Şimdi Ara

Gece ve gündüz iki ayrı varlıktır . (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
1.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • abrooke139 kullanıcısına yanıt
    Gölge: Işığın bir yüze vurması sonucu, arka tarafının gölgede kalması.
    Güneş dünyanın bir kısmını aydınlatırken karanlıkta kalan kısım dünyanın devasa gölgesine bakar. Gece=Dünyanın devasa gölgesi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Gölgesine bakar demişsin. Yani gölgesi başka yerde.


    Edit: Üslupta düzeltme Gece ve gündüz iki ayrı varlıktır . 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abrooke139 -- 1 Eylül 2022; 10:42:10 >
  • abrooke139 kullanıcısına yanıt

    Üslübün ne kadar çirkin ama yine de anlatayım , teknik olarak öyle tabi ki, güneş ışığının ulaşama sebebi zaten dünyanın kütlesinin oluşturduğu gölge. Güneş tutulmalarında ayın gölgesinin dünya üzerine düşmesi veya ay tutulmasında ayın dünyanın gölgesine girmesi gibi.


    Buyur izle dediğin gibi herkese lazım, ama sana pek değil çünkü bilgin olmadan fikrin var.



    Gece ve gündüz iki ayrı varlıktır .Barış Özcanyoutube
    Gün batımını ya da ondan sonra başlayan hayatı yakalamak için artık uygun ışığı beklemenize gerek yok. Nightography ve genel olarak Samsung Galaxy S22 ailesi hakkında ayrıntılı bilgi için: https://bit.ly/3kMVRiO (iş birliği) --- Işığın fotoğrafını çekebilir miyiz? Elbette. Peki gölgenin fotoğrafını çekebilir miyiz? Onu da çekeriz. Bana bir ışık kaynağı bir de onu engelleyen bir cisim verin, ben de size o cismin yerdeki gölgesinin fotoğrafını çekeyim. Şimdi asıl soru geliyor. Aynı şeyi Dünyanın en güçlü ışık kaynağı ve Dünyanın en büyük cismiyle denersek ne olur? Ay tutulur! En büyük ışık kaynağı Güneş. Dünyanın en büyük cismi de Dünyanın kendisi. Işık ve cisim varsa o zaman bir yerlerde gölge de var demektir. İşte bize en yakın o yer de Ay oluyor. Ay, kendi yörüngesinde dolanırken, kimi zaman Dünya'nın gölgesine giriyor. Ay’ın fotoğrafını çekerken onun iki farklı türde görünümünü yakalarız. İlki çok kolay. Ay’ın evreleri. Dolunay, yarım ay, bizim bayrağımıza sembol olarak giren hilal gibi şekiller. Ay’ın bu farklı evrelerinde aslında biz Güneş’ten yansıyan ışığı görüp, onun fotoğrafını çekiyoruz. Bu döngü yaklaşık olarak ayda bir tekrarlanıyor. Ayda bir... Ay değişiyor. Ancak yılda en az iki kez, oldukça farklı bir şey meydana geliyor. Mesela 15 Mayıs’ı 16 Mayıs’a bağlayan gece de aynı şey olacak. Ay, Dünya'nın gölgesinden geçecek ve kısa bir süre için son derece olağandışı bir görünüm sergileyecek. Dünya'dan baktığımızda, Ay kararmış gibi görünecek ve sonunda normale dönmeden hemen önce de koyu bir kırmızıya dönüşecek. İşte tam o sırada Ay’ın fotoğrafını çekerseniz bu kez ışıktan çok bir gölgenin fotoğrafını çekmiş olursunuz. Biz bu fenomene “Ay tutulması” demeye alışmışız ama bana “Dünya’nın gölgesini görmek” demek daha heyecanlı geliyor. Çünkü o gölgenin içinde biz de varız, gölgenin bir parçasıyız.
    https://www.youtube.com/watch?v=tZwgSsCEjhA&feature=youtu.be
  • Dj_Gençkan D kullanıcısına yanıt

    Arkadaş uzay zaten tamamen zifiri karanlık yani gölge falan yok. Sadece bir güneş var ve aydınlattığı yer gündüz. Diğer kalan yerler ve tüm diğer yerler zaten zifiri. Karanlık olan kısım gölgeden dolayı değil.

  • abrooke139 kullanıcısına yanıt
    Herşeyin gölgesi vardır. Dünyanın gölgeside uzaya yayılmaktadır. Anlamanız için resim koyuyorum.
    Gece kısmında olan insanlar gökyüzüne baktığında dünyanın gölgesine bakar.Karanlıkta gölgeden kaynaklıdır.

