Şimdi Ara

Geometri Sorum(Özel Üçgenler)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Cevaplar 32 ve 14 çözen arkadaşlara şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sivrisinek2345 -- 9 Mart 2014; 0:10:56 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam ilk sorunu çözdüm de ikinciyi bulamadım :) 90-67,5-22,5 üçgeninin kuralları vardı, onlarla ilgili bir şey olabilir çok hatırlamıyorum
  • 2. sorunun cevabı 14 mü ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Novarolife

2. sorunun cevabı 14 mü ?

Evet çözümü de yazar mısın ? Diğer arkadaşa teşekkürler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ece K.

Hocam ilk sorunu çözdüm de ikinciyi bulamadım :) 90-67,5-22,5 üçgeninin kuralları vardı, onlarla ilgili bir şey olabilir çok hatırlamıyorum

Bir sey soracağım neden 2 nokta da uc nokta almıyoruz onun sebebi ne acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2.soruda 67.5 27,5 90 üçgeni var.

27,5 değil 22,5.. Hadi iyi geceler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thesis Statement -- 9 Mart 2014; 1:56:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sivrisinek2345

quote:

Hocam ilk sorunu çözdüm de ikinciyi bulamadım :) 90-67,5-22,5 üçgeninin kuralları vardı, onlarla ilgili bir şey olabilir çok hatırlamıyorum

Şimdi şöyle söyleyeyim D noktasının C ye uzaklığını dik uzantı gibi düşün. A noktasına tabana attığımız 12'lik yükseklik var ya, yine A noktasını referans alıp D noktasına geldiğimizde senin oluşturduğun AD kenarı yüksekliğin hipotenüsü oluyor. Kenarları 12 ve 13 olan sadece 5-12-13 ü çizebilirsin iki taraftan çizebilirsin o nedenle iki tanedir diyoruz. Şöyle dikin BC kenarıyla keşistiği noktaya H diyelim. Açı kenar bağıntılarındaki gibi düşünürsek o noktayı AH arasında gezdirebilirsin AC kenarını geniş açılı üçgenin kenarı da yapabilirsin ama bu H noktasının yerini değiştirir D'yi etkilemez. Sadece orada çizebileceğin üçgenlerin niteliğini değiştiriyorsun D noktası hep sabit. En azından ben böyle düşündüm kafana yatmıyorsa sen yine de işin aslını bir sor :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GEOMETRİ VE FİZİK YARDIMM
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sivrisinek2345

quote:

Şimdi şöyle söyleyeyim D noktasının C ye uzaklığını dik uzantı gibi düşün. A noktasına tabana attığımız 12'lik yükseklik var ya, yine A noktasını referans alıp D noktasına geldiğimizde senin oluşturduğun AD kenarı yüksekliğin hipotenüsü oluyor. Kenarları 12 ve 13 olan sadece 5-12-13 ü çizebilirsin iki taraftan çizebilirsin o nedenle iki tanedir diyoruz. Şöyle dikin BC kenarıyla keşistiği noktaya H diyelim. Açı kenar bağıntılarındaki gibi düşünürsek o noktayı AH arasında gezdirebilirsin AC kenarını geniş açılı üçgenin kenarı da yapabilirsin ama bu H noktasının yerini değiştirir D'yi etkilemez. Sadece orada çizebileceğin üçgenlerin niteliğini değiştiriyorsun D noktası hep sabit. En azından ben böyle düşündüm kafana yatmıyorsa sen yine de işin aslını bir sor :)

Anladım teşekkürler.

diğer soruyu hala yapamadım arkadaslar hani bir kural vardır ikizkenar üçgende tabandan alınan bir nokta eşit kenarlara çizilen dik uzunluklarının toplamı eşit kenarlara ait yüksekliklerin uzunluğuna eşittir o kural niye burada olmuyor ya da ben mı yapamadım ?

• sivrisinek2345 S kullanıcısına yanıt
    Soru çok kolay ya dün nasıl aklıma gelmedi anlamadım :) Oradaki üçgen geniş açılı o gözden kaçıyor..
  • quote:

Soru çok kolay ya dün nasıl aklıma gelmedi anlamadım :) Oradaki üçgen geniş açılı o gözden kaçıyor..

Ya bende hep içeriden dik çiziyorum hic oyle bir sey aklıma gelmedi teşekkürlerr

• sivrisinek2345 S kullanıcısına yanıt
    Rica ederim

• Özel Üçgenler ile alakalı konularda eksikleri gidermek isterseniz veya konu başlıklarına göre çalışmak isterseniz buradan bakabilirsiniz. https://www.ogretmentercihim.com/blog/ozel-ucgenler

• killercroc K kullanıcısına yanıt
    Lan adam evlendi çocuğu oldu ne üçgenleri

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.