Merhaba arkadaşlar. PoE'ye dün anarchy modunda başladık 3 arkadaş. Aklımızda bi çok soru işareti var ama en çok şu gem kafamıza takıldı.
Bu gemlerin olayı nedir hocam diye yüzeysel bi soru sormak istiyorum.
Bağlı gemler soketleri var nedir bunların özelliği?
Gemlerin weaponlarda veya chestlerde kullanıldığında güçleri değişiyor mu mesela böyle bi muhabbet duydum birde. Araştırdık fakat ortalama ingilizcemiz sağolsun, pek anlayamadık.
Büyülerini veya saldırılarını gemler sayesinde yapıyorsun. Yani klasik Diablo II/Titan Qust/Torchlight'taki skill point yerine gemlerin var. (oyundaki skill ağacı ise sadece pasif özelliklerini arttıyor ama oyunda devam etmen için esas kritik rol de pasif ağacında)
Skillerin yani gemlerinin level atlaması için giydiğin eşyalardaki soketlerde taşıman lazım. Sen exp aldıkça gemlerin de level atlıyor ve aynı büyü/saldırı daha da güçlüyor. Yani "skill point" vermek yerine exp alman lazım büyülerini güçlendirmek için.
Bazı gemler support gem diye geçiyor, bunlar bağlı olduğu saldırıyı/büyüyü güçlendirmeye yarıyor. Örneğin "faster attack" bağlı olduğu saldırının hızını arrtıyor, "Life leech" bağlı olduğu saldırıya can çalma özelliği ekliyor. Suppurt gem'lerin çalışabilmesi için gem soketlerinin birbirlerine bağlı olması lazım ki onu da soketler arasında çizgi olup olmamasına göre anlıyoruz.
Benim bildiğim hangi eşya üzerinde kullandığının önemi yok. Yani bir vuruş gemini zırha da takabilirsin diye biliyorum.
Umarım anlatabildim.
İlginiz için teşekkürler. 3 gün önce açmışım konuyu, gemleri silip süpürdüm ilk başta biraz karışık gelmişti şuan sıkıntım yok. Diğer arkadaşlar faydalanabilir tabi.:)