    Gece ve gündüz iki ayrı varlıktır .

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • abrooke139 kullanıcısına yanıt
    Uzay zifiri karanlık değildir. Uzayı incelemek ve görmek için lamba yakıp etrafı mı aydınlatıyorlar?. Çok uzaktaki cisimleri bile bazen gölgelerinden tesbit ediyorlar. Gölgeler sınırsızdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KrallŞaplakçı -- 1 Eylül 2022; 10:46:24 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • KrallŞaplakçı kullanıcısına yanıt

    Sana öğretilen uzayın ne kadar gerçek olduğunu düşündün mü veya uzaya gerçekten gidilip gidilmediğini. Uzaya gönderildi denilen roketlerin bile sonunda denize düştüklerini mesela.

  • abrooke139 kullanıcısına yanıt

    Tabikide dünyanın gölgesi vardır ve gece dünyanın gölgesidir. Tıpkı karanlık bir oda da yüzünü ışık kaynağına döndüğünde sırtının karanlıkta kalması gibi düşün, sırtın neden karanlıktır çünkü fotonlar doğrusal hareket eder ve sırtının karanlıkta kalmasının sebebi ışık kaynağının önünde bir engelin durması ve gölge oluşturmasıdır.


    Okul ne demişsin ama al bak ilk okul da öğretilen şeyler


    AY TUTULMASI

    Güneş ışınları,doğrular halinde her yönde yayılır.

    Dünya,Güneş etrafında dolanırken kimi zaman Güneş ile Ayın arasına girer.

    Güneş ışınları,Dünya engellediği için Aya ulaşamaz.

    Dünyanın gölgesi Ayın üzerine düşer ve ayın ışık alan yüzeyini karartarak ay tutulması olayı gerçekleşir.


    Gece ve gündüz iki ayrı varlıktır .


    GÜNEŞ TUTULMASI

    Ay Dünya etrafında dolanırken bazı durumlarda Güneş ile Dünyanın arasına girer.

    Güneş ışınları,Ayın engellemesi sonucunda Dünyaya ulaşamaz ve ayın gölgesi Dünya üzerinde bazı yerleri karartır.

    Gökyüzünün birkaç dakika süreyle kararması olayına güneş tutulması denir.


    Gece ve gündüz iki ayrı varlıktır .




  • KrallŞaplakçı kullanıcısına yanıt

    Hocam valla bende anlatmaya çalışıyorum ama kendisi birazdan dünya zaten yuvarlak değil diyecek, şimdiden uzaya gidilmedi demeye başladı bile. Bilgisi olmadan fikri var birde o kadar inanıyor ki argümanına hakaret etmekten çekinmiyor.

  • Dj_Gençkan D kullanıcısına yanıt

    Sırtın karanlıkta kalıyor diyorsun. Oda zaten karanlık. Yani ışık kaynağının düşmediği yerler karanlık.Gölgen ise kendi üzerinde değil duvarda. Sen güneşe çıktığında gölgenin kendi üzerine düştüğünü gördün mü hiç.

  • Dj_Gençkan D kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Dj_Gençkan D kullanıcısına yanıt

    Sen gidildiğini doğrulayabilir misin peki. Dünyanın en üst tabakalarını nasıl geçiyor bu uzay araçları. Mantık olarak düşündüğünde yükseklere çıkıldıkça ortam soğuyacağından gaz tabakası bile donmuş halde olmalı.

  • abrooke139 kullanıcısına yanıt

    Yahu ne kadar saçma birşey yazdığının farkında mısın ? Ne demek gölge yok gündüz yolda yürürken oluşturduğun gölgeye nasıl yok dersin ? Kendi gölgen varsa gök cisimlerininde gölgesi vardır. Ayrıca uzay zifiri karanlık değildir. Uzayın karanlığını Olbers Paradoksu ve Doopler Etkisi ile açıklabiliriz. Millete okul soruyorsun da senin okul durumun ne ?


