Şimdi Ara

Gece farsız araç kullanma ve üzücü sonuç. (Görüntü ve Resimli) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
7.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Gündüz bile farları yakıyorum, gece yakmamak nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: RONNIE

quote:

Orijinalden alıntı: nokmen

quote:

Son senelerde çıkan araçların gösterge aydınlatmaları farlar yanmadığı zamanda yandığı için ve gündüz farları bir nebzede yolu aydınlattığı için özellikle acemi sürücüler farların yanıp yanmadığını anlıyor. Bir kaç defa başıma geldi. Özellikle yeni nissan qasqai lerde denk geliyorum bu duruma ben. Gündüz farları kuvvetli olunca farları açmayı unutuyor sürücüleri. Ve kızmayın ama bunu genelde bayan sürücüler yapıyor.

Çok ilginç birşeyi hatırlattınız evet gerçekten de eski model araçlarda ön konsol sadece farlar açıkken ışık verirdi. Bu bile
    faydalı olabilir ama yeni modellerde far sensörü vs. var diye bu ikisini birbirinden ayırdılar maalesef.

Hatta daha eski araçlarda frene basınca pedal bölümünde ışık yanardı ama, ona artık gerek yok heralde.

Aslında araç çalıştığı anda farlarında yanması standart hale getirilmeli.

Hocam resimdeki araç a3 galiba yada her neyse a4 te olsa bunlarda auto far seçeneği var. Hiç far kapama açma durumu yok, hava kararınca açılıyor aydınlanınca kapanıyor.

Hatta tünellere anlık girişlerde bile hemen açılıp kapanır, bende b8 passat var onda da var bu özellik...

Bu arkadaş büyük ihtimalle auto seçeneğinden çıkardı ve unuttu. Diğer durum şu eğer arızalı ve bildiği halde böyle kullanıyorsa dayaklık mevzu :)

• Benim de anlamadığım far sensörlü olduğunu bildiğim araçlarda bile bazen gece far yanmıyor. Yani menüden kapatıyorlar. Neden rahatsız ediyorsa sensör artık?

Aynı durumla karşılaşsam eğer imkanım olursa sigorta şirketine ya da polis gelirse tuttuğu rapora farların kapalı olduğunu söyler kayıt altına alınmasını sağlardım. Belki cebinden para çıkınca bundan böyle daha dikkatli olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vozer -- 19 Mart 2016; 21:43:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oyuncu11790

quote:

quote:

quote:

Son senelerde çıkan araçların gösterge aydınlatmaları farlar yanmadığı zamanda yandığı için ve gündüz farları bir nebzede yolu aydınlattığı için özellikle acemi sürücüler farların yanıp yanmadığını anlıyor. Bir kaç defa başıma geldi. Özellikle yeni nissan qasqai lerde denk geliyorum bu duruma ben. Gündüz farları kuvvetli olunca farları açmayı unutuyor sürücüleri. Ve kızmayın ama bunu genelde bayan sürücüler yapıyor.

Çok ilginç birşeyi hatırlattınız evet gerçekten de eski model araçlarda ön konsol sadece farlar açıkken ışık verirdi. Bu bile
    faydalı olabilir ama yeni modellerde far sensörü vs. var diye bu ikisini birbirinden ayırdılar maalesef.

Hatta daha eski araçlarda frene basınca pedal bölümünde ışık yanardı ama, ona artık gerek yok heralde.

Aslında araç çalıştığı anda farlarında yanması standart hale getirilmeli.

Hocam resimdeki araç a3 galiba yada her neyse a4 te olsa bunlarda auto far seçeneği var. Hiç far kapama açma durumu yok, hava kararınca açılıyor aydınlanınca kapanıyor.

Hatta tünellere anlık girişlerde bile hemen açılıp kapanır, bende b8 passat var onda da var bu özellik...

Bu arkadaş büyük ihtimalle auto seçeneğinden çıkardı ve unuttu. Diğer durum şu eğer arızalı ve bildiği halde böyle kullanıyorsa dayaklık mevzu :)

İşte farı otomatiğe bile almaya üşenen çok bilgili kişilere ancak böyle çözüm bulunur ancak.

