Şimdi Ara

GEOMETRİ'DEN BİR SORUM VAR! (Kendim Buldum :) Ama Teşekkürler)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yarın geometri sınavım var ve kaynaklarımın hepsini tükettim, çözecek soru kalmadı. Aslında hiç kasmama bile gerek yok, 45 alsam bile 5 düşüyor ama internette dolaşırken gördüm soruyu ve kafama takıldı. Şuna bakarsanız sevinirim. Cevabı şimdi söylemiyorum. Doğru cevabı görünce, ben size söylerim siz de bir zahmet yolu da anlatırsınız...

GEOMETRİ'DEN BİR SORUM VAR! (Kendim Buldum :) Ama Teşekkürler)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi therev -- 6 Haziran 2007; 0:06:15 >

• 25 sanırım. Ya da şu an yaptığım rapor beynimi sulandırdı.

Edit: 25 demek istedim, düzelttim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musAKka -- 6 Haziran 2007; 0:01:46 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: musAKka

22,5 sanırım. Ya da şu an yaptığım rapor beynimi sulandırdı.

Yok değil.

Ya hiç tınlamamam gereken bir sınav. Yine de kafam şu soruya takıldı, gıcık oldum. Kitaplarımdaki soruların hepsinin bitirmiştim zaten, bari internetten bakayım dedim, şu gıcık soruyu çözemedim yahu...

• 25 ya, kafadan 4 işlem yapamıyorum artık hesap makinası kullanmaktan.
  • Ya inanamıyorum kendime, şurada benzerlik bağırıyor adeta da ben duymuyorum. Neyse teşekkürler!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi therev -- 6 Haziran 2007; 0:05:42 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: musAKka

25 ya, kafadan 4 işlem yapamıyorum artık hesap makinası kullanmaktan.

Tamam siz bana nasıl çözüleceğini, yöntemini anlatın, ben çözeyim.

Dikey Geçiş sınavında 2 tane geometri sorusu vardı onlarıda yapamadan kazanmıştım üniversiteyi.
    Öğrenemedim bir türlü şu geometriyi. Açı sorusu olsa onları yapabiliyorum.
  • cevap 18 mi acaba
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Buda ben arkadaşlar [Videolu]
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  •  GEOMETRİ'DEN BİR SORUM VAR! (Kendim Buldum :) Ama Teşekkürler)

AEF ile ABC benzer üçgenler. b açılarının karşındaki değerleri oranla. Biri 2, diğeri 9. Yani 4,5 kat büyük. O zaman c açılarının da karşılarındaki değerler aynı oranda olmalı. Küçükte üçgende |AF| =6 ise, büyük üçgende |AC| = 6 x 4,5 = 27 olur. |AE| = 2 zaten. O yüzden x = 27 - 2 = 25

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musAKka -- 6 Haziran 2007; 0:14:29 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.