Şimdi Ara

Genetik Saç Dökülmesi Önlenebilir mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
21.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 ilaç var sadece. Minoksidil ve Finasterid. İkisi de FDA onaylıdır ve işe yarar.

Minoksidil, Finasterid gibi dht'yi inhibe eden bir etken madde değildir. Damarları genişletir, saçı canlandırır, stand-by da duran kıl köklerini uyarır tekrar saç çıkar. Ölmüş saç foliküllerini canlandıramaz. DHT'yi de inhibe etmediği için saçların sadece dökülmesini yavaşlatırsın, durduramazsın. Bunun için Finasterid etken maddeyi oral yolla alman gerekli.

Finasterid ise prostat ilacının etkin maddesi. Kullandığın sürece saçlarını korursun, dökülen ve ölmemiş saçları çıkartırsın. Ama yan etkiler.. Memede büyümeden tut cinsel isteksizlik birçok yan etkisi var ve uluslararası platformlarda ilacı bıraktığın halde bile yan etkilerin yok olmadığını söyleyen insanlar var.

Zaten bu etken maddenin kullanımı uzun yıllara dayanmıyor bu yüzden uzun süreli kullanımda insan sağlığında nasıl etkiler bıraktığı bilinmiyor.
    Bir de erkek tipi saç dökülmesi bir hastalıktır. Dht'nin saç köklerine zararını her gün bu ilaçları kullanarak önlersiniz haliyle ilaçları bırakınca kıl kökleri tekrar zarar görmeye devam edeceği için dökülme yine başlayacaktır.

Finasterid kullanımı da gerçekten dikkat etmek lazım. Dikkat bozukluğu, unutkanlık çoğu kişide görülen yan etkilerden sanırım, diğer yan etkiler de gerçekten korkutucu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sedat.

Yaa ben bunu çok Araştirdim EMİN OL buna %100 bi çözüm bulan olsa Yildirim hiziyla piyasaya sürer ama Yapamiyolar herhalde.. Çünkü Saç dediğin o incecik şeyde bir insanin TÜM DNA kodu bulunuyor.. Yani ELBET bu dökülme kellik sorununu Bir Gün temelli kaldiracaklar ama şuan öyle bi yöntem yok.. Hee ne yaparsin B vitamini takviyeli sabunlar şampuanlar kullanmayi öneriyorlar ama BEN bu yaşima kadar A'dan Z'ye ne marka şampuan ne marka sabun ne marka Yerli-Yabanci, Yurt içi-Yurt dişi zimbirtisi varsa parami heba ettim.. Hee diyeceksin ki arkadaş bu kadar para saçtin Hiç mi bi etki görmedin.. Dediğim gibi gördüğüm tek etki (misal) Ayda 100 tel saç gidiyosa 50 60 tel saç gitmeye başladi.. Saç telleri daha dayanikli olmaya başladi örneğin elime saçimi çektiğimde azicik sağlamlaştiğini hissettim ama durdurulamadi.. Tamamen senin benim DNA kodumu çözüp orda DNA yapi taşina Direk mudahale Edilmediği müddetçe kii bu bence ileride yapilir diyorum Kellik İrsi ise o saçlar Gider.. Yok bunu kullandim durdu yok bunu kullandim Saçlarim gürleşti yok bunu yaptim saçlarim geri geldi, Geç o işi.. Saç ekim operasyonlarinda bile ense tarafinda ki saçlari alip önlere dikerler genelde ve bi daha arkalarda Zor saç çikar.. Bi gün bu saç olayini çözecekler buna inaniyorum.. Ve bunu kim yaparsa en kisa sürede dünyanin en zengin şirketi haline gelecektir.. Çünkü Dünya nufusunun %75'i o ilaci kullanacaktir..

2 3 seneye inş bulurlar .

• Çekilin İşin Ehli Geldi ...

Mümkünatı yok . İleri de saç ekersin eğer genetik ise . Saç dökülmesi çok pis psikoloji bozar kendimden biliyorum . Tepem iyice açıldı . Bi tarafımda düzgün olaydı be
  • quote:

Orijinalden alıntı: samsungr522tr

2 ilaç var sadece. Minoksidil ve Finasterid. İkisi de FDA onaylıdır ve işe yarar.

