Şimdi Ara

Gerçek Ip Man Ving Tsun Dersleri Başlıyor, İstanbul ! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
4
Favori
10.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • nedret vidyoda çene çalmaktan başka bişi bilmiyor kapadı kaçtı okulu.
  • Acizane araştırmalarım sonucu Nedret Hoca'nın Ip Man'ın gerçek VT'sini öğrettiğine karar verdim. Gereksiz insanların çirkin laf sokmaları çocukça ve kaale alınmaz geliyor. Tek sorun ben avrupa yakasında Zeytinburnunda'yım, Nedret Hoca Anadolu yakasında maltepede ders veriyor dolayısıyla ulaşım sorunu düşündürüyor beni.. yoksa kesinlikle diğer organizasyonlar orjinal mi değil tartışılabilir ama işi ticarete döktükleri ve haksız kazanç sağladıkları çok açık. bu organizasyonlarda her hoca 5 ödeyip öğrenci başına 15 çıkarıyor.Nedret Hoca diyorum ve takipçisiyim diyorum Allah azmimi kırdırmasın ve inşallah ulaşım sorununu çözebilirim. Nedret Hoca takipçilerine saygılar..
  • Merhaba ben Wing Chun eğitmeniyim. 6 yıldır WC çalışıyorum. İlk önce CWTO'da başladım. Sonra MAI oldu, sonra EBMAS en son da proWES. Wing Chun hakkında biraz bilgim var ve buradan hiç değilse birkaç arkadaşı aydınlatmak isterim. Çünkü Sifu Nedret'i savunan arkadaşın bile Ving Tsun hakkında eksik bilgiye sahip olduğunu gördüm.
    Öncelikle belirtmeliyim ki Sifu Nedret'i tanımıyorum ama tanımak isterim. Her sifudan öğrenilecek birşeyler olduğunu düşünüyorum. Boks ve BJJ de çalışmış olduğumu belirterek yorumuma başlıyorum.
    Wing Chun eğitimine GM Ip Man, "Ip Man Ving Tsun Athletic Association" adı altında başlamıştır. Yani bugün Wing Chun olarak bilinen sistemin ilk romanizasyonu VT'dir. WC, William Cheung ile yayılmıştır. WC - William Cheung...
    Leung Ting ise WT - Ting... Neyse GM Kernspecht'in Krav Maga ve Kali gibi sistemlerden eklediği hareketler EWTO'da Blitzdefense adı altında self defence programı olarak öğretilir. Wing Tsun olarak değil. Yeni başlayan öğrencilere kendini savunması için öğretilen teknikler bütünüdür. Sanatın kendisi değildir.
    GM Leung Ting GM Ip Man'dan 9 ay kadar özel ders almıştır sonra ise GM Leung Sheung ile çalışmalarına devam etmiştir.
    GM Wong Shun Leung bence Wing Chun'un en iyi uygulayıcı sifularından birisidir ve bir çok görüşüne yürekten katılıyorum. Ama buradaki arkadaşların sıkıntısı eksik bilgiyle donatılmış olmaları, ya da bilinçli olarak eksik bilgilendirilmişler. Hiç kimse 5-6 yıl gibi kısa bir sürede amatör şekilde çalışıyorsa usta olamaz.
    Evet EWTO sistemi korkunç derecede ticari ve para sömürücü bir sistemdir. Bu yönüyle savunma sanatlarını gerçekten para odaklı gösteriyor. Ama emin olun birçok BJJ, Aikido, vs. organizasyonu da böyledir.
    Bir insanın usta olması için gereken süre 10-15 yıldır. Bu her işte böyledir. Ama bir sistemde tüm müfredatı öğrenip tekrar yaparak ustalaşırsınız, bir sistemde sindire sindire öğrenirsiniz. Seçim size kalmış. Nihayetinde 15 yıl sonunda ulaşacağınız nokta aynıdır.
    Ayrıca ProWES'te belge ücreti, sınav ücreti, pasaport parası vs. ödemezsiniz. Sadece aldığınız eğitimin parasını ödersiniz.
    Ayrıca GM Leung Ting'in de Biu Tze ve Chum Kiu programlarına getirdiği çalışma metodları başka sistemlerdekileri bile etkilemiş, müfredatı detaylı, sabit ve standart hale getirmesi Wing Tsun'u evrenselleştirmiştir. Bundan ilham alan diğer sistemler de müfredatlarını kısım kısım bölme yoluna gitmiştir. Bu kötü birşey olsaydı diğer sistemler de yıllardır bunu yapmaya çalışıyor olmazlardı. Son olarak diyeceğim şu ki eğer her petekten bal alacak bir arıysanız ya da en iyisini istiyorsanız sifu sifu gezin ve hangisinin en iyi olduğunu görün.
    İyi çalışmalar.




