Şimdi Ara

Geometri Sınav Soruları (Lise4)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkeze iyi akşamlar geçen hafta Geometri sınavım vardı hasta olduğumdan dolayı okula gitmedim ve arkadaşlar girdikleri sınavın fotoğraflarını çekip bana verdiler sorular elimde cevaplarsanız sevinirim

1-) Bir küpün alanı sayıca hacminin 3/4'üne eşit old. göre bu küpün cisim köşegeni kaçtır?
    2-)Birbirine paralel olan d1 ve d2 gibi iki doğrudan birbine paralel olan d3 doğrusu digerine göre hangi konumda olur ( Hayatımda gördüğüm en saçma soru )
    3-) İki doğrunun birbine göre durumlarını yazınız?

5) Bir kenarı 3 cm olan küpün taban alanı kaçtır?

6-) Ayrıtlarının uzunlukları 5cm 15cm ve 45cm olan dikdörtgenler prizmasının hacmine eşit hacimde olan kübün alanını bulunuz?

• lise 4 değil de ilköğretim 8 falan olmasın ?
  • Sorular ilkokul düzeyinde
  • Dokto bu ne
  • quote:

Orijinalden alıntı: s.u.i

Herkeze iyi akşamlar geçen hafta Geometri sınavım vardı hasta olduğumdan dolayı okula gitmedim ve arkadaşlar girdikleri sınavın fotoğraflarını çekip bana verdiler sorular elimde cevaplarsanız sevinirim

1-) Bir küpün alanı sayıca hacminin 3/4'üne eşit old. göre bu küpün cisim köşegeni kaçtır?
    2-)Birbirine paralel olan d1 ve d2 gibi iki doğrudan birbine paralel olan d3 doğrusu digerine göre hangi konumda olur ( Hayatımda gördüğüm en saçma soru )

6-) Ayrıtlarının uzunlukları 5cm 15cm ve 45cm olan dikdörtgenler prizmasının hacmine eşit hacimde olan kübün alanını bulunuz?

1) kenarı 6 cisim köşegeni 6kök3 (galiba)
    2)Paraleldir.
    3)kesişik, paralel, ayrık, çakışık
    5)
    6)yanlış oldu başkası yapsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kese kağıdı -- 4 Aralık 2011; 21:29:01 >

• 4. soru nerde dememizi mi bekliyorsun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetsuer

quote:

Orijinalden alıntı: s.u.i

Herkeze iyi akşamlar geçen hafta Geometri sınavım vardı hasta olduğumdan dolayı okula gitmedim ve arkadaşlar girdikleri sınavın fotoğraflarını çekip bana verdiler sorular elimde cevaplarsanız sevinirim

1) kenarı 6 cisim köşegeni 6kök3 (galiba)
    2)Paraleldir.
    3)kesişik, paralel, ayrık, çakışık
    5)
    6)yanlış oldu başkası yapsın

(4kök3)/4 değil mi?
    aküp=4/3akare den
    4/3=a
    kök içinde 2(a^2)=yüzey köşegeni=akök2
    kök içinde a^2+(akök2)^2=cisim köşegeni= akök3

a=4/3 tü (4kök3)/3 oluyor o da.

6. soru da:
    5*5*5*3*3*3'ün küpkökü bir kenara eşit oluyor. Bir kenarı 15 ise yüzey alanı =225*6=1350

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Zor Ygs Matematik
    14 yıl önce açıldı
    Tyt matematik...
    3 yıl önce açıldı
    APOTEMİ TYT FEN ÖZET
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.