Minoksidil, Finasterid gibi dht'yi inhibe eden bir etken madde değildir. Damarları genişletir, saçı canlandırır, stand-by da duran kıl köklerini uyarır tekrar saç çıkar. Ölmüş saç foliküllerini canlandıramaz. DHT'yi de inhibe etmediği için saçların sadece dökülmesini yavaşlatırsın, durduramazsın. Bunun için Finasterid etken maddeyi oral yolla alman gerekli.

Finasterid ise prostat ilacının etkin maddesi. Kullandığın sürece saçlarını korursun, dökülen ve ölmemiş saçları çıkartırsın. Ama yan etkiler.. Memede büyümeden tut cinsel isteksizlik birçok yan etkisi var ve uluslararası platformlarda ilacı bıraktığın halde bile yan etkilerin yok olmadığını söyleyen insanlar var.

Zaten bu etken maddenin kullanımı uzun yıllara dayanmıyor bu yüzden uzun süreli kullanımda insan sağlığında nasıl etkiler bıraktığı bilinmiyor.
    Bir de erkek tipi saç dökülmesi bir hastalıktır. Dht'nin saç köklerine zararını her gün bu ilaçları kullanarak önlersiniz haliyle ilaçları bırakınca kıl kökleri tekrar zarar görmeye devam edeceği için dökülme yine başlayacaktır.

Finasterid kullanımı da gerçekten dikkat etmek lazım. Dikkat bozukluğu, unutkanlık çoğu kişide görülen yan etkilerden sanırım, diğer yan etkiler de gerçekten korkutucu.

+1

Ben de doktorlara dht hormonunu önleyen ilaçlardan kullanayım mı diye sorduğumda onları kesinlikle önermiyoruz demişlerdi. Genetik olarak saç dökülmesinin başlıca nedeni dht hormonudur ama bu hormonun üretimini kimyasal ilaçlarla engellemek çok fazla yan etkilere yok açıyor. Bu yazacağım biraz tuhaf gelebilir ama saç dökülmesinin azalmasını istiyorsak cinsellikten uzak durmalıyız. Dht hormonunun üretimini artıran en büyük neden cinsel ilişki ve mastürbasyondur. Bu ikisi testestoron hormonunun, dht hormonuna bozulmasına neden oluyor ve bu da saç dökülmesine neden olur. Bu yüzden saç sağlığın açısından bu ikisinden olabildiğince uzak dur derim. Ayrıca saçlarının sıklaşmasını ve saç tellerinin kalınlaşmasını ve kuvvetlenmesini istiyorsan minoxil %5 forte kullanabilirsin, doktorların tavsiye ettiği en etkili ilaçlardan birisidir. Ama tedavi süresi minimum 6 aydır, bazı kimselerde 2 yıla kadar çıkabiliyor. Saçlarım sıklaştı diye erkenden bırakırsan saçların eskisi gibi dökülmeye devam eder.

• quote:

Orijinalden alıntı: ShowDownN

quote:

Orijinalden alıntı: samsungr522tr

2 ilaç var sadece. Minoksidil ve Finasterid. İkisi de FDA onaylıdır ve işe yarar.

+1

Ben de doktorlara dht hormonunu önleyen ilaçlardan kullanayım mı diye sorduğumda onları kesinlikle önermiyoruz demişlerdi. Genetik olarak saç dökülmesinin başlıca nedeni dht hormonudur ama bu hormonun üretimini kimyasal ilaçlarla engellemek çok fazla yan etkilere yok açıyor. Bu yazacağım biraz tuhaf gelebilir ama saç dökülmesinin azalmasını istiyorsak cinsellikten uzak durmalıyız. Dht hormonunun üretimini artıran en büyük neden cinsel ilişki ve mastürbasyondur. Bu ikisi testestoron hormonunun, dht hormonuna bozulmasına neden oluyor ve bu da saç dökülmesine neden olur. Bu yüzden saç sağlığın açısından bu ikisinden olabildiğince uzak dur derim. Ayrıca saçlarının sıklaşmasını ve saç tellerinin kalınlaşmasını ve kuvvetlenmesini istiyorsan minoxil %5 forte kullanabilirsin, doktorların tavsiye ettiği en etkili ilaçlardan birisidir. Ama tedavi süresi minimum 6 aydır, bazı kimselerde 2 yıla kadar çıkabiliyor. Saçlarım sıklaştı diye erkenden bırakırsan saçların eskisi gibi dökülmeye devam eder.