  • Nedret Kılıç ders veriyor mu hala ?
  • merhaba arkadaşlar. Ben Wing Chun derslerine başlayacağım ve uzun araştırmalar sonucu Prowes'in benim için en iyi olacağına karar verdim çünkü diğer organizasyonlar arasında bu işi gerçekten öğretmeye çalışan ve ticarethane olmayan bir yer olarak tanımlanıyor. Tam başlayayım derken internette Nedret Kılıç ile karşılaştım ve araştrıdıktan sonrada gerçekten bu işi düzgün ve geleneklere bağlı bir şekilde yaptığını öğrendim.Fakat Nedret Kılıç adı altında da herhangi bir ders bulamadım. Aynı şekilde IKAWA ile karşılaştım internette ve ıkawa'nın kurucusu Murat Kaplan'ın da bu işte gerçekten iyi olduğunu ve geleneklere bağlı olduğunu öğrendim. bunlardan sonra aklım karıştı sonuçta öğrenci insanız belli bir bütçemiz var o nedenle istemeden herhangi bir ticarethaneye gitmek istemiyorum. bu konuda biraz yardımcı olursanız sevinirim...

    1)Prowes --> kurucusu Cemil Uylukçu --> ustası Emin Boztepe --> ustası Leung Ting

    2)Nedret Kılıç --> ustası Philipp Bayer --> ustası Wong Shun LEUNG
    (Nedret Kılıç'ın veya onun herhangi bir okulunun iletişim bilgilerine henüz rastlamadım)

    3)Murat Kaplan(IKAWA) --> ustası Samuel Kwok

    not: wong shun leung ve samuel kwok İp Man'in öğrencileriymiş. Leung Ting için ise çeşitli söylentiler var.




  • Leung Ting kökenli her WTye veya WCye şüpheli yaklaşabilirsin, yaklaşmalısın.
    Bununla birlikte klasik ekoller yaygın olmadığına göre, proWES yanlış bir tercih olmaz.
    Ben şahsen EBMAStan uzak duruyorum ama Mert Nomer EBMAS içinde tavsiye edeceğim bir kişiliktir.

    tabii illa WT yapacam, paramı çarçur edeceğim diyorsan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aLiM KaFKeF


    quote:

    Orijinalden alıntı: Heathen


    quote:

    Orijinalden alıntı: aLiM KaFKeF


    Wing Chun değilse bu öğrettikleri IP man ile ne alakası var? lol


    Kardeşim madem anlamıyorsun neyime yorum yaparsın değil mi? lol

    Ip Man, Yip Man (Vuan) diye okunur, Aypi Men diye değil.

    Öğrettikleri Wing Chun'den türeme, öğrenci seviyeleri eklenerek, TG ve PG seviyeleri eklenerek oluşturulan 35 senede bitireceğiniz bir sistemdir. Ip Man ile alakası da Leung Ting'in "Ben Ip Man öğrencisiyim, Wing Chun öğretiyorum" serzenişlerinden gelir.

    Burda okumuyoruz yazıyoruz soyadını büyük yazabilirim. Tabi yorumlamana baglı.

    GERCEGİ HANGİŞİ ONUDA BELİRTSEN




  • değiştirmeden ekleme yapmadan geliştiremezsın bence her sifu dan oğrenılecek bir cok şey var..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eisiksal

    değiştirmeden ekleme yapmadan geliştiremezsın bence her sifu dan oğrenılecek bir cok şey var..

    yav he he!
    Muay Thai, boks BJJ vs. varken WC-WT çalışmak zaman kaybıdır gençler.
  • merhaba sondurum hakkında bilgisi olan var mı acaba. hala okul duruyor mu varsa adres ve tlf. verirseniz sevinirim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ben de merak ediyorum. Maltepe'deki Wing Tsung kursu hala devam edip etmediğini... Bir telefon numarası varsa lütfen veya halen kursun devam edip etmediğine dair bir bilgisi olan varsa lütfen burada paylaşsın.
  • -corporal- kullanıcısına yanıt
    kardeşim Nedret hoca maltepe'deki dersleri iki üç sene önce bıraktı.

    Şimdi kendi çiftlik evinde ders veriyor. Ocak ayında başlıyoruz demişti. aylık 100 lira. Bir çıkarım yok yanlış anlaşılmasın, sordun diye söylüyorum.

    Ving Tsun Turkey diye facebookta bi aratırsan Cem hocamla arada sırada duyuru yaptıkları bir sayfa var. ordan takip edersin gelişmeleri.

    Cem vingtsuntr diye facebook'ta aratırsan Cem abime de ulaşabilirsin. O da yanılmıyorsam Leventte ders veriyor.

    Hadi kolay gelsin
  • hocam çiftlik evi demişsin de bir ilan bir telefon falan yok mudur .
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.