Şimdi Ara

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ve BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
6.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    GTÜ Bilgisayar mühendisliğini tercih etmeyi düşünen bilgi almak isteyenler için WhatsApp grubu kurduk. Mezunlar ve öğrencilerden oluşan, GTÜ yazsınlar kaygısı gütmeden iyi kötü ne varsa herkesin fikrini söylediği (belki de bu yüzden kafanız daha çok karışacak ) bir grup. Eklenecekleri topluyup ara ara toplu şekilde ekliyorum.

    Dahil olmak isteyenler lütfen şunları yapsınlar.
    - PM olarak isimlerini ve sıralamalarını atsınlar. (Bu olmazsa olmaz.)
    - Yapabilirseniz kendinizi tanıtmanızı kolaylaştırmanız için benzer birşeyi statünüzde de yapmanız ki sürekli kendinizi tanıtmak zorunda kalmayın.
    - Grupta gece de mesaj gelir saçma şeylere de mesaj gelir bu sebeple sessize almanızı öneririm.

    Saygılarımla, hepinize tercih döneminde başarılar dilerim.

    Not: Tatildeydim yeni döndüm, işler ve mesajlar birikmiş durumda. Hepsine dönebilecek vaktim yok. Anlayışınız için teşekkür ederim.
    Not2: Abi işin gücün yok mu bunlarla uğraşıyorsun diyenleriniz olabilir. Bilginin zekatı paylaşmaktır. Birşeyler biliyorsan bunları paylaşmalısın ve insanlara faydan olmalı :)
    Not3: Hala okumamış olanınız varsa soru sormadan lütfenwww.gebzeteknikforum.com/wp yi okuyup sorsun...




  • up up up
  • Merhaba arkadaşlar,

    WhatsApp grubuna eklemeler hızla devam ediyor. AYrıca öğrenci, hoca veya mezunların sizleri aramasını istiyorsanız https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc3Tt7ztNGJNKPTfhR2A29q-_WEO473nH4qZcu1OdLZwvirnA/viewformformu doldurmanız yeterli.

    Başarılar dilerim hepinize!
  • http://www.memurlar.net/haber/597441/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu devlet üniversitesini tercih eden herkese burs
    Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, "Türkiye'de ilk defa bir devlet üniversitesi olarak bu sene üniversitemizi tercih eden tüm öğrencilere burs vereceğiz." dedi.
    20 Temmuz 2016 15:14
    Bu devlet üniversitesini tercih eden herkese burs


    Prof. Dr. Görgün, üniversitenin sosyal tesislerinde düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, FETÖ'nün darbe girişimini kınayarak, üniversitelerinde 4 dekanın istifasını verdiğini ifade etti.

    Türkiye'nin en iyi akademik kadrosu ve donanımına sahip üniversitelerinden biri olduklarını belirten Görgün, "Burada okuyacak öğrenciler çok avantajlı olacak. Başarılı öğrencileri üniversitemize çekmek için vakfımız aracılığıyla her öğrenciye burs vereceğiz. Bölgedeki kurumlar, kuruluşlar, organize saniye bölgeleri yöneticilerinin de yer aldığı GTÜ Eğitim ve Araştırma Vakfını kuruyoruz." ifadesini kullandı.

    Görgün, vakfın öğrenci ile öğretim elemanlarına akademik ve eğitim çalışmalarında destek olacağını anlatarak, şöyle konuştu:

    "Türkiye'de ilk defa bir devlet üniversitesi olarak bu sene üniversitemizi tercih eden tüm öğrencilere burs vereceğiz. Bütün öğrencilere istisnasız. GTÜ'yü sıralamada yazan tüm öğrenciler burslu okuyacaklar ilk seneyi ama bunu da ifade etmek gerekiyor. İlk bine girenler, ilk 5 bine girenler, 5 bin-10 bin arasında olanlar, 10 bin-20 bin arasında olanlar ve daha sonrası ayrı kategorilerde burs alacaklar. Başarı bursu da olacak. Sınavda ilk 5 binlik dilimde olan öğrencilere aylık bin lira, 5-10 bin arasındakilere 750 lira, 10-20 bin arasındakilere 500 lira, 20-30 bin arasındakilere 400 lira, 30-50 bin arasındakilere 300 lira ve 50 bin üzeri öğrencilere de aylık 200 lira burs vereceğiz."

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GEIZAS

    Bu sene okulda 2. bolumde 1. senemi bitirdim. Okulu ve bolumu 1 ay oncesine kadar, butun herkes nefret ederken-yaka silkerken ben butun kusurlarina ragmen, cok severdim, herkese "gelin kesinlikle cok iyi bir okul gerek hocalarin ders anlatimi gerek akademik basarilari filan cok iyi" derdim ama son 1 aydir okuldan asiri sogudum ve artik kimseye gel demiyorum hatta neredeyse "gelmeyin defolun gidin baska yere, kendinizi yakmayin" diye kovasim geliyor.

    Ben okuldaki kendi deneyimlerime ornek vererek birseyler anlatayim:
    Ilk olarak okulun iyi yanlarini anlatayim:
    - Bolumde egitim isi cok iyi yapiliyor gerek ders anlatimi olsun gerek sizi ders calismaya zorlamalari olsun bana gore mukemmel. Bolum derslerinde her hafta odev oluyor ve bu odevler sizin konulari ogrenmeniz acisindan cok iyi.
    - Hocalarin disinda bolumde okuyan ogrenciler derslerde size yardimci olmak icin elinden geleni yapar kendi odevleri varken bile size zaman ayirir takildiginiz yerde yardimci olurlar.
    - Eger aldiginiz notlari onemsemezseniz "benim icin aldigim egitim onemli" derseniz buyrun gelin hic pisman olmazsiniz. Bu okuldan kesinlikle bos bir muhendis olarak mezum olmazsiniz. (tabi eger mezun olabilirseniz).

