Şimdi Ara

GeForce GTX 560 TI Arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba. Dün bilgisayarımda birkaç bölüm dizi izledim ve sonrasında oyuna(Wow) geçtiğim anda ekran bir anda aşağıdaki resimdeki hale geldi. Aygıt Yöneticisinden baktığımda ekran kartının sorun bildirdiği ve devre dışı bırakıldığı uyarısı aldım(Kod 43). Bir kısım aç kapa, ekran kartını çıkar tak, sürücüleri sil yeniden kur, güncelleştir vs işlemler yaptım isem de düzelme olmadı. Şu anda sanırım ekran kartım kullanılamadığından onboarda döndü. Kartı başka bir bilgisayarda veya bilgisayarımda başka bir ekran kartı deneme şansım da olmadı. Sormak istediklerim:

1)Mevcut durumda ekran kartımın yandığını mı düşünmeliyim? Öyle ise böyle bir durum ısı artışından mı yoksa voltajdan mı kaynaklı olabilir? (Dün herhangi bir elektrik kesintisi veya voltaj düşümü olmadı. Ama havalardan kaynaklı bir süredir fazla ısınma oluyordu.) Başkaca donanımsal bir arıza bu duruma sebebiyet verir mi?

2)Şu durumda ekran kartını çöpe atacaksam, biraz daha performanslı ancak fiyatça da çok uçmayan önerileriniz nelerdir?

3)Yeni kartta aynı sorunu yaşamamak için neler yapmalıyım?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

GeForce GTX 560 TI Arızası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s_lash -- 22 Ağustos 2016; 9:42:33 >

• Ekran kartı takılıyken, windows açılırken ve bios ekranında bu şekilde ise ekran kartı gitmiştir garantisi varsa yolla yoksa bunun için fırınlama yapılıyor ama bir süre sonra yine aynı olabilir, yeni kart alacaksan bütçeni belirtmen lazım ve bunun içinde forumun dahili bileşenler bölümünü kullanabilirsin.

Bu sorun her zaman kendiliğinden olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GENERAL006 -- 22 Ağustos 2016; 10:35:00 >
  • Aynen, biosta ve windows açılışında da görüntü benzer şekilde oluyor. Garantisi dolmuştu maalesef. Yine orta sınıf bir ekran kartı düşünüyorum. Biraz araştırma yaptım ve "MSI GTX960 GAMING GDDR5 2GB 128Bit" en uygunu gibi geldi. Aynı kartın 4 GB olanı var ama 200 TL farka değer mi bilemedim. GTX 970'lere geldiğimde ise fiyat zaten ikiye katlanıyor. Cevap için teşekkür ederim.
  • Ekran kartını fırınla gitsin. Çok benzer bir problem hd7850 kartıma oldu. Yaklaşık 6 aydır bozuldukça fırına veriyorum. Genelde 1 buçuk- 2 ay çalışıp tekrar problem veriyor.
  • @M1Abrams Sizinki iyi gitmiş hocam konuşmuştuk sizinle benimki tırtladı

@s_lash Nvidia tarafında gtx 1060 - 1070 gibi yeni çıkan kartlar var fiyatları düşecektir. Amd tarafında aynı şekilde rx serisi çıkıyor onları biraz bekleyin bence yeni çıktı fiyatlar oturmadı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.