Şimdi Ara

“GAZI ADABIYLA SIKACAKSIN”

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
85
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eskişehir'de, maaşlarını alamadıkları için AVM önünde açlık grevi başlatan işçilere polis, biber gazıyla müdahale etti. 30 işçi, çıkan arbede sonrası gözaltına alındı.

Kentte aynı şirkete ait 3 fabrikadan 4 aydır maaşlarını alamadıklarını öne süren, Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi bir grup işçi, önceki gün kent merkezindeki alışveriş merkezinin önünde çadır kurarak, açlık grevine başladı.

ANKARA’YA YÜRÜMEK İSTEDİLER
    Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ekipleri de AVM önünde güvenlik önlemi aldı. Polis, megafonla yürüyüşün yasal olmadığını ve dağılmazlarsa müdahale edileceğini duyurdu. Eylemi sürdüren işçilere çevik kuvvet ekipleri, biber gazıyla müdahale etti.

35 kişinin gözaltına alındığını söyleyen Serdaroğlu, “Hastanede olan arkadaşlar var. Onları da gözaltına aldılar. Ben de yoğun bir gaz saldırısına maruz kaldım. Yıllardır biz bu tür gaz saldırılarına 1Mayıslarda maruz kaldık ama ilk defa bu kadar etkilendiğim, ağzımızın, gözümüzün, kulaklarımızın içine kadar gaz boşaltıldığı bir durumu yaşamadım.Gaz sıkacaksanız adabıyla sıkacaksınız. Adabını bile bilmiyorlar” şeklinde konuştu.

Bu insanların ne yapması gerekiyor ? Hiç böyle bir durumla baş başa kalmadım yani el açıp dua mı etmeliler fabrikanın önünde ne yapmaları lazım ? Haklarını kim savunacak.

“GAZI ADABIYLA SIKACAKSIN”“GAZI ADABIYLA SIKACAKSIN”“GAZI ADABIYLA SIKACAKSIN”

• Güzel bir konuya deginmişsin onca saçma sapan konunun arasında tartışılması gereken bir konu.
    Bu ülkede hakkını aramayacaksın arkadaş kuzu gibi oturcaksin yoksa haklı olsan bile haksız konumuna düşüyorsun. Millet bu yüzden hiç bir vergiye sesini çıkartamaz oldu. Çıkartanlar da bu işçiler gibi ağır biber gazı ve şiddete maruz kalıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Yok hani iktidara dokunacak hiç bir protestoya izin verilmiyor bu insanlar ne yapacak yani senelerce sürecek mahkemelerle mi uğraşıcak tek yol bu mu ? o senerler sırasında aileleri parasızlıktan dağılıcak evlatları okullarından vs geri kalıp çalışmak zorunda kalacak vs vs daha binlerce şey yaşıyacaklar olması gereken bu mu ?
    Sonra halkı seven iktidar yok müslüman vicdanlı iktidar vs vs diyeceğiz öyle mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-74F84D677

Yok hani iktidara dokunacak hiç bir protestoya izin verilmiyor bu insanlar ne yapacak yani senelerce sürecek mahkemelerle mi uğraşıcak tek yol bu mu ? o senerler sırasında aileleri parasızlıktan dağılıcak evlatları okullarından vs geri kalıp çalışmak zorunda kalacak vs vs daha binlerce şey yaşıyacaklar olması gereken bu mu ?
    Sonra halkı seven iktidar yok müslüman vicdanlı iktidar vs vs diyeceğiz öyle mi ?
    Halkını düşünen iktidar ekonomiyi bu hale getirmezdi. İktidarın sevdiği tek şey cebindeki para aynı sey muhalif taraftaki bazı kişiler içinde söylenebilir. Al birini vur ötekine . Milletvekilleri bilmem ne kadar maaş alıp villalarda yaşarken bizler ekmek parası için köle gibi çalışıyoruz. Aslında herkesin örgütlenip büyük bir grev veya protesto yapmamız lazım amma velakin millet bana dokunmayan yılan bin yaşasın modunda. Halbuki bilmiyor ki hepimiz aynı gemideyiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• polis aynı polis. halk aynı halk. hiçbir şey değişmiyor. düzeni koruyorlar. olan da sistemin farkında olan bu insanlara oluyor. 80lerden beri aktivizm anarşi gibi lanse edilmiş. insanlara komünizm gibi pompalanmış. sol kemalistler vardı onlara ne oldu bilmiyorum ama zaten hakkını aramayı gayrimeşru hale getirdiler. tabi işin dijitalize olmuş ayrıksılaşmaya uğramış ve bir nevi başkalaşıma tabi tutulmuş yüzü de var. insanlar için yeni bir tipoloji geliştirdiler insanlar bu görsel ve bilişsel örüntünün dışında düşünemiyor hakkını arayamıyor. ararsa da taraf olunuyor kendi içerisinde bölünüyorlar. üstüne vahşi rekabeti bindiriyorlar al sana mutsuz bölünmüş bir toplum. 2013'teki gibi olmayacak artık durum onu gösteriyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.