Şimdi Ara

Geleceğimiz Nasıl Olucak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhotoJava -- 24 Ağustos 2013; 18:55:44 >

• Ok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhotoJava -- 24 Ağustos 2013; 18:55:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 yıllık öğretmen evi ve sıfır arabayı krediyle alıyor, haberin var mı?
    O kredileri ödemek kaç yıl sürüyor, ondan haberin var mı?
    Arabaya kredilerini ödeyemeyenlerin hem ödedikleri para boşuna gidiyor hem de arabayı kaybediyorlar.
    1.5 liralık benzinden 3.5 lira vergi alınan yerde mi ekonomi çok iyi.
    Artık o ekonomi iyi masalları devri bitti.
    Artık her şey ortada.
    Başkentte 10 yılda 1 tane bile metro açamadılar, ancak yol yaptılar. Sen arabadan arabaya fiyatı kadar vergi al, benzinden faiş vergi al, tabi yol yaparsın.
    Vatandaşı soymanın yolunu yapıyorlar, haberiniz yok.
    Bankamatik hasar almış.
    Büyük adam örtülü ödenekten 2 milyar dolar harcadı. Önce bunun hesabını sor ondan sonra bankamatiğin hesabını sorarsın.
    Gel Ankara'ya sana bir sürü batık inşaat göstereyim, bunların devlete maliyetini hiç sordun mu?
    Cep telefonu alıyorsun, İngiltere'de, Almanya'da, Fransa'da daha ucuz. O adamlar benim 5 katım para kazanıyor benden ucuza telefon alıyorlar.
    Dünyanın en pahalı benzinini kullanıyoruz. Samanı bile dışarıdan alır hale geldik, hangi ekonomi iyiymiş.
    Yandaşın ekonomisi iyidir, ona şüphem yok ama vatandaşın ekonomisi bitik.
    İlaç eczanede 20 liraya satılıyor, gidip yazdırdım 35 lira tuttu. Böyle iş mi olur.
    Kalabalık nüfus neden istiyorlar biliyor musun?
    Ülkede eğitim seviyesi düşük, geliri düşük insanlar olsun istiyorlar. Böyle adamları kandırmak çok daha kolay olur.
    Hindistan'da kalabalık, Pakistan'da kalabalık. Onlar Dünya devi ülkeler mi oldu.
    Geçti,koçum geçti, masal devri geçti. Artık gerçekler ortada.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: PhotoJava

Kafam karışık. Genç yaştayım. Herkes aklımı çelmeye çalışıyor. Yardımcı olun. KONU SİYASET AMAÇLA AÇILMAMIŞTIR.

Demin 65 yaşındaki 43 yıldır öğretmen/müdür olan dedemle konuştuk. 1 - 2 konu hakkında konuştuk.
    1.Konu: Ekonomi
    Zamanında 200mt2 evimizi 50.000mark a almış.Yıl 1996. Ne zorluklarla almışlar. Daha borcunu 2 sene önce bitirdi. "Şuan ise 2 yıllık öğretmenler ev alıyor, 0 araba alıyor." diyor ki doğru. Peki hala NİYE EKONOMİZİ ELEŞTİRENLER VAR?!
    Bir ortamda sohbet ediyorduk. Ali Abi geldi.Yaşı 35. Başbakanı eleştiriyor. Dayanamadık sonunda bir amca "Bak Ali,ben senden büyüğüm. Çoğu iktidarı gördük. CHP de geldi MHP de geldi gördük. Ama bundan iyisi de olmadı." dedi. Yaşlıların hepsi bunu söylerken HALA NEDEN ELEŞTİRİLİYOR?

Zamanında banka soygunlarını olmuş, temizlemişler. Hala neden sevilmiyor?

Yazık günah değil mi Gezi Olaylarına? O kadar dükkan araba ev bankamatik hasar aldı. Kim yaptı bilemem ama olan gene bize oldu. Yazık yani adam düğündeki altınlarını bozdurup araba almış. Araba kundaklanmış taksimde. Şimdi adam demez mi "Size hakkım helal değildir!" diye.

