Şimdi Ara

Genleşme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar,levha genleşiyorsa hepsi eşit olarak genleşip mesafeler nasıl artıyor ?
     Genleşme

Güncelleme //

Genleşme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 3 Ocak 2015; 16:27:02 >

• fotokopi çekmiş gibi düşün.
     Genleşme
  • genleşme demek fotokobik olarak buyutmek demek yanı dokunmatık telefonda bı resme iki kere tıkalyınca nası buyuyosa ordada aynı sekilde büyücek agırlık merkezınden dısarı dogru o yuzden ikisi de artar
  • quote:

Orijinalden alıntı: stam

fotokopi çekmiş gibi düşün.
     Genleşme

fotokopi çekince hepsi aynı oranda büyür ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaRKSiDeRS55

genleşme demek fotokobik olarak buyutmek demek yanı dokunmatık telefonda bı resme iki kere tıkalyınca nası buyuyosa ordada aynı sekilde büyücek agırlık merkezınden dısarı dogru o yuzden ikisi de artar

orada bir yanılgıya düşmüşüm,açıların değişmemesi ile karıştırmışım ben,genleşince küre,üçgen falan da genişleyince boşluk aynı oranda artar gibi düşünmüştüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: oksygen

quote:

Orijinalden alıntı: stam

fotokopi çekmiş gibi düşün.
     Genleşme

fotokopi çekince hepsi aynı oranda büyür ama

Genleşme

• Arkadaşlar bir soru daha ekledim,birinin hacmi 2 katı mantıken cevap 2 olur,ama matematiksel işlemler ile bulmak istiyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sirkulasyon pompası
    4 yıl önce açıldı
    Grundfos Sirkülasyon Pompası
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: oksygen

Arkadaşlar bir soru daha ekledim,birinin hacmi 2 katı mantıken cevap 2 olur,ama matematiksel işlemler ile bulmak istiyorum

http://sketchtoy.com/64113001
  • oksygen kullanıcısına yanıt
    şimdi oncelıkle Q=m.c.T den eşit ısı verırsen ilkinin sıcaklıgı 2T artarsa oburu T kadar artar cunku kutlesı 2 katı. genlesme de sıcaklık degısımıyle orantılı oldugundan cevap 2 olur
  • Çok teşekkürler arkadaşlar,maşallah hızır gibi yetiştiniz
    Mantıken 2 saniyede çözülüyor,ama ne derece doğru bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 3 Ocak 2015; 16:41:35 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.