Şimdi Ara

Geleceğin Hipersonik İnsansız Casus Uçağı: SR-72

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geleceğin hipersonik insansız casus uçağı:
    SR-72’yi anlatmadan önce neden bu adla anıldığından bahsetmek gerekmektedir. Soğuk Savaş döneminde, 1966 yılında, A.B.D. Hava Kuvvetlerinde hizmete giren insanlı SR-71 casus (keşif) uçağı, dönemin ihtiyaçlarını uzun süre karşılamış ve 1998 yılında da emekliye ayrılmıştır. Dünyanın en hızlı jet uçağı olan SR-71’in yerini alması için 2014 yılında A.B.D Hava Kuvvetleri, Lockheed Martin ve Aerojet firmaları düğmeye bastılar ve geleceğin hipersonik insansız casus uçağı belli oldu: SR-72

    Teknoloji o kadar hızlı ilerliyor ki, bir önceki yazımız olan"İNSANI 10 YAŞ GENÇ GÖSTEREN 2 TEKNOLOJİK YÖNTEM"yazımızı da göz önüne aldığımızda, uçak teknolojisindeki gelişmeler normal karşılanır oldu.

    Geleceğin hipersonik insansız casus uçağı: SR-72’nin aksine SR-71, maksimum Mach 3 hızına (saatte 3500 km) ulaşabiliyorken, SR-72 bu hızın 2 katına yani Mach 6 hızına (saatte 6000-6500 km) ulaşması hedeflenmektedir. A.B.D.’nin özellikle dünyanın son konjonktürel durumundan kaynaklanan nedenlerden dolayı bu projeye onay verdiği ifade edilmektedir. Bu uçağın muazzam hızıyla düşman radarları önemsenmeden düşman hedefleri imha edilebilecek ve yüksek çözünürlüklü fotoğraflar da çekilebilecektir.







  • Geleceğin teknolojisi insansız jetler.bununla birlikte pilotların sınırı kalkacak hareket manevrası geniş çok daha rahat ve risksiz operasyonlar yapılabilecek.Biz 2030 a o da iç dış savaş olmazsa Tfx yaparken abd bunlarla gövde gösterisi yapacak.Hiç yoktan iyi tabi uçak fabrikalarını kapatıp uçakları toprağa gömenlere lanet olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.