Bu doğudaki olaylara göz yumuluyor. Bu da bana çok koyuyor açıkcası. Birisi bana OBJEKTİF bir şekilde doğruları anlatabilir mi?
    LÜTFEN OBJEKTİF
    yaş 17.

Bu arada ben "Ooo tayyip müthiş ov ye başbakan hüloğ" tarzı salakça şeyleri savunmuyorum. Bu vakte kadar gelen hangi iktidarın hatası olmadı? Bence bu adamın getirisi hatalarını katlar.

Sizce bu adam niye 2023 üzerinde çok duruyor? Çünkü 2023de Lozan Antlaşmasının süresi doluyor. Bu demek ki Türkiye artık madenini çıkartıp işleyebilir.

Devir teknoloji devri. Teknoloji demek kart demek. Kart demek bakır ve bor demek.

2.Konu:
    Sizce gelecekte savaş çıkar mı?
    Benim fikrim:
    Şuan dünya kutuplaşıyor. Avrupa+ABD ve Ortadoğu diye. Bence Türkiye tarafını belli etti. "Ortadoğu."

Avrupa'nın çocuk ortalaması 2.50. Giderek de azalıyor. Belki 50 yıl sonra Avrupa da nesil kalmayacak.
    ABD krize sürükleniyor şuan(bence.). Çin'e olan borcu az değil. 1.2 trilyon dolar.(1.200.000.000.000)

Zamanı geldiğinde Çin bunu ister ABD krize girer Avrupa da zayıflarsa Ortadoğu ittifakı savaş açar mı?

Diğer bir sorum: Ortadoğu'nun davranışını açıklayabilecek var mı ? Avrupanınkini biliyorum. Libya'da petrol var diye 2 gün sürmeden uçaklarını yolladı İngiltere-Fransa. Peki Mısır- Suriye olaylarında nerdeler bu Avrupa ülkeleri? Ortadoğu Suriye-Mısır için nasıl hareket ediyor?

1. Konu için:

Zenginleşme(?) konusunda haklısın. Artık herkes ev ve araba alma konusunda ilerliyor gözüküyor!
    Ama bu ilerleme tüm dünyada var.

Ama bu Türkiye'deki zenginlik nasıl oluştu?
    Üretim mi yapıyoruz? Hayır...
    Kullandığımız teknolojik aletlerin tamamına yakını yabancı ürünler.
    Tarımda çok mu ilerledik? En belirgini, yurtdışından yaptığımız inek ithalatı. Tarımda kendine yeten ülkeyken şimdi dışardan çok sayıda tarım ürünü alıyoruz. En önemlisi tohum alarak, kendimizi bağımlı yapıyoruz.
    Artık firmaların çoğu yabancının elinde.
    İletişim, Elektrik ve Su. Bir ülkenin en önemli değerleriyken özelleştiriliyor ve özelleştirildi. Bu özelleştrilenler ister yerli ister yabancı firma olsun böyle önemli sektörler niçin özelleştirilir. Torpilciliğin vs. önüne geçilse de bu kurumlar devletin elinde kalsaydı olmaz mıydı. Ttnet falan zarar mı ediyor?
    Banka kredileri sağolsun ki insanları 2 yılda zengin yapıp 10 yıl borçlu duruma sokuyor.

"Lozan Antlaşmasının süresi doluyor"'a hala inanan var mı?

2. Konu için:

Dünya savaşı bundan sonra kolay kolay çıkmaz. Ama kargaşadan faydalananlar olduğu sürece savaşlarda bitmez.
    Ortadoğu kendi bir taraf mı yoksa Abd'nin yanında mı. Karşı taraf diyorsan bunun gerçekleşmesi için en az 20 yıl var.

Avrupa akıllı davranır nüfusu şimdikinin yarısına hatta çeyreğine bile düşse etkilenmez. Hatta faydası bile olur.

