Şimdi Ara

Gece gece basit bir ryzen testi 4.1 ghz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ryzen 5 1600, Gtx Asus B350 M_K, 1050 ti 16 gb dual Gskill 2933 mhz cl16 digi vrm llc ayarları extreme.

3.7 ghz taban 1.1v max 1.55v ile 5 dk Aida testi
    Gece gece basit bir  ryzen testi 4.1 ghz

3.9 ghz taban 1.2375v max 1.3v ile 5 dk Aida testi

4.1 ghz taban 1.4 v max 1.439v cpu z bench testi i7 7700k referans karşılaştırma ve pubg de gezinme %99 gpu kullanımı, sıcaklık 60-65

Sonuç=
    stok fan ve 3 fanlı kasa ile 3.9 ghz e kadar stok fanla 80 derece altında stabilite sağlayabildim. 1.4 taban voltajı 4.1 stes testinde cpu diode 80 derce yi geçtiği an sistem donuyor. Anakart 80 derece üstüne izin vermiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeliOrmanlı0106 -- 2 Nisan 2018; 2:46:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam merhabalar bende kule tipi soğutucu var. kasamda 5 adet fan var. ryzen 5 1500x için yardımcı olur musun? günlerdir doğru dürüst bir kaynak bulamadım. yardımcı olursanız çok memnun olurum
  • İmzamdaki sistem ile 4.1 ghz de 1.43v ile kullanıyorum. Oyunlarda şimdiye kadar max 47 derece gördüm (pubg, wildlands ve the crew) Aida stres testinde ise çok enteresan max 49 derecede kalıyor. Occt'de ise 61, prime95 testinde ise 65 dereceyi gördüm
  • CagriErcan kullanıcısına yanıt
    Ankartın nedir, ben stok soğutucu kullanıyorum

• sahankazim kullanıcısına yanıt
    Ne monuda yardım istiyorsun?

• Önemli olan kaç fps etkiledi?
  • Evet, kaç FPS fark etti bunu belirtirseniz daha iyi olur. Elinize sağlık.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • DeliOrmanlı0106 D kullanıcısına yanıt
    hocam bende 4.1ghz gibi hızlarda çalıştırmak istiyorum fakat voltaj ayarlama vs konularında bilgim yok. nerden nasıl değişir? b350m-k anakart kullanıyorum
  • Aida64 de stabilite testi yapılmaz sistemin stabil olduğunu net şekilde öğrenmek istiyorsan 15 dakika prime 95 testi yaparsın ki stok soğutucu kullanıyorsan o voltajlarda hiç bir şekilde o sistem stabil değildir bırak 4.1 i 3.9ghz de bile stabil tutamazsın işlemci 80 dereceyi geçer
  • Stok sogutucu ile ryzenin son noktasi 3.9ghz gerisi icin gereksiz yüksek voltaj verilmesi lazim ilk nesil ryzen kullanan herkes icin 3.9ghz en sagliklisi cünku stok sogutucu ile max 67 68 derecede calisiyor daha fazlasini zorlamaya gerek yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cpu fpu chace 3 ünü bşr arada yaptığım için ısınıyomuş. Benim için stabiite max 3 saat oyun süresince bir sorunla karşılaşmam, sonuçta server sistemi değil.

• emirhanayh E kullanıcısına yanıt
    Stres testinde 3.9. Oyunda 4.0 60 civarı takıkıyorum

Anakartım Asus b350-f Strix. Soğutucu olarak da Arctic liquid freezer 240 kullanıyorum (Tartışmasız piyasadaki en iyi 240mm soğutucu)
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeliOrmanlı0106

Cpu fpu chace 3 ünü bşr arada yaptığım için ısınıyomuş. Benim için stabiite max 3 saat oyun süresince bir sorunla karşılaşmam, sonuçta server sistemi değil.

Ryzen 1600 ü oyunlarda test etsen ne olacak dostum zaten %25 üstü nadir calisiyor BF1 64 kisilik haritada bile %50 yi gectigini gormedim. Neyse sistem senin ben sadece uyariyorum nerede mavi ekran yiyeceğinin garantisi yok suan.

• Whippoorwill kullanıcısına yanıt
    Şuan ıynadığım oyunlar çok işlemciye yüklenen oyunlar değil. Hiç karşılaşturma gereği duymadım. Boş bir zaman olursa denerim.

• Güzel test hocam lakin ne stok soğutucu ile o oc sağlıklı ne de 1050Ti için CPU'yu bu kadar yormanıza gerek yok.

Keza stok hızda da fps farkı olduğunu sanmıyorum.
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    3.2 görüncede çok üzülüyorum🤣 3.9 1.24 v düşğk fan seviyleri ile 50-55 derece de takılıyorum. Çok sesizlik gereken oyunlarda 3.7 çekiyorum.

Bekliyoruz hocam sonuçları.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Whippoorwill kullanıcısına yanıt
    Bu aralar çok yoğunum ilk fırsatta inşallah

B350 Tomahawk Son BIOS güncellemesiyle voltoj sorunları yaşıyorum, bir önceki bioslarda 20 Dakika OCCT 3,7MHz Stok voltaj ile hiç sorun olmuyordu, şimdi 1,28 Voltaj ile sorun yaratıyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.