Şimdi Ara

Gelişmiş CRC Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,
    bildiğimiz crc hatasının gelişmişiyle karşı karşıyayım. Hangi download manager olursa olsun, eğer parçalı olarak indiriyorsam partı kesinlikle crc hatası veriyor. Ama tek parça halince indirsem yani eşzamanlı bağlantı sayısını 1 yaparsam crc hatası çıkmıyor karşıma. Ama bu durumda da şöyle bir durum oluyor ki tek kanallı indirdiğim için acayip yavaş iniyor dosya. 30 kb nin üstüne çıkmıyor ortalama ALLAH bilir kaç oluyordur. Önceden böyle bir durum hiç yoktu. Ayda yılda bir tane crc hatası alırdım onu da tekrar indirirdim sorun hallolurdu. Ama şuan istisnasız bir şekilde crc hatası alıyorum. Neden olduğu nasıl hallolacağı hakkında fikri olanların bilgilerine talibim.



  • Win Rar Crc Hatası genellikle internetten parçalı dosya indirimleri yaptıgımız zaman (ör: 8 partlı bi rarlı film dosyası.) bazen partlardan birisinde bozuk crc arşivi, crc hatası, ilgili dosya bulanamıyor igbi hatalar alırsınız işte bu yazımızda bu hata ve çözümlerine ilişkin açıklamalar yapacagız.
    CRC (Cyclic Redundancy Check) verilerinizin doğru olup olmadığını kontrol eden bir sistemdir yani siz rarlı dosyaları indirirken düzgün şekilde indirilip indirilmediğinin kontrolunü yapar. Gelen veriler ile alınan verilerin aynı olup olmadığını kontrol etmemiz gerekir. Eğer bu fark edilmezse bozuk olan veriler tekrardan iletilemez bu da sağlıklı sonuçlar vermez. Ayrıca gelen verinin içeriği bozularak veriye bir virus eklenerek de tehlikeli sonuçlar elde edebiliriz. İşte CRC bunları engellemek amacıyla kullanılır.

    Bazen ise bize çok lazım olan bir veriyi açmamızı engellemekte karşımıza çıkar bu CRC ve bizleri fıtık eder. Genellikle RAR ve EXE dosyalarında çok olur bu.


    RAR için;


    Bu hataların bir kaç sebebi olabilir. Internetten bir veriyi biz parça parça indiririz. Kullandığınız download programı bu parça parça inen verilerden bir parçayı eksik/yanlış indirmesi CRC nin çıkışına sebebiyet verir.Mesela 1 GB lık bir film indiriyoruz. 5 parçaya bölünmüş olsun film.Sadece bir parçada sorun varsa diğer 4 parçanın bir anlamı yok maalesef..Çünkü download programımız o bir parçadaki verilerin içindeki bir/birkaç veriyi eksik indirmiş. Bunu aşmanın farklı yolları vardır

    Kullandığınız sıkıştırma programınızın son sürüm olmasına özen gösterin
    Kullandığınız download yönetici programınızın sağlamlığına dikkat edin.Popüler olması önemli değil (flashgette bile bu olaylar karşımıza çıkar)
    Bilgisayarımızda virus varsa dosya inmede sorunlar yaşatabilir ve bu hata ile karşılaşmamıza sebebiyet verir
    Bazı programlar (firewall) bu hataya sebebiyet verebilir
    Harddisk ya da ramdeki bir sorun yüzünden de veri alış-verişinde sorun çıkarak
    Telefon hattınızda parazitlenme olabilir.Her indirdiğiniz veride bu oluyorsa telefon hattından kaynaklanıyor olabilir.Ahizeyi kaldırdığınızda cızırtı çıkıyorsa sorun olabilir.Ya da splitter kullanılmaması da bu hatayı meydana getirebilir


    CRC hatalarını oluşturabilirler.

    Şimdi RAR için çözümlerini yazalım;

    İlk olarak winrar programının bize sunduğu “Onar” fonksiyonunu kullanarak düzeltmeye gidelim

    Eğer onarma işe yaramadıysa winrarın eski sürümünü kaldırıp yeni sürümünü kurabiliriz

    Harddiskimizi söküp başka bir bilgisayara ikinci hdd olarak takıp ordan verileri kurtarma şansımız olabilir

    Hattınızda parazit olmadığını tespit edin.Sorun verilerinizi indirirken parazitlenme sebeiyle eksik indirilmesi olabilir

    Bağlantınızdaki TCP/IP protokolünde DNS de sorun olabilir


    Anakart ın ağ yazılım programında ya da firewall programları indirmede sorun yapabilir.Buna dikkat etmeniz gerekir

    DSL modem konsoluna girip gelişmiş ayarlarda CRC hatasının olup olmadığını kontrol edin.Eğer varsa TürkTelekom ile irtibata geçin (4440375)

    Saçma bir mantık ama işe yaradığını öğrendim. Mesela 10 partlık bir şey indirdiniz. 5 partında CRC hatası veriyor. O 5 partı tekrar indirin.Bu sefer 3 part
    hata verecek.O hata veren 3 partı tekrar indirin.Bu sefer tek part hata verecek.Onu da tekrar indirin sorun olmayacak. Saçma geliyor ama bu şekilde olayı çözenler var.

    Kaynağınız CD ise Cd nin sağlam olduğundan emin olun

    VIA chipsetli anakartlarda driverlerin eksik/yanlış yüklenmesi de sebep olabilir

    Bir program buldum. WinCRC adında. Bu program bozuk CRC lerin bozuk olan kısımlarını tekrar indiriyor. Ama şöyle birşey olması lazım.Sağlam olan program ile bozuk olan programı karşılaştırıyor ve eksikliklerini alarak kopyalıyor.İndirdiğiniz dosyayı başka bir arkadaşını indirmişse ondan o şekilde alabilrisiniz dosyanızın eksik yanlarını.Bu şekilde de tekrar indirme zahmetine girmezsiniz.




  • Abi bu genel crc hataları için geçerli ama dediğim gibi benim şuan yaşadığım biraz farklı tutarlılığı olan bi crc hatası. Yani şöyle şöyle yaparsam kesin hata alacağımı biliyorum. Diğer pc mde durum normal ama bu pc de bi gariplik olabileceğini düşünüyorum. Kime sorduysam ne rastlamış ne duymuş. Ya yok mu bilen biri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hattabadil -- 18 Eylül 2009; 22:07:04 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.