Ortadoğudan kastınız ne bu arada
    Devlet= Ortadoğu gibi yazmışsınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daima İleri -- 24 Ağustos 2013; 16:44:58 >

• Ben şahsen demokrasi bir tramvaydır yeri geldiğinde ineceksin, hem laik hem müslüman olunmaz diyen bir başbakanı; Türkiye cumhuriyetinin sonu geldi, laik sistemi kesinlikle değiştirmek istiyoruz diyen bir cumhurbaşkanını hazmedemiyorum. Ekonomiyi saatlerce tartışabiliriz buraya sayfalarca yazacak şeyim var şahsen, fakat konu zaten muhtemelen kapanacak; o yüzden buraya uzun yazmak vakit kaybı gibi geliyor.
  • eskiden memur ikramiyesi ile ev alınırdı.
    Eskiden kimse memur olmak istemezdi çünkü esnaf çok kazanırdı.
    Esnafın durumu çok iyiydi.
    Şimdi esnafın durumu perişan, herkes garanti para almak için memur olmaya çalışıyor.
    30 sene önce iç piyasa çok hareketliydi.
    Ben ilkokulda koleje gidiyordum. O zamanlar annesi ve babası memur olan aileler, bütçelerini biraz kısarak çocuklarını koleje verebiliyordu.
    Ben orta okula geldiğimde artık memur çocukları özel okullarda kalmamıştı.
    Ben lise yaşına geldiğimde bende koleje devam edemedim.
    Düşünsene orta halli aileler tek çocukları varsa koleje gönderiyordu.
    Şimdi zengin aileler bile gönderemiyor. Çok zengin aileler ancak gönderebiliyor.
    Son 30 yılda iç piyasa sürekli kötüye gitti.
    Zaten ekonomi çok iyi olsa, bize de yansır. Bu adamlar zamanında ekonomi şöyle iyi böyle iyi diyorlardı, iyi güzel de bana niye yansımıyor o zaman.
    Ekonomi kötü gitti mi doğrudan bana yansıyor ama...
    O yüzden artık masalla bir yere varılmıyor.
    İnsanların cebine giren para 2 kat arttı, vergiler aşağı düştü de ben mi şikayet ediyorum.

• İyi olmayacak orası kesin.
    Klişe olacak ama, zengin daha fazla zengin oluyor, fakir daha da fakir. arada uçurumlar oluştu.
    İnsanların daha kolay ev, araba almasını ekonominin iyiye gittiğini ilişkilendirmek cahilliğin göstergesidir.
    Gezi olayları geleceğimiz için bir umuttur. toplumda bir algının oluştuğunun göstergesidir. insanlar medyanın ve polisin kimlere hizmet ettiğini kavradı.
    Devlet doğudaki insanların kimliklerini yıllardır yok sayıyor. 30 yıldır pkk'yla süren savaş, iki tarafında boşu boşuna verdiği kayıplar. beyinsizlik.
    Kürt sorunun var; kürt enstitüsün yok, Ermeni sorunun var; ermeni enstitüsün yok.
    Türkiye'nin çıkaracağı petrolü, boru işleyecek teknolojisi yok.
    Teknoloji demek bor, bakır demek değil işte. ülke olarak teknolojiye, bilime katkın sıfır. tüketim toplumundan yaşıyorsun. bunun farkına var.
    Ülkende adam akıllı bir tane üniversiten, bilim geleneğin, bilim kurumun yok. bilim insanların yurtdışında eğitimini alıyor ve oralarda kalıyor.
    Savaş çıkma olasılığı çok düşük. kapitalizm belki çok dara sıkışırsa son çare olarak kullanılabilir.
    Ortadoğu ittifakı diye bi' şey hiç olmadı. ibtidai adamların kültürüyle yaşamaya çalışan insanların coğrafyası. bi cacık olmaz. yıllardır sömürülüyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ee şimdi ne olacak?
    12 yıl önce açıldı
    Bu finalleri ne yapacağız
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • amerika kaya gazı teknolojisinden sonra kaya etrolü üretmeyide başardı
    2015te kendine yeterli gazı 2020 de ise petrolü üretebilecek duruma geliyor hatta isterse dışarıya bile satabilir
    şuanda bulunan rezerv 100 yıl gaz ve petrol ihtiyacını karşılıyor ve dahada yeni rezervler bulacaktır