    Insani okuldan sogutan konular ise:
    - Okulda okuyan birine sosyal ortam derseniz herkes size guler. Cunku yok oyle birsey. Ders aralarinda sadece kantinde oturursunuz o da ders araniz varsa. Onlar da cok ilgi ceken mekanlar degil. (benim sahsem bu yil carsamba gunum tamamen doluydu 9-17 arasi. mesela bir binada dersim 13'de bitiyor bir baska binada dersim 13'de basliyordu).
    - Yurumeyi sevmiyorsaniz kesinlikle gelmeyin bu okula. Otobusten indikten sonra hizli hizli yururseniz yaklasik 10dk'ya bolumde oluyorsunuz. (Ben gunluk 11.5km yurudugumu biliyorum okulda.)
    - Okulda her bolum birbirinden asiri uzak ve dersiniz bittigi gibi baska bir binada dersiniz basliyorsa yandiniz. (Sadece yurumekten yoruldugum icin okula gitmedigim gunleri biliyorum.)
    - Bolumdeki hocalar-asistanlarin verdikleri odevler ve yaptiklari sinavlar kesinlikle acik degil, anlayamiyorsunuz. (hatta suresi 1 hafta olan Cuma gunu verdikleri odevi butun bolum ugrasip en son hocanin kendi anlatmasi ile Carsamba gunune net olarak anlasildigi olayini yasadim) Sinavlarda ayni sekilde anlasilmaz olur ve aciklama yapmaktan genelde kacinirlar.
    - Verdikleri odevlerin geridonusleri aylar sonra oldu. Ornegin biz son odevi(11.) teslim ederken 3. odevi acikladilar (yani yaklasik 2 ay sonra). Hatta ders notlari girildigi zaman notumuzu bilmedigimiz odevler vardi.
    - Notlandirma kismi ise ayri bir rezalet. Her seye kopya muamelesi yaparlar ve "-100" yersiniz o odevden veya sinavdan. Odev suresince birbiriyle kod paylasmamis, odev hakkinda konusmamis hatta birbirlerini tanimayan kisilerin bile kopya muamelesi gordugune sahit oldum. Ve ne kadar itiraz ederseniz edin notunuz duzeltilmez ve "-100" ile yasarsiniz (birbirini tanimayan arkadaslar haric onlarin ki uzun ugraslar sonucunda ispatlayinca duzeltilmisti).
    - Odev hakkinda zirve noktayi ise daha bugun yasadim. Dersin notunu dun aksam girdiler odevin sonucu bugun aciklandi ve odevi yapan ve sorunsuz calisanlar "0" alirken odevi gondermemis arkadas "25" aldi o odevden.

    Durumu ozetlemek gerekirse;
    - Okulda bir psikolog var ve hastalarinin buyuk bir cogunlugu bilgisayar muhendisi.

    Bu okula gelmek icin kesinlikle (en az)2 kez dusunun. Herkesten fikir alin gerekirse facebook'tan okul sayfasina girin birilerine sorun hic cekinmeden yardimci olurlar size. Oyle gozunuz kapali gelip mezun olunulabilecek bir yer degil bu okul ve bolum.

    Muhammed kanka napıyon burda lan




  • Bilgisayar mühendisi olmak mı daha avantajlı yazılım mühendisi olmak mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sosyl

    Bilgisayar mühendisi olmak mı daha avantajlı yazılım mühendisi olmak mı?

    Ülkemizde ikisi de aynı şey gibi aslında. Yazılım mühendisi donanım dersleri çok almamıştır yazılım üzerine eğitim almıştır. BM ise bu ikisini de almıştır. ABD'de BM demezler Bilgisayar Bilimleri(Computer Science) derler...
  • Bölümün son durumu hakkında bilgi alabilir miyim? Okuması zor mu gerçekten? Bu sene ingilizce eğitim vermeye başlayacak. Sizce dokuz eylül ing bölümü mü gtü ing bölümü mü ?
  • Bugün yayın yapmayı düşünüyorum ancak bakalım, misafir falan gelecekmiş. Yarın da valiz hazırlamakla uğraşacağım :) 5-10 kişi bile olsa yeter.
  • Selam, bu sene yazdıgım konu içinhttps://forum.donanimhaber.com/bilgisayar-muhendisligi-hakkinda-sorulari-yanitliyorum--133814439 bakabilirsiniz. Yarın için de sorularınızı cevaplayacağım bir yayın planlıyorum beklerim. Şuradan izleyebilirsiniz.
  • İstanbul kağıthanede oturan birisi olarak; istanbul üniversitesi, ege üniversitesi ve gebze teknik üniversitesi bilgisayar mühendisliği bölümlerinden hangisini, neden seçmeliyim. her ne kadar avcılarda da olsa istanbul üniversitesi yakınlığı ile çok cazip geliyor. kendimi sektörün ilah kişilerinden olarak görmüyorum. amacım para kazanmak da değil. sizin 5 yıllık tevrübe ile 8 bin lira aldığınız duruma ben 3-4 bin lira ile idare ederim. amacım olabilecek en kısa/kolay şekilde üniversiteyi bitirip belki sonrasında yüksek lisans yapıp kendimi olabildiğince geliştirip basit bir hayat kurmak. cevaplarınız için teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.