Dht hormonunun üretimini artıran en büyük neden cinsel ilişki ve mastürbasyondur

Şimdiye kadar hiçbir şekilde cinsel ilişki ya da mastürbasyonun saç dökülmesine neden olduğuna dair bir bilimsel bir gerçek ortaya konmadı ama

• Hocam bilimsel araştırmalar ortaya koydu mu koymadı mı bilmiyorum ama ilk gittiğim cildiye cinselliğin saç dökülmesini artmasına neden olduğunu söylemişti ve doğru da söylemişti. Birçok yerde bununla ilgili bilgiler var. Testesteron hormonunun dht'ye dönüşmesine neden oluyor. Ayrıca ergenliğimin ilk yıllarında 15-16 yaşlarından biliyorum, cinsellik ciddi anlamda saç dökülmesini artırıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShowDownN

Hocam bilimsel araştırmalar ortaya koydu mu koymadı mı bilmiyorum ama ilk gittiğim cildiye cinselliğin saç dökülmesini artmasına neden olduğunu söylemişti ve doğru da söylemişti. Birçok yerde bununla ilgili bilgiler var. Testesteron hormonunun dht'ye dönüşmesine neden oluyor. Ayrıca ergenliğimin ilk yıllarında 15-16 yaşlarından biliyorum, cinsellik ciddi anlamda saç dökülmesini artırıyor.

Bu dediklerinizin doğruluğunu teyit eden hiçbir uluslararası çalışma yoktur Bu yüzden öyleydi böyleydi demek yanlış, her kim diyorsa.
    Çünkü mastürbasyon yapınca testesteron artar bunla dht de artar ve saç dökülür mantığı var ise neden şimdiye kadar böyle olduğuna dair bir bilimsel çalışma sunulmadı ?

Ergenlik yılları ve mastürbasyon ve saç dökülmesi için Op.Dr.Atilla KAYA'nın şu sözlerini ekleyeyim.

quote:

Mastürbasyon saç döker mi ?

Mastürbasyon yani kendi kendini tatmin etmek kişide herhangi bir hormonal değişikliğe sebep olmaz,bu sebeple saç dökülmesi probleminde sebep olarak düşünülemez.Bilindiği gibi erkek tipiş dökülmede en önemli sebep kişinin DHT ye karşı duyarlı olmasıdır.Gerek testosteron miktarı gerekse bu hormonun zararlı formu olan Di Hidro Testosteron (DHT) hormonu miktarı saç döüklmesi sebeibi değildir.Saç dökülmesinde önemli olan kişinin DHT ye karşı duyarlı olmasıdır.
    Saç kökünde zara görmeye sebep olacak DHT amaçları olan insanlarda saç dökülmesi olur DHT almacı olmayan kişide hormon düzeyi yüksek dahi olsa saç dökülmesi olmaz.
    Mastürbasyon bu hormonların düzeyini ve bu hormonlara karşı duyarganlığı değiştiren bir şey değildir.Bu sebeple mastürbasyon yapmak saç dökülmesine sebep olmaz ,mastürbasyon yapmayı bırakmakta var olan saç dökülmesini durdurmaz.
    Buna benzer şekilde cinsel ilişkide saç dökülmesiyle ilgili bir davranış değildir.Sık cinsel ilişki saç dökülmesine sebep olmaz ,cinsel ilişkiyi seyreltmek var olan saç dökülmesini durdurmaz.
    Akla gelen bir diğer soru ise saçları dökülen insanların cinsel gücüdür.Saçı dökülenlerin cinsel gücünün yüksek olduğuna inanılır bu inanışta gerçek değilidir.Yapılan bilimsel istatistiklerde saç dökülmesi olanların cinsel ilişki sıklığının dökülmesi olmayanlardan farklı olmadığı görülmüştür.
    Burada tek çelişkili durum saç dökülmesini durdurmak için hormon (finasterid) tedavisi alındığında cinsel istekle azalma olmasıdır.Bu durum şöyle izah edilebilir;saç dökülmesini durudurmak için alınan finasterid diğer sistemlerde de olumsuz etki yaptığı için cinsel isteği azaltır,erkekte meme büyümesi ve sızlaması yapar,meni miktarını azaltır.
    Masturbasyonun saç döktüğü inancının gelişmeside şu şekilde izah edilebilir;ergenliğe giren kişi yumurtalıklardan salgılanan hormonların etkisiyle cinsel istek duyar ve o yaşa kadar yapmadığı masturbasyon yapmaya başlar,cinsel dürtüye sebep olan bu hormonlar aynı zamanda saç kökünede zarar verdiği için saçlardada dökülme yapar.Yani kişi kendini engelleyip masturbasyon yapmasada bu hormonlar köke zarar vermeye devam eder.

