Şimdi Ara

Genç Oyuncuları Yetiştirmek ve Takıma Kazandırmak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
13.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bildiğiniz gibi 16-18 yaşındaki genç oyunculardan, ilk 11'de başlatıldıklarında çok yüksek ihtimal tam performans bekleyemezsiniz. Bunun sebebi ise tecrübesizlik ve takıma uyum sağlama sorunudur. Bunu aşmanın ise iki yolu vardır. Birincisi, takımı abiler ve kardeşler şeklinde kurmanız, ikincisi ise daima onlarla konuşmanız, moralini yüksek tutmanız ve hata yaptıklarında ceza kesmemenizdir.

Ayrıca maç esnasında zorlanan, pas hatası yapan, ayakta duramayan, mevkisinin hakkını veremeyen varsa ve maçın daha ilk yarısı ise, sakın kızıp oyundan hemen almayın. Biraz motive edin ve ikinci yarı sahaya yollayın. Eğer dakika 60'lara kadar kötü oyunu devam ediyorsa değiştirin.

Antremanlarda ise her zaman ağır idmanlar kullanın. Genelde şikayet etmezler ama edenlerde hep Brezilyalı ve İspanyollardır. Arjantinliler ve Fransızlar idmanları severler.

Eğer ilk 11'e çokça genç oyuncu koyuyorsanız sezon başı idmanlarında en az 3 hafta Teamwork/Team Cohesion çalıştırın.

Genç oyuncuların profilleri esnektir. Örneğin, Finishing/Bitiricilik düşük ise, 18 yaşındaki bir oyuncu, 26 yaşındakine göre bireysel antremanla çok daha çabuk öğrenir.

Neal Maupay henüz 2 ay evel geldi. Üzerine düşülünce 17 yaşında EPL'ye hemen uyum sağladı ve 3 maçta 2 gol attı. Üstelik tek forvet.

Resimde 3 oyuncum EPL gibi genç yıldızların olduğu bir ligde ayın genç oyuncuları ödülünü aldı. Peki neden? Cevabı basit. Oyuncunuza güveneceksiniz. Manchester City maçında ilk yarı tek forvette fizik olarak dökülen oyuncuma ikinci yarıda biraz daha serbestlik tanıyıp, saha içerisinde gezmesini söyledim. Böylece ağır defans bloğundan kurtulup, kendisine daha fazla futbol oynama imkanı sunacaktı.

Nitekim işe yaradı. Gol atamasada güzel bir asist yapıp maçı 1-1'e taşıdı. 2 dakika sonra 2-1 oldu ama olsun . Manchester City ile deplasmanda oynuyorsun olacak o kadar.

Son olarak, Genie Scout gibi aptal programlar oyunun zevkini öldürüyor. 3. parti programlar kullanmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkstrom -- 25 Nisan 2013; 5:41:05 >

• Tebrikler hocam bu işten anlıyorsunuz.
  • anladığım kadarıyla oyundan anlıyorsunuz bende İngiltere de QPR ile başlayacağım bildiğiniz genç ve ucuza alabileceğim oyuncu tavsiyeniz var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: talerk

anladığım kadarıyla oyundan anlıyorsunuz bende İngiltere de QPR ile başlayacağım bildiğiniz genç ve ucuza alabileceğim oyuncu tavsiyeniz var mı

Igor Juliao - D R - Fluminense'den alabilirsin. Hızlı ve teknik bir bek. Biraz fizik çalıştırınca mükemmel oluyor.

Leandro Parades - AMC - Boca Juniors'tan alabilirsin 2.5m €'ya geliyor. Facundo için bakarken bulduydum. Tam bir maestro ve duran top ustası. Gylfi'den çok daha iyi özelliklere sahip oluyor.

Lucas Romero - MC - Yine Facundo Ferreyra için bakarken denk geldi. Son derece mükemmel bir oyuncu. 7.5m € pahalı olsada satarken fazlasını çıkartırsın. Yine aynı takımda Gino Peruzzi var. Velez çok iyi kadro kurmuş.

Alef - D R - Bahia'da. 16 yaşında başlıyor oyuna. Mükemmel bir adam oluyor ileride. Juliao ofansif, bu ise defansiftir.

