Şimdi Ara

Geometrik Yer Soruları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• son soruda t,t–1 denklemi doğru belirtir x–y–1=0 doğrusudur bunun o doğruya göre simetriği aynı eğimli olduğundan x–y–1+6=0 geliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sondan 2 de doğru demetinin kesişim noktası 4,–4 olur bu çemberin merkezidr aklınızda cankandırısanız çember olduğu görülüyor

• sondan 4.de x eksenine uzakığının karesi y²=(x–4)²+(y–3)²

• ilk soru doğrultman çemberi gibi duruyor şekli çizince ancak işlemsel bir neñ bulamam gibi duruyor

• 2. soruda t 'ye herhangi bir şey verebilirsin 0 ver mesela. 2,-3 olur noktamız. bu noktanın simetriğini al -2,3 olur şıklarda yerine yaz. 2 şık sağlarsa 1 nokta daha belirle aynı işlemi uygula 2 2sini de sağlayamaz
  • Allah razi olsun arkadaslar

Evet bende deger vererek yapabiliyorumda cozum yolunuda ogrenmek icin attim soruyu cozum yolu olaa daha iyi olur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Zor geometri sorusu
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: maebara keiichi

sondan 4.de x eksenine uzakığının karesi y²=(x–4)²+(y–3)²

Saolaain kardesim cozumler icin
    Bunu cozumu anlamadim neden yaptigimizi

• harun251 H kullanıcısına yanıt
    Önemli değil.diğer parabollü dik teğet sorusunu çözemedim ancak muhtemelen bütün parabollerde bu dik keşisen teğetlerin kesim noktası parabolün doğrultmanı.soru için)merkezler isteniyor o yüzden nokta da çemberin üzerindeymiş o zaman x eksenine uzaklığı noktaya uxaklığına eşittir teğet olduğundan

• quote:

Orijinalden alıntı: maebara keiichi

Önemli değil.diğer parabollü dik teğet sorusunu çözemedim ancak muhtemelen bütün parabollerde bu dik keşisen teğetlerin kesim noktası parabolün doğrultmanı.soru için)merkezler isteniyor o yüzden nokta da çemberin üzerindeymiş o zaman x eksenine uzaklığı noktaya uxaklığına eşittir teğet olduğundan

Soruyu anladim .Allah razi olsun saolsin

Eger sorun olmayacaksa.https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=117777480 bu konudaki sorularimada bakabilir misin.
    Selametle

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • harun251 H kullanıcısına yanıt
    tümümüzden.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.