Bildirim
Geometrik Yer Soruları
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
son soruda t,t–1 denklemi doğru belirtir x–y–1=0 doğrusudur bunun o doğruya göre simetriği aynı eğimli olduğundan x–y–1+6=0 geliyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
sondan 2 de doğru demetinin kesişim noktası 4,–4 olur bu çemberin merkezidr aklınızda cankandırısanız çember olduğu görülüyor
sondan 4.de x eksenine uzakığının karesi y²=(x–4)²+(y–3)²
ilk soru doğrultman çemberi gibi duruyor şekli çizince ancak işlemsel bir neñ bulamam gibi duruyor
2. soruda t 'ye herhangi bir şey verebilirsin 0 ver mesela. 2,-3 olur noktamız. bu noktanın simetriğini al -2,3 olur şıklarda yerine yaz. 2 şık sağlarsa 1 nokta daha belirle aynı işlemi uygula 2 2sini de sağlayamaz -
Allah razi olsun arkadaslar
Evet bende deger vererek yapabiliyorumda cozum yolunuda ogrenmek icin attim soruyu cozum yolu olaa daha iyi olur
quote:
Orijinalden alıntı: maebara keiichi
sondan 4.de x eksenine uzakığının karesi y²=(x–4)²+(y–3)²
Saolaain kardesim cozumler icin
Bunu cozumu anlamadim neden yaptigimizi
Önemli değil.diğer parabollü dik teğet sorusunu çözemedim ancak muhtemelen bütün parabollerde bu dik keşisen teğetlerin kesim noktası parabolün doğrultmanı.soru için)merkezler isteniyor o yüzden nokta da çemberin üzerindeymiş o zaman x eksenine uzaklığı noktaya uxaklığına eşittir teğet olduğundan
quote:
Orijinalden alıntı: maebara keiichi
Önemli değil.diğer parabollü dik teğet sorusunu çözemedim ancak muhtemelen bütün parabollerde bu dik keşisen teğetlerin kesim noktası parabolün doğrultmanı.soru için)merkezler isteniyor o yüzden nokta da çemberin üzerindeymiş o zaman x eksenine uzaklığı noktaya uxaklığına eşittir teğet olduğundan
Soruyu anladim .Allah razi olsun saolsin
Eger sorun olmayacaksa.https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=117777480 bu konudaki sorularimada bakabilir misin.
Selametle
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
tümümüzden.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X