Joao Paulo - ST - Nautico'da oynuyor. EPL için çok iyi bir forvet. Fizik yerinde ve teknik bir oyuncu. Sadece biraz hız çalıştırmak lazım.

Lorenzo Crisetig - MC - 3 milyona alabilirsin. Mükemmel bir adam. Lucas ve ikisi harika işler yapıyor.

Neal Maupay - ST - 8.5m € verip aldım. Daha geldiği gibi ortalığı dumana kattı. 17 yaşında sömürüyor EPL'yi.

Libor Kozak - ST - Oyundaki en ucuz ve en iyi Hedef Adam/Target Man'lardan. Fiyat/Performans çok iyi.

Corentin Jean - ST - ESTAC Troyes'te oynuyor. İlk senesinde gelme olasılığı düşük ama sağı solu belli olmuyor.

Neyse devamını sonra yazarım. Fenerbahçe maçına gitmem lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Darkstrom

quote:

anladığım kadarıyla oyundan anlıyorsunuz bende İngiltere de QPR ile başlayacağım bildiğiniz genç ve ucuza alabileceğim oyuncu tavsiyeniz var mı

Igor Juliao - D R - Fluminense'den alabilirsin. Hızlı ve teknik bir bek. Biraz fizik çalıştırınca mükemmel oluyor.

Leandro Parades - AMC - Boca Juniors'tan alabilirsin 2.5m €'ya geliyor. Facundo için bakarken bulduydum. Tam bir maestro ve duran top ustası. Gylfi'den çok daha iyi özelliklere sahip oluyor.

Lucas Romero - MC - Yine Facundo Ferreyra için bakarken denk geldi. Son derece mükemmel bir oyuncu. 7.5m € pahalı olsada satarken fazlasını çıkartırsın. Yine aynı takımda Gino Peruzzi var. Velez çok iyi kadro kurmuş.

Alef - D R - Bahia'da. 16 yaşında başlıyor oyuna. Mükemmel bir adam oluyor ileride. Juliao ofansif, bu ise defansiftir.

Joao Paulo - ST - Nautico'da oynuyor. EPL için çok iyi bir forvet. Fizik yerinde ve teknik bir oyuncu. Sadece biraz hız çalıştırmak lazım.

Lorenzo Crisetig - MC - 3 milyona alabilirsin. Mükemmel bir adam. Lucas ve ikisi harika işler yapıyor.

Neal Maupay - ST - 8.5m € verip aldım. Daha geldiği gibi ortalığı dumana kattı. 17 yaşında sömürüyor EPL'yi.

Libor Kozak - ST - Oyundaki en ucuz ve en iyi Hedef Adam/Target Man'lardan. Fiyat/Performans çok iyi.

Corentin Jean - ST - ESTAC Troyes'te oynuyor. İlk senesinde gelme olasılığı düşük ama sağı solu belli olmuyor.

hocam sağol dortmund sıkmıştı birazda QPR ile oynayayım dedim ilk hedef Avrupa ligi
    Edit: Hocam EPL ne demek bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talerk -- 25 Nisan 2013; 14:24:05 >

• @talerk

England Premier League

• quote:

Orijinalden alıntı: MeDaLion_

@talerk

England Premier League

rezil olduk

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darkstrom

quote:

Buraya Will Hughes'i yazmamak büyük ayıp olur.
    Ek olarak Boca Juniors'ta Leandro Parades var 10 no mevkisinde. Oda iyi gelişime açık. Ben Will Hughes'i 2016 ya kadar oynattım yani 20-21 yaşlarına kadar süper oyuncu oldu . (Full ilk 11 oynattım)

• quote:

Orijinalden alıntı: Erwin Rommel

Buraya Will Hughes'i yazmamak büyük ayıp olur.
    Ek olarak Boca Juniors'ta Leandro Parades var 10 no mevkisinde. Oda iyi gelişime açık. Ben Will Hughes'i 2016 ya kadar oynattım yani 20-21 yaşlarına kadar süper oyuncu oldu . (Full ilk 11 oynattım)

Parades'i zaten yazdım oraya. Hughes'i ben beğenmiyorum. Zeki oyuncu ama devamlılığı yok ve takım oyuncusu değil. Bakma sen ortalanın üstünde Teamwork olduğuna. Sadece profildeki rakamlara bakıp almıyorum ben oyuncuları. Onun mevkisinde onun işini ondan daha iyi yapan Pedro Obiang var. Aynı paraya geliyor.

