Merhabalar sevgili abilerim, kardeşlerim. Bu ikinci YGS & LYS denememde beklediğim başarıyı elde edemedim birkaç sebepten dolayı ama bir sene daha kaybetmemek için tercih yapıcam. Sorum şu: Gazi'de ikinci öğretim İşletme ÇEKO tarzı bir bölüm okumak mı daha mantıklı yoksa Eskişehir'de bunların birinci öğretimini okumak mı yoksa Akdeniz'de Maliye tarzı bir bölüm okumak mı daha mantıklı ? Evim, kurulu düzenim Ankara'da bu arada.
Bir diğer sorum ise şu: Üniversiteli adam olucaz sonuçta eve geç geleceğimiz de olacak sabaha karşı geldiğimiz de olacak. Evin tek çocuğu olduğum için Ankara'da okursam buna müsade edeceklerini sanmıyorum. 20 yaşında adam olduk hala saat 10'u geçince nerelerdesin nerde kaldın diye ararlar. Üniversitede biraz rahat olmak istiyorum açıkçası o yüzden Eskişehir aklıma çok yatıyor hem kuzenim var hem eve yakın. Eskişehir gibi Antalya'da bu konuda aklıma çok yatıyor. Antalya'da babaannem 3 amcam 1 halam ve 1 dayım var. Onlardan biriyle kalmayacağım için yine orda da rahat olacağımı sanıyorum. Üstelik 6 akrabadan birkaçı maaşları aldıkça üç beş bir şeyler de atarlar diye tahmin ediyorum Ama diğer bir yandan da şehir dışı okursam babama çok masraflı olacağımı düşünüyorum. Ev işlerinden anlamadığım için zorlanabileceğimi düşünüyorum.
Kendinizi benim yerime koyarsanız ne yapardınız ? Eğitim için diğer faktörler için olsun hangisini seçerdiniz ?