Walla arkadaşım bende DST L1 kullanıyorum , ama telefon kaliteli olduktan sonra ha yurt dışında yapılmış ha türkiyede yapılmış farketmez benim için , ama DST L1 den memnunum ve yazılımını 1.5 cupcake den 1.6 donut hale getirdiler yazılım sorunsuz durumda çalışıyor, samsungu inceledim ama onların çıkardığı android telefonda bu kadar geliştirme yapılmamış ,sonuçta sen firma olarak çıkarttığın ürünün arkasındaysan bir sorun yok ki General Mobile da türkiyede servis ağları en çok olan firma...
Firmanın böylesine güven vermeyen tutumundan sonra firmanın çıkarttığı ürünün ne derece arkasında duracağına da güvenemem, başka hangi konularda aldatılacağımı da kestiremem. Bunu söylemeye çalışıyordum sadece
Ne zamandır foruma takılamıyorum öncelikle özür dileyeyim herkeslerden:) ortalık niye karışmış böyle yahu güldürdünüz beni:) konu hakkında fazla birşey söylemeye gerek yok aslında apple iphone bulup arkasını çevirip yazanı okuyun derim "designed by apple in california assembled in China". netice şu ki artık telefonu kimin nerde kime ne isimle yaptırdığından çok bu telefonla neler yapabildiğiniz önemlidir. o çinmiş bu türkmüş diğeri de amerikalıymış... fıkradan öteye gitmiyor tartışmalar. Ben hem iphone hem DSTL1 kullanıyorum. iphone ile bluetooth üzerinden gönderemediğim dosyaları DSTL1 ile gönderiyorum. daha kaliteli fotoğraf çekmek isteyince iphone umu masada bırakıp DSTL1 im ile yola devam ediyorum. pilim bitecek kadar prizden uzaklaşıyorsam DSTL1 imin 2. pilini de yanıma alıyorum. sonuç olarak hiç bir cihaz hiç bir zaman bütün cihazların üstünde olamaz olamayacak. önemli olan sizin neyi ne zaman ne şartlarda kullanmak istediğiniz.
The DSTL1 a General Mobile product designed by Yuhua Tel* [1] as the X2 [2]. The DSTL1 has been rebranded [3] as the Chinese SciPhone N21 [4] and coming soon as Russian RoverPC (Twin?) [5].
Arkadaslar ortada bir yanlis anlasilma var galiba. Yukarda kanit olarak verdiginiz seyi inceledim. Ben burda okuduklarimdan Yuhuatel firmasinin tasarim firmasi oldugunu anliyorum. Birileri adina yada kendi basina bir tasarim olusuturuyor ve bunu anlasma yaparak kullandiriyor. Ancak bu olay benim kanaatimce bildigimiz kalitesiz cakma telefon siniflandirmasina girmiyor.
quote:
Orijinalden alıntı: canatali
Arkadaslar ortada bir yanlis anlasilma var galiba. Yukarda kanit olarak verdiginiz seyi inceledim. Ben burda okuduklarimdan Yuhuatel firmasinin tasarim firmasi oldugunu anliyorum. Birileri adina yada kendi basina bir tasarim olusuturuyor ve bunu anlasma yaparak kullandiriyor. Ancak bu olay benim kanaatimce bildigimiz kalitesiz cakma telefon siniflandirmasina girmiyor.
Tasarım ve üretim kendilerinin değilken ne oluyor peki? Çakma değilse de fason oluyor. Peki fason bir malı farklı markalar altında da görüyorsak o zaman ne oluyor?
hala aynı yerdeyiz yahu:) Gece bekçisi arkadaşım sen de kullanmayıver General Mobile telefon olsun bitsin. adamlar pazarda 3.sıraya gelmişler varsın olsun sen de kullanmayıver:) hadi bu tip tartışamaları bırakıp teknoloji konuşalım şu forumda. android gelecekte neler yapacak, apple ne yapacak, google işletim sistemini işletebilecek mi gibi şeyler. bırakalım insanlar kendileri karar versinler hangi marka fason hangi marka son ütücü...:)
quote:
Orijinalden alıntı: GeceBekcisi
quote:
Tasarım ve üretim kendilerinin değilken ne oluyor peki? Çakma değilse de fason oluyor. Peki fason bir malı farklı markalar altında da görüyorsak o zaman ne oluyor?
Arkadasim oncelikle fason mal ne demek cakma mal ne demek onu bilmek lazim. Aslinda ikisi de ayni anlama geliyor. Aralarindaki fark :
Fason orjinal bir malin AYNISININ farkli bir marka altından uretilmesidir.
Cakma orjinal bir malin orjinaline cok benzeyen veya benzetilmeye calisilarak yapilan kopyasidir.