Gördüğün gibi takımın genel kişilik yapısı profesyonel ve kararlı. Çoğu takım oyuncusu ve Work Rate/Teamwork 15+ olan oyuncular. Bu olay takımın taktiğe çabuk alışmasını, gelenlerin zorluk çekmemeleri, takımın abilerinin gençlere yol göstermesi (tutoring) veya zorluğu yüksek maçların atmosferinden etkilenmemek gibi kriterleri sağlar. Daha bir sürü atraksiyona yararı var ama genelde önemli olanlar bunlar.

Genç oyunculara yol göstermekten öte onların en iyi hangi mevkide oynayabileceğini kestirmeniz lazım. Örneğin Manchester United kariyerimde Raphael Varane'yi orta sahada Box-to-box oynatıyordum. Oraya alıştırdım ve ona göre idman yaptırdım. Zaten hali hazırda yüksek olan defansif özellikleri ve fizik avantajını koruyarak, teknik ve pas çalıştırdım.

Bu arada maçı statta izlemek yalan oldu .

• İkisi de takımımda idi fakat Pedro'nun yerine başka süper star bulunca o yedeklerin efendisi oldu.

2018 Hughes (Mevkisini bozmuşum son 2 yıl düşüşe geçmiş adam. )
    2018 Pedro
    2018 Duarte (Favorim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi l053r -- 25 Nisan 2013; 18:59:42 >

• Kozaki cok begendim. Digerlerinin hepsi saglam fakat yabanci siniri oldugundan sadece 1-2 tanesini alacagim.

• quote:

Orijinalden alıntı: C Vitamine

Kozaki cok begendim. Digerlerinin hepsi saglam fakat yabanci siniri oldugundan sadece 1-2 tanesini alacagim.

1.2 milyon €'ya alınabilecek çok iyi bir isim. Biraz daha ekleyip Jelle Vossen'i alabilirsin.

Eğer forvet oyuncunuz gol atmakta zorlanıyorsa ve genç ise yanına bir tane Target Man/Hedef Adam /Support/Destek veya Defensive Forward/Defansif Forvet alın. Yanındaki adama güzel şanslar yaratacaktır.

Hakan Çalhanoğlu, Robin Yalçın, Alpaslan Öztürk, Kerim Frei, Anıl Koç, Beykan Şimşek, Sinan Kurt, Bilal Başakçıoğlu gibi genç ve potansiyelli Türk oyuncular mevcut. Daha çok var ama Anadolu kulüplerinde oynayacak seviyedeler.

• Mehmet Ekici
    Tolga Ciğerci
    Alper Potuk
    Serdar Aziz
    Samed Yeşil
    Mevlüt Erdinç
    Koray Günter
    Gökhan Töre
    Sercan Sararer
    Jem Karacan

Yabancı sınırına takılmamak için bu isimleri de alabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Morgan Schneiderlin

İkisi de takımımda idi fakat Pedro'nun yerine başka süper star bulunca o yedeklerin efendisi oldu.

2018 Hughes (Mevkisini bozmuşum son 2 yıl düşüşe geçmiş adam. )
    2018 Pedro
    2018 Duarte (Favorim)

Hocam tema hangisi çok sade ve kullanışlı görünüyor?

• CrimeX kullanıcısına yanıt
    Oyunun kendi FM Classic teması
  • quote:

Orijinalden alıntı: Morgan Schneiderlin

Oyunun kendi FM Classic teması

Bende böyle bir tema mevcut değil :S
  • Ne yaptıysam olmadı. Gençler için cok ıyı bır gelişim uzmanı aldım, stadı büyüttüm, alt yapı tesislerini büyüttüm, antrenman tesislerini süper yaptım..... Ne genç gelişiyor, ne de tutmuş olduğum gelişim uzmanı, sözleşmeler ile ilgileniyor. Bir yerde hata mı yapıyorum acaba?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.