Şimdi Ara

GEOMETRİ İKİ NOKTA ARASI UZAKLIK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • BELKİ BİRAZ SAÇMA SORU OLACAK AMA MANTIĞINI ANLAMAYA ÇALIŞIYORUM ANALİTİK GEOMETRİ DE İKİ NOKTA ARASI UZAKLIK FORMÜLÜ NOKTALAR AYNI KOORDİNAT DÜZLEMİNE AİT OLMASA BİLE GEÇERLİ MİDİR?

• Söylediğiniz farklı boyuttaki noktayı ifade edebilmek icin z ekseni cizmemiz gerekir x y ekseni gibi z ile x ya da z ile y de birbirine dik olursa değisken değistirerek aynı ifadeyi kullanabiliriz diye düsünüyorum. Sonucta yine iki noktadan bahsediyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sen ve senin garip soruların...
  • Artık caps lock tuşunu görünce senin konuların aklıma geliyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Monster v1 M kullanıcısına yanıt
  • nYselmech kullanıcısına yanıt
    ben bir konunun mantığını öğrenmeden konuyu geçmem konunun mantığını öğreninceye kadar da ara sıra böyle saçma sorular sorabiliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pansehir

ben bir konunun mantığını öğrenmeden konuyu geçmem konunun mantığını öğreninceye kadar da ara sıra böyle saçma sorular sorabiliyorum
    tamam da farklı koordinat düzlemi ne demek? evrende 2'li 3'lü ... kordinat düzlemler vardır ve tektir yani. Eğer 3 boyutta da 2 nokta arası uzaklığı bulabilir miyiz dersen, evet formülü var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Farklı koordinat düzleminde geçerli olamaz soru olarak örnek vereyim -1,5 ile -3,4 noktaları arasındaki uzaklık 8 km diye yazmış 5,3 ile -5,3 noktaları arasındaki uzaklık kaç km diyor sen buldun burada cevabı bu uzaklık başka koordinat sisteminde 8 km yerine 9 km de olabilirdi yani denklemlerdeki x değeri nasıl her soruda farklıysa koordinat düzleminin 2 nokta arası uzaklığıda aynı x,y değerlerinde farklı olabiliyor gördüğün gibi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.