Şimdi Ara

Geç gelen masaüstü (Çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İntel i7 920 işlemci, 3gb ram, hd 4850, gigabyte x58 anakartım var. Şimdi donanımsal sıkıntım yok. Sorunum şu.
    PC'yi açmak için güç düğmesine basıyorum, parola ekranına kadar diyelim 1 dakika geçiyor. Parola ekranında parolamı giriyorum, resimdeki gibi masaüstü simsiyah geliyor.
    Ctrl+Shift+Esc yaparak görev yöneticisini açtığımda çalışan birşey görünmüyor. Yaklaşık 1 dakika sonra diğer programlarla (atıyorum winamp agent, sim driver, idm vs.) seri seri gelip masaüstü açılıyor.

Bu neden oluyor? Yani, format falan atsam illaki düzelirde, bu aşamada bu sorun nedir? Masaüstü gelmeden önce sanki donanım tarıyormuş gibi siyah ekranda neden bekliyor?
    Var mı fikri olan?

https://store.donanimhaber.com/cf/f5/1a/cff51abab590bde8e669272b54529e16.jpg
     Geç gelen masaüstü (Çözüldü)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi excellenthuman -- 24 Temmuz 2015; 16:59:47 >

• HDD çok fazla kullanılıyor olabilir pc ilk açıldığında. Başlangıç dosyaları çok fazla işlem yapabilir arkada belki
  • Virüs programı vs. yüklüyse her açılışta tarama yap seçeneği aktif olabilir.. Eğer virüs programı yüklü değilse ozaman virüs bulaşmış olabilir, tarama yaptırtabilirsin veya harddisk herhangi badsectör oluştuysa buyüzden ağır çalışıyor olabilir.. hdtune programında test et. Herhangi birşey çıkmazsa pc başlatıldığındaki program sayısı fazlalığından da olabilir.
  • PC de virüs olduğunu sanmıyorum. Kullanım açımdan ve tarattığımda temiz çıkıyor. Antivirüs programı hep vardı, değişen birşey yok. Açılışta öyle aman aman bir programda çalışmıyor. Mesela, ekran kartı simgesi, ses simgesi, idm, usb cihaz bağlı simgesi (wifi), antivirüs simgesi fikir verebilir. Advanced system careden ram takibi yapıyorum, bayağıdır yüklü. Görev yöneticisinde işlemler bölümünde çok ram tüketen ya da "bu neymiş" diyebileceğim gereksiz ve tuhaf bir uygulama yok. Bir ara slimdriver diye bir uygulama yüklediydim. Belkide o yapıyordur. Dur sileyim ben onu. Birde öyle deneyeyim. Döncem size..
  • Maalesef sildiğim uygulamalar sorunu çözmedi. PC'de illaki bi yerden bi ayarla oynamışımdır ama nerde ne yaptım bilemiyorum. Bir PC'de masaüstü neden geç gelir? Advanced System Care işlemci kullanımını sıfır gösteriyor, uygulamalara bakıyorum çalışan uygulama sistem uygulamaları, bekliyor bekliyor sonra seri seri açılışta açılması gereken diğer uygulamalar ki işte ekran kartı - ses kısayolu, antivirüs vs. temel şeyler geliyor. Başka öyle aman aman bir uygulama yüklü değil yani. Acaba MSCONFIG bölümünde başlangıçta çalışan veya çalışacak uygulamalar bölümünde böyle "önce bekle" veya "çalışacak uygulamaları tara" gibi ne bileyim bir şeyler var mı? Kurcalayayım bakayım.
  • virüs olmayabilr zaten virüs sistemi bozduktan sonra virüs olsa ne olur olmasa ne olur
    ama sorun zararlı yazılımmlşardan da olabilir onlar virüsden bile beter
    zararlı yazılımlarla ilgili birsürü sorunumu çözen adwcleaner diye bi program var onu indir tarat emizle sorunun ortadan kalkabilir
    gerçektende mükemmel bi program zararlı yazılımların korkulu rüyası
  • PC ye hala format atmadım ama otomatik driver bulup güncelleyen bi program kurmuştum. O programı silince düzeldi. Böyle sorun yaşayan varsa benzer uygulamaları silsin. Mavi ekran hatasını da biosta performansı yükseltmişim, PC uçak sesi gibi ses çıkarıyordu. Biosu normale çevirince PC nin sesi çıkmaz oldu, mavi ekran hatası gitti. PC hala stabil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: excellenthuman

PC ye hala format atmadım ama otomatik driver bulup güncelleyen bi program kurmuştum. O programı silince düzeldi. Böyle sorun yaşayan varsa benzer uygulamaları silsin. Mavi ekran hatasını da biosta performansı yükseltmişim, PC uçak sesi gibi ses çıkarıyordu. Biosu normale çevirince PC nin sesi çıkmaz oldu, mavi ekran hatası gitti. PC hala stabil.

hocam konunun başına çözüldü yazarsan sana zahmet
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.