• Aslında vardır da bi çözümü rant için çıkmıyordur ortaya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quintus Lentulus Batiatus

Çekilin İşin Ehli Geldi ...

Mümkünatı yok . İleri de saç ekersin eğer genetik ise . Saç dökülmesi çok pis psikoloji bozar kendimden biliyorum . Tepem iyice açıldı . Bi tarafımda düzgün olaydı be

saç ektirmeyi düşünüyor musunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MarceloCarrusca

quote:

Orijinalden alıntı: Quintus Lentulus Batiatus

Çekilin İşin Ehli Geldi ...

saç ektirmeyi düşünüyor musunuz ?

Şuan için saçlarım var dökülürse bakarız . Bilemiyorum .
  • Benim babam 46 yaşında yavaş yavaş orta bölüm açılıyor, dayım 29 yaşında önleri çok acik, diger dayımda 33 yaşında önleri açık. Benim saçlar hala gür, uzun ancak küçük bir noktada 1 yıldır seyrelme gözüküyor ama o seyrelme hiç ilerlemedi hep aynı. Hatta saclarimi kisalttim pek gözukmuyordu sanki uzatinca daha cok ortaya cikiyor. Arkadaslar belki bende bir anda kel olabilirim sizlerde olabilirsiniz ancak bunu hayatiniza yansitirsaniz o hayat bok olabilir çünkü 20 yasindaki arkadasim bildiginiz kellige dogru gidiyor kafayi yiyecek, psikolojisi bozuldu. Saçları dokule.n arkadaşlarada tek önerim Zigavus, benim sabah uyandigimda yastikta buldugum kil sayisi 5 gün icerisinde düşen 25.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hayir.. bi kaç kez Fikir aşamasina geldi ama Kime sorsam Herkes şu an ki halimin daha iyi olduğunu söylüyor.. O yüzden ektirmem..

Hocam ektirme zaten.Çim adam gibi dolaşmaya gerek yok.Sanın sıkılırsa saçını kazıtırsın sakal falan bırakırsın mis gibi.
  • Finasterid ve Minoksidil genetik saç dökülmesi için tek bilimsel çözümlerdir.
    2 yıldır Finasterid içeren Proscar kullanıyorum. Saç dökülme sorununu hal ettim.
    Cinsel olarak hiç bir yan etki yaşamadım. Önceden ne ise şimdi de öyle.
    Fakat unutkanlık ve dikkat eksiliği yapıyor. Bunu bilin.
    Bazen konuşma güçlüğü de yaratabiliyor.
    Kpss çalışırken 7 ay boyunca kullanmamıştım. Kullanmadığım süre zarfında her şey normalleşti.
    Yine de risklidir. Doktor tavsiyesi ile kullanın.
  • beyler sac ektirdiğimizde kesin varmı cözümü bu lanet şeyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: xBlitzkriegx

quote:

Hayir.. bi kaç kez Fikir aşamasina geldi ama Kime sorsam Herkes şu an ki halimin daha iyi olduğunu söylüyor.. O yüzden ektirmem..

Hocam ektirme zaten.Çim adam gibi dolaşmaya gerek yok.Sanın sıkılırsa saçını kazıtırsın sakal falan bırakırsın mis gibi.

Şuan öyle zaten..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: xBlitzkriegx

quote:

Şuan öyle zaten..

• quote:

Orijinalden alıntı: cem1907

beyler sac ektirdiğimizde kesin varmı cözümü bu lanet şeyin

herkesin mi saçı dökülüyor be :DD
  • Finasterid diye birşey var ama saçlar yukarı kuş aşağı....
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÇıktımİncirAğacına

Finasterid diye birşey var ama saçlar yukarı kuş aşağı....

:D
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.