Şimdi Ara

GeForce RTX 40 serisi için 'Smooth Motion' geliyor: FPS iki katına çıkacak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
1.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Ben değil, bilim adamları defalarca deneyimledi. Çünkü çok merak edilen bir soru idi. Hatta bunların üzerinden neredeyse onlarca yıl geçti. Ama kapitalist sistem tabi. Orada 500 yerine 5000 yazsın, onu istetir.

İnternet elinizin altında. Bilimsel makalelere de ulaşabilirsiniz, onları anlayamam derseniz, youtube da yine bir çok yabancı araştırma görevlilerinin de bu tarz araştırma sonuçlarını daha halkın anlayabileceği dilde anlattığı videolar var.

Araştırmada normal insanlar, formula pilotları, savaş uçağı pilotları gibi farklı denekler kullanılıyor. Görüş, tepkime süresi açısından en kendini yıllarca geliştirmiş kişiler tabi formula/savaş uçağı pilotları olduğundan, onlar en başarılı sonuç alınacak kişiler olarak görülüyor. Ki nitekim sonuçlarda o şekilde geliyor. Nomal insanların çoğu 100 fps lere gelindiğinde, aradaki farkı görmekte çok zorlanır iken, savaş pilotları, formula pilotları falan 120-160 fps lere kadar detayları halen fark edebiliyor. Ama gerisi, 240fps, 400fps, 1000 fps, işte kapitalist.avi oluyor.

Yani duygusal olarak yaklaşacak bir şey yok. Benim gözüm o kadar iyi ki ben çok iyi anlarım. 240fps lik bir monitör aldım var ya kaymak. 100fps den çok aşırı farklı abi, akıyor falan diye düşünebilirsiniz. Ama bilim öyle işlemiyor.

Örneğin 1dk lık 100fps'lik bir videoda herhangi bir saniyenin arasına 1 frame bir ara sahne konulur. Size izletilir. Hangi saniyede ara sahnenin olduğunu söylemeniz istenir. Bu hem o sahnedeki renklerin çok zıttı kadar belirgin bir frame konularak yapılır, hem o sahnenin renklerine çok yakın, ama belli ufak bir alanında ekstra bir obje yerleştirerek yapılır. Bunun gibi 10-20 test yapılır. Kaç tanesinde gördüğünüze bakılır. Sonra 200 framelik bir monitörde, 200 frame'lik bir videoda aynı işlem tekrarlanır. Sonuçlar kıyaslanır gibi. O şekilde, gözünüzün kaç frame'den sonrasını algılayamadığını test etmiş olursunuz.

Bugüne kadar yapılan hiç bir araştırmada 200fps üstünde tutarlı bir şekilde fark edilebildiği olmadı.

• Galatas4ray kullanıcısına yanıt
    Dlss 4 yok onda

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Benim derdim 5000 fps değil zaten 60 fps yerine 165 fps alıp bunu da gerçek 165 fps akıcılığına yakın şekilde hissedebiliyorsam gerisinin önemi nedir ki

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Spider_hip kullanıcısına yanıt

Zaten amaç detayları görmek değil amaç akıcılığı hissetmek yoksa dediğin gibi bencede 100 fps'den sonrası insan tepkimesinin dışına çıkıyor ama bir noktadan sonra da o akıcılık da anlamsız oluyor çünkü onda da fark gidiyor 60'dan 144'e geçiş çok büyük fark yaratırken 144'den 280'e geçiş o kadar da büyük bir fark yaratmıyor hatta bana kalırsa üstü hiç etki yaratmıyor dediğin gibi geneli pazarlama ve sponsorluklarla alakalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sahte olsa ne olmasa ne? Sanki oyun gerçek mi? 2K ful performans dlss + falan ne varsa açıyorum. 4080 süperde makineden gram ses gelmeden 90 fps ye kilitliyorum. CS ve pubg oynayanlar düşünsün fazlasını.

• Elemanin biri 60 olsa 100 olsa ne bi fark yok gibisinden konusmus, bilader ben cs oyuncusuyum deneyimledigim monitorlerddn farkli hissetmedigim olmadi, 60-144-280-360-500hzleri kullandim, 60-144 gecisinde fark evet cok belirgindi ama 280e gectigimde fark azalmadi gene hissettim sonrasinda 360 denedim onda da awp atislarimi daha hizli gerceklestirdim fadk bu sefer 280 e gecmek kadar yoktu ama 500 e gectigimde cidden sahne onumde gibiydi aninda oluyordu her sey sanki, 500hz in hizindan dolayi zaten gozum yandi ilk denerken bence bunlarin hissedilmiyor laflari zirva, hissediliyor ve ise de yariypr

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.