniz, cezve gibi bir şeyin içine sütü doldurun. Süt oranında şeker ilave edin. Daha sonra nişastayı yavaş yavaş koyun. Topaklanma olmasın koyarken de karıştırın. 3-4 dk sonra kıvam aldığını görürsünüz. Kendinize göre bir kıvam belirleyin. Bardağa doldurun. Üstüne tarçın ekip için. Afiyet olsun =)

EDİT : Şu video yardımcı olur. Videodaki saf sahlep tozu yerine, benim dediğim nişasta olacak. Saf sahlep tozunuz varsa onu koyabilirsiniz =)

https://www.youtube.com/watch?v=oBC4S_4ntSg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nike35 -- 9 Kasım 2016; 21:43:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nike35

Dışarda nasıl yapılıyor bilmiyorum fakat, bu dediğim malzemelerle yaptığımda dışarıda içtiklerimden bir fark göremiyorum. Aksine ne kullandığımı bildiğim için içim de rahat oluyor.

Denemek isterseniz, cezve gibi bir şeyin içine sütü doldurun. Süt oranında şeker ilave edin. Daha sonra nişastayı yavaş yavaş koyun. Topaklanma olmasın koyarken de karıştırın. 3-4 dk sonra kıvam aldığını görürsünüz. Kendinize göre bir kıvam belirleyin. Bardağa doldurun. Üstüne tarçın ekip için. Afiyet olsun =)

Teşekkürler tarif ettiğiniz iyi oldu

• Buldum galiba

https://www.kahvedunyasi.com/sanal-magaza/teneke-kutu-salep-400gr_16757.aspx

• Gerçek bir aktardan alabilirsin. Kilosu 150-200 lira civarındadır. 100 gram alsan zaten baya gider. Bir cezveye 1 çay kaşığı atıyorsun acayip yoğun oluyor tadı.
  • Gerçek salebin fiyatı değişkendir. Kilosu 250 tl'yede satan var. 700 tl'ye satanda var. Gerçek salep içmek istiyorsanız iyi bir aktara gidin kahve dünyasını falan boş verin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.