Simdi dstl1 ne cakma sinifina giriyor, ne de fason. Bir kere benzetilmeye calisilan orjinal bir urun yok. Durum bir firma tasarliyor, ve bunu baska markalarin kullanmasi icin anlasmalar yapiyor. Tabi bu tasarimi yapan firma tasarladigi urunlerin bazilarini orjinal bazi modellere benzeterek tasarlamis olabilir. Ancak dstl1 onlardan biri degil.
isin gercegini tam olarak da bilmesem de aralarinda boyle bir anlasma oldugunu dusunuyor, ve firmanin da dstl1 tasarimini baska bir modelden esinlenerek yapmadigini dusunuyorum.
fiyatı da diğer general mobile lar gibi uygun olursa sanırım alırım :)
quote:
Orijinalden alıntı: melgan
hala aynı yerdeyiz yahu:) Gece bekçisi arkadaşım sen de kullanmayıver General Mobile telefon olsun bitsin. adamlar pazarda 3.sıraya gelmişler varsın olsun sen de kullanmayıver:) hadi bu tip tartışamaları bırakıp teknoloji konuşalım şu forumda. android gelecekte neler yapacak, apple ne yapacak, google işletim sistemini işletebilecek mi gibi şeyler. bırakalım insanlar kendileri karar versinler hangi marka fason hangi marka son ütücü...:)
Geçmişte Zoom modemciler basmıştı bu forumu, geçen sene de TTN Mobile çalışanları birer birer kullanıcıymış gibi manipülasyon yaptı; demek ki şimdi de sıra General Mobile'da. DonanımHaber de olmasa dandik markaların hali harap...
quote:
Arkadasim oncelikle fason mal ne demek cakma mal ne demek onu bilmek lazim. Aslinda ikisi de ayni anlama geliyor. Aralarindaki fark : Fason orjinal bir malin AYNISININ farkli bir marka altından uretilmesidir. Cakma orjinal bir malin orjinaline cok benzeyen veya benzetilmeye calisilarak yapilan kopyasidir.
Simdi dstl1 ne cakma sinifina giriyor, ne de fason. Bir kere benzetilmeye calisilan orjinal bir urun yok. Durum bir firma tasarliyor, ve bunu baska markalarin kullanmasi icin anlasmalar yapiyor. Tabi bu tasarimi yapan firma tasarladigi urunlerin bazilarini orjinal bazi modellere benzeterek tasarlamis olabilir. Ancak dstl1 onlardan biri degil.
isin gercegini tam olarak da bilmesem de aralarinda boyle bir anlasma oldugunu dusunuyor, ve firmanin da dstl1 tasarimini baska bir modelden esinlenerek yapmadigini dusunuyorum.
Adının ne olduğu önemli değil, ister fason/çakma olsun ister olmasın; bir firma
- tasarımını da üretimini de kendisinin yapmadığı bir modeli "bizim cihazımız" diye satıyorsa - Türk firması olduğunu gizleme ihtiyacı duyuyorsa - açıklarını ortaya çıkartanların mesajlarını forumlardan sildirip onlara ceza verilmesini sağlıyorsa - çalışanlarını forumlara ürünlerinden memnun kullanıcılarmış gibi yorum yapmaya yolluyorsa
bana diyecek fazla birşey kalmıyor. İyi aldatılmalar Türkiye!
: )))) resmen komedi parkı oldu yaw burası: ))) gece bekçisi arkadaşım senin evinde ya da hayatında kaç tane türk malı ürün kullandığını öğrenebilirmiyim acaba? ben bir hayli çok kullanıyorum ama senin düşmanığın kime ve neye anlayamadım bir türlü. hala aynı yolu yürüyorsun izin versen de teknoljiden konuşsak. ortada birilerine bir haksızlık yapılıyorsa bunun cezasını bırak ilgili kurumlar versin.
quote:
: )))) resmen komedi parkı oldu yaw burası: ))) gece bekçisi arkadaşım senin evinde ya da hayatında kaç tane türk malı ürün kullandığını öğrenebilirmiyim acaba? ben bir hayli çok kullanıyorum ama senin düşmanığın kime ve neye anlayamadım bir türlü. hala aynı yolu yürüyorsun izin versen de teknoljiden konuşsak. ortada birilerine bir haksızlık yapılıyorsa bunun cezasını bırak ilgili kurumlar versin.
Düşmanlığım Türk malına karşı değil, hatta mümkün mertebe verdiğim parayı hak ettikleri sürece Türk mallarını kullanmaya çalışıyorum çünkü sonuçta ben de Türk endüstrisi sayesinde ekmek parası kazanıyorum. Düşmanlığım sadece yalana dolana karşıdır, yazık ki hala anlayamıyorsunuz.