    buyur izle



    Gece ve gündüz iki ayrı varlıktır .Evrim Ağacıyoutube
    Ortalama bir tahminle, sadece Gözlenebilir Evren içerisinde 225 milyar büyük galaksi, 7 trilyon cüce galaksi ve 30 milyar kere trilyon adet yıldız olduğu düşünülüyor. Sadece bizim yıldızımız bile gezegenimizi gün boyu göz kamaştıracak düzeyde parlak yapabilirken; nasıl oluyor da Evren bu kadar karanlık? Daha önemlisi ise şu: Evren, neden bize simsiyah gözüküyor? #Evren #Kozmoloji #OlbersParadoksu 00:00 Evrende Kaç Galaksi Var? 00:13 Olbers Paradoksu: Bunca Galaksi ve Yıldız Varken Uzay Neden Karanlık? 01:41 Olbers Paradoksunu Doğuran 3 Koşul 02:29 Büyük Patlama Teorisi: Evren Statik, Zamansız veya Sonsuz mu? 03:19 Evren Neden Işıkla Dolu Değil? 03:57 Evren Her Zaman Karanlık mıydı? 04:48 Kapanış *** 📽️ Videografi & Post-Prodüksiyon: Çınar Ege Bakırcı Evrim Ağacı'nın Türkiye'de bilim anlatıcılığı çalışmaları tamamen okurları ve izleyenleri tarafından maddi olarak desteklenmektedir. Yaptıklarımızı faydalı buluyorsanız ve daha fazlasını yapmamıza katkı sağlamak isterseniz: 💪 Patreon veya Kreosus destekçilerimiz arasına katılabilirsiniz: https://www.patreon.com/evrimagaci | https://kreosus.com/evrimagaci 📹 Dilerseniz, YouTube'un "KATIL" seçeneğini kullanarak da bize destek olabilirsiniz: https://www.youtube.com/channel/UCatnasFAiXUvWwH8NlSdd3A/join 🎪 Bilim tişörtleri, kitaplar ve diğer ürünlerimizden satın almak için: https://pazar.evrimagaci.org/ 🎈 IBAN numarası, kriptopara veya PayPal yoluyla destek olmak için: https://evrimagaci.org/destekol 📕 Neden desteğe ihtiyacımız olduğuyla ilgili daha fazla bilgiyi buradan alabilirsiniz: https://evrimagaci.org/destekol Yanımızda durduğunuz için çok teşekkürler! ❤ *** BAZI FAYDALI BAĞLANTILAR: • En son yüklediğimiz videoyu izlemek için: https://dar.vin/SonVideo • En popüler videomuzu izlemek için: https://dar.vin/EnPopuler • Kanalımıza abone olmak için: https://dar.vin/EAYouTube
    https://www.youtube.com/watch?v=94J40N2mloc&feature=youtu.be
  • abrooke139 kullanıcısına yanıt
    Sen nasıl kendi gölgelden etkileneceksin?. Senin gölgelden senden küçük şeyler etkilenir. En basit örmek: Evin ön taraftan güneş alırsa arka kısım gölgede kalır karanlık olur. Senin düşüncemle evin karanlık olmaması lazım. Oooof neyse



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KrallŞaplakçı -- 1 Eylül 2022; 11:10:54 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • abrooke139 kullanıcısına yanıt

    canım kardeşim senin yarı cahillin ile uğraşmak yerine daha önemli işlerim var, belki yazdıklarımdan, koyduğum videolardan bir şey kaparsın diye düşünüp onca cevap verdim ama iflah olmayacağını anladım. Sen yok dediğinde o şey yok olmuyor, bilimsel hesaplamalar ve kabul görülen tezler ile anlattım işte. Neyse elinin aldında dünyanın en büyük bilgi kaynağı var googleden araştırırsın benden bu kadar.

  • Gölge duvarda diyorum hala diyorsun ki gölge yok demişim. Videoda gözlemlenebilir uzay diyor. Yani güneşin ve yıldızlarının ışığının düştüğü aydınlattığı alanlar. Gerisini gözlemleyemezler çünkü zifiri karanlık.

  • Dj_Gençkan D kullanıcısına yanıt

    Cevap bulamayınca cahil oluyor böyle. Videolara bakarak gözlerinizi değil düşünerek beyninizi çalıştırın biraz. Dünyadan uzaya çıkılamaz sadece gökyüzünde dolaşır dönerler. Çünkü dediğim gibi üstlerde donmuş gaz katmanı mevcuttur. O videolar hiçbir kesinlik ifade etmiyor.

  • abrooke139 kullanıcısına yanıt
    Gölge duvarda ama karıncalar o gölgenin içinde kalırsa karanlık içinde kalıyor. Arkadaş trollüyor musun sen bizi 😂

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • KrallŞaplakçı kullanıcısına yanıt

    Ne kadar saçma bir örnek. Evin arka tarafı zifiri karanlık değil ki. Dünya örneğiyle ne alakası var.

  • KrallŞaplakçı kullanıcısına yanıt

    Sen bence diğer arkadaştan daha ....Gece ve gündüz iki ayrı varlıktır .  Neyse birşey demeycem. Karınca sırtında olsa ışık olsa da olmasa da karanlık ortamda zaten karanlıkta.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.