• Tekirdağ yolunda mobilet tarzı motor kullananlara denk geldim birkaç kez hani üstüne yatılan bisikletten bozma olanlar. Bir akşam çanakkaleden dönerken havada sis var göz gözü görmüyor. Önümüzdeki araç son anda motoru farketti ve bariyerlere 80 km civarında bir hızla çarptı. Araba pert ama Allahtan kimseye bişey olmadı (astra g kasa 4 kişi). Motora binen eleman farketmedi bile.Aydınlatmanın önemini anlamayan gerzek dolu yollar. Özellikle gece yolculuğunda dikkat etmek lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • genelde doğancıların kullandığı farlar var sadece far kısmı lacivert bir renkle aydınlanıyo sis farıyla önünü görmeye çalışıyo. kimi zaman sis farınıda açmıyolar kör noktalarda karşıma çıkınca bir güzel sövüyorum
  • Fotoğraflarını çekip EGMye göndermek lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deli_yek

Tekirdağ yolunda mobilet tarzı motor kullananlara denk geldim birkaç kez hani üstüne yatılan bisikletten bozma olanlar. Bir akşam çanakkaleden dönerken havada sis var göz gözü görmüyor. Önümüzdeki araç son anda motoru farketti ve bariyerlere 80 km civarında bir hızla çarptı. Araba pert ama Allahtan kimseye bişey olmadı (astra g kasa 4 kişi). Motora binen eleman farketmedi bile.Aydınlatmanın önemini anlamayan gerzek dolu yollar. Özellikle gece yolculuğunda dikkat etmek lazım.

Anlattığınıza göre çok ciddi bir kaza olmuş ve hatanın büyüğü motosikletlide. Eğer bir araç kameranız olsaydı
    kazaya ilişkin delil niteliğindeki görüntüyü emniyete gönderebilir ve kaza yapan kişi için müthiş bir iş yapmış
    olurdunuz.

Tabii bu durumları ispiyon diye yorumlayanlar da oluyor, o da farklı bir bakış açısı ama kendinizi kaza yapan kişinin yerine
    koyduğunuzda da ispiyon filan aklına gelmez sadece duacı olur insan.

• O kadar para verip far sensörlü araç alıyorlar,far anahtarını Auto konumunda tutmaktan acizler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: deli_yek

Tekirdağ yolunda mobilet tarzı motor kullananlara denk geldim birkaç kez hani üstüne yatılan bisikletten bozma olanlar. Bir akşam çanakkaleden dönerken havada sis var göz gözü görmüyor. Önümüzdeki araç son anda motoru farketti ve bariyerlere 80 km civarında bir hızla çarptı. Araba pert ama Allahtan kimseye bişey olmadı (astra g kasa 4 kişi). Motora binen eleman farketmedi bile.Aydınlatmanın önemini anlamayan gerzek dolu yollar. Özellikle gece yolculuğunda dikkat etmek lazım.

Anlattığınıza göre çok ciddi bir kaza olmuş ve hatanın büyüğü motosikletlide. Eğer bir araç kameranız olsaydı
    kazaya ilişkin delil niteliğindeki görüntüyü emniyete gönderebilir ve kaza yapan kişi için müthiş bir iş yapmış
    olurdunuz.

Tabii bu durumları ispiyon diye yorumlayanlar da oluyor, o da farklı bir bakış açısı ama kendinizi kaza yapan kişinin yerine
    koyduğunuzda da ispiyon filan aklına gelmez sadece duacı olur insan.

Ah keşke yapabilseydim onu. Önümdeki araçtan yaklaşık 10 km daha hızlıydım. Ben o aracın yerinde olsaydım diye düşünüp durdum o sıra. O motordaki elemana birşey olsaydı ya bize birşey olsaydı? Trafikte bana bişey olmaz ben hallederim mantığıyla gezinen herkese bir ders verilmesi lazım ama çok zor gibi duruyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: overhead

O kadar para verip far sensörlü araç alıyorlar,far anahtarını Auto konumunda tutmaktan acizler.

Aslında daha fazlası var işin içinde. Auto konumunda olmayıp diyelim sisli ya da akşam üzeri olsa belki kendisi de farkedememiş deriz.
    Ama gecenin karanlığında far sensörü kapalı bile olsa insanın bunu anında farketmemesi imkansız.

Bir diğer konu da, yollarımız. O alan benim her zaman dikkatimi çekmiştir, trafo öyle bir yere konulmuş ki, daha öncesinde şerit azalması yapılması
    gerekirken yapılmamış ve birden bire karşınıza düz duvar çıkıyor. Çok saçma biçimde trafik işareti ise "duvarın kendisine" konulmuş ve yola yabancı sürücüler
    hep zorlanıyor.

Yani bir bakıma dalga geçer gibi, ben işareti koydum, "Artık çarpmış bulunmaktasınız" denilmek isteniyor.

Bu videoyla birlikte konuyu ilgili yerlere ilettim. Gelişmeleri buradan paylaşırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: -shadow--

geçmiş olsun hocam Allah korumuş valla ...
    o salak kesin alkolikti bence...

Banada öyle geldi
  • Özellikle yeni Clio sahiplerinin gerçekleştirdiği uygulama...

Bu arkadaşların araçlarının gündüz led farları, normal farlar açılınca sönüyor ya hani...İşte bu ileri zekalı, amaçsız arkadaşlar da led farı bir gösteriş işareti saydıklarından olsa gerek pek çok kere akşamları far mar açmadan ledli ledli dolaşıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KafzieL -- 24 Mart 2016; 15:55:45 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.