İnternet üzerinde yapılan manipülasyona da Türkiye'de ceza veren kurum görmedim, haliyle bilinçli kullanıcıların bilinçsizleri aydınlatmaktan başka seçeneği yok.
Ayrıca sizi tutan yok, istiyorsanız konuşun istediğiniz teknolojiden...
Teşekkür ederiz konuşmamıza izin verdiğiniz için.
Arkadaşlar madem teknolojiden bahsediyoruz :), ben bir portal ve forum özelliğine sahip bir site buldum , sanırım yeni açılmış
Burada General Mobile telefonlarla ilgili hertürlü habere ulaşmanın yanında android olan DST L1 ve diğer telefonlarla iglili program oyun rom dosyalarına erişim mevcut kullanacaklara tavsiye ederim...
Adress:www . gmania.org
Google nexus one phone Android 2.1 (Eclair) ile geliyor,bu ise 2.0 eclair,2.1 de nerden çıktı şimdi yahu
burada yorum yapan arkadaşlarımızın yazdıklarının pek kıymeti yok bence. zira burası kamuyu aydınlatma platformu da değil. general mobile gibi bir firma da zaten bu kalitede değil. 2006 yılında kurulmuş mobil cihazlar için yazılım geliştiren bir firma nasıl olurda ilk modelini türkiyede piyasaya sürer ve de amerikan olduğunu iddia eder. bence aşagıda rumuzları belirtilenlerin gm in sadık çalışanları olduğu aşikardır. zira bunlar: mkprl, kontdracula1981, melgan, canatali olup tabiri caizken belirtelim, yedikleri kaba scmayan, şirket yalakalarıdır.
kullandiklari urunler hakkinda olumlu goruslerini yazan kullanicilar icin nasil boyle bir ithamda bulunabiliyorsun?
Sen bizi taniyor musun?
Peki sen diger firmalarin yalakasi misin?
ben bi şeyi anlamadım bu cosmos çift mi yoksa tek simlimi piyasaya çıkacak tek çıkarsa tercihim olmaz
ve birde kamerada flash özellliği yok sanırım
quote:
Orijinalden alıntı: GeceBekcisi
quote:
Geçmişte Zoom modemciler basmıştı bu forumu, geçen sene de TTN Mobile çalışanları birer birer kullanıcıymış gibi manipülasyon yaptı; demek ki şimdi de sıra General Mobile'da. DonanımHaber de olmasa dandik markaların hali harap...
quote:
Arkadasim oncelikle fason mal ne demek cakma mal ne demek onu bilmek lazim. Aslinda ikisi de ayni anlama geliyor. Aralarindaki fark : Fason orjinal bir malin AYNISININ farkli bir marka altından uretilmesidir. Cakma orjinal bir malin orjinaline cok benzeyen veya benzetilmeye calisilarak yapilan kopyasidir.
Adının ne olduğu önemli değil, ister fason/çakma olsun ister olmasın; bir firma
- tasarımını da üretimini de kendisinin yapmadığı bir modeli "bizim cihazımız" diye satıyorsa - Türk firması olduğunu gizleme ihtiyacı duyuyorsa - açıklarını ortaya çıkartanların mesajlarını forumlardan sildirip onlara ceza verilmesini sağlıyorsa - çalışanlarını forumlara ürünlerinden memnun kullanıcılarmış gibi yorum yapmaya yolluyorsa
bana diyecek fazla birşey kalmıyor. İyi aldatılmalar Türkiye!
"Doğru söze ne denir."
arkadaşlar yok mu bi gelişme.daha ne kadar beklenir?
2 Gün önce kardeşim Dstl-1 Aldı Teknosa'dan ,
+ İncelemelerim:
1-Telefon çok Şık 2-Fiyat çok uygun-450 TL 3-Arama yaparken çalışan programlar kitlenmiyor( İşlemcisi ayrıymış) 4-Menü geçişleri çok hızlı( WM kullanıyorum hemde aynı 624mhz işlemcili bir telefon bu kadar hızlı değil) 5-Ekran kalitesini beğendim özellikle dokunmatik özelliği şuan için problemsizdi 6- 5mp kaliteli fotoğraf kalitesi tahminimden çok çok iyi çıktı.Nokia N95 ile karşılaştırdık fark yok.hatta karanlık çekimleri daha iyi 7-Radyo sorunsuz 8-Güncelleme çok kolay bir şekilde yapıldı 9-Kutu içeriği süper, özellikle deri kılıf ve extra masa üstü şarj 10-Görüşme kalitesi tahminimden de iyi
- İncelemelerim 1-Gps yok 2-Linux işletim sistemi Bilg. ile iletişimi alışık olmadığımız şekilde 3-WM ve Symbian'a göre daha az program
Gps li Modeli çıktığında ilk yapacağım iş almak olacak.Kesinlikle iddialı bir Model olmuş.