teknolojiyi amerika geliştirdi patentlerde elinde, uygulanabilir teknoloji şuanda birtek onlarda var
    şu yazıyı okumanızı tavsiye ederim ihsan ışık yazmış amerikadaki bir prof
    http://www.zaman.com.tr/yorum_abd-ortadoguyu-gozden-mi-cikardi_2124860.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: antonidas

eskiden memur ikramiyesi ile ev alınırdı.
    Şimdi esnafın durumu perişan, herkes garanti para almak için memur olmaya çalışıyor.
    Ben ilkokulda koleje gidiyordum. O zamanlar annesi ve babası memur olan aileler, bütçelerini biraz kısarak çocuklarını koleje verebiliyordu.
    Şimdi zengin aileler bile gönderemiyor. Çok zengin aileler ancak gönderebiliyor.
    Zaten ekonomi çok iyi olsa, bize de yansır. Bu adamlar zamanında ekonomi şöyle iyi böyle iyi diyorlardı, iyi güzel de bana niye yansımıyor o zaman.
    İnsanların cebine giren para 2 kat arttı, vergiler aşağı düştü de ben mi şikayet ediyorum.

Eskiden memur ikramiyeyle ev alirdi, simdi maasiyla aliyor.
    Esnaf eskiden cok kazanirdi cunku alisveris bu kadar endustriyellesmemisti. Simdi de girisimciler cok kazaniyor.
    Ic piyasa 30 sene oncesinden cok daha hareketli.
    Kolejlerde okuyan ogrenci orani da 30 sene onceye gore kat kat fazla. Kisisel orneginiz geneli temsil etmiyor.
    Kisi basina dusen GSMH arttigina gore insanlarin cebine giren toplam para da artmis demektir.
    Tabi bu her insanin cebine giren paranin arttigi anlamina gelmiyor. Cunku gelir adaletsizligi de artmis durumda.

• quote:

Orijinalden alıntı: neverlate

quote:

Orijinalden alıntı: antonidas

eskiden memur ikramiyesi ile ev alınırdı.

Eskiden memur ikramiyeyle ev alirdi, simdi maasiyla aliyor.
    Esnaf eskiden cok kazanirdi cunku alisveris bu kadar endustriyellesmemisti. Simdi de girisimciler cok kazaniyor.
    Ic piyasa 30 sene oncesinden cok daha hareketli.
    Kolejlerde okuyan ogrenci orani da 30 sene onceye gore kat kat fazla. Kisisel orneginiz geneli temsil etmiyor.
    Kisi basina dusen GSMH arttigina gore insanlarin cebine giren toplam para da artmis demektir.
    Tabi bu her insanin cebine giren paranin arttigi anlamina gelmiyor. Cunku gelir adaletsizligi de artmis durumda.

öncelikle esnafta girişimcidir.
    Ülkede sadece inşaat sektörü hareketli. 50-60 yaş arasındaki sıradan bir esnafa sor bakalım işleri 20-30 sene önce nasılmış.
    Herkes garanti para kazanmak için memur olmaya çalışıyor. Sen diyorsun ki girişimciler çok kazanıyor. Girişimci çok kazansaydı zaten herkes memur olmaya çalışmazdı. Girişimci dediğin kişi risk alan adamdır, maaşlı çalışan garanticidir. Önceden de dediğim gibi esnaf da girişimcidir.
    Koleje giden çocuk sayısının artış sebei nüfusunda artmasıdır.
    Eskiden gençlerin yüzde kaçı koleje giderdi şimdi yüzde kaçı gidiyor buna bakmak lazım.
    Sürekli nüfus artıyor. Bütün büyük firmalar yabancıların elinde ve biz yabancıların elemanı olmak için birbirimizi yiyoruz.
    Artık aileden ticaretle uğraşan insanlar bile maaşlı çalışan olmaya çalışıyor. Çünkü iç piyasa berbat. Hiç bir garantisi yok.
    Çoğu esnaf eski birikimi ile ayakta duruyor. Kazandığı ile dükkan masrafını ancak karşılıyor.
    Ancak devletle arası iyi olan kişiler para kazanıyor.
    İyiye gitmiyoruz, sadece belirli bir azınlık çuvalla para kazanıyor gerisi cebelleşip duruyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.