Şimdi Ara

gaz soğutma sistemi faliyete geçemiyor malesef. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
0
Favori
2.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'>e hani pazartesi oldu nerede gaz soğutma?bizi gaza getiriyon ondan sonra böyle olmazki kardeş :)) akşama bakıcam buraya sende merakta bırakma yaz hemen sonuçları.
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

biraz sabır öyle zırt diye sistemi denemem zati ilk önce kasayı yalıtıcam kasa içine dıştan gelecek ısı farkını min düzeye indirmeden olayı başlatmam.
  • abi yapt zaman mühim değil
  • bu sevda bitmez...
    inşallah evide uçurmazsın.. :)
  • abi ne üçürması yaa en fazla sistem gider okadar bence ama yaparsa ben bitane sipariş vereyim hemen
  • valla 4 gözle bekliyoruz sonuçları
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'>abi ne üçürması yaa en fazla sistem gider okadar bence ama yaparsa ben bitane sipariş vereyim hemen<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    sistem falan hiç bir yere gitmez korkma daha önce küçük bir test yapmıştım yaklaşık 2 saat kullandım hiçbir buzlanma ve terleme olmadan! fakat sıcaklık - lerden 0-5c gelince biraz terleme oldu sistem kendini otomatik kapattı zaten 1-2 saat bekleyince tekrar gül gibi çalıştırdım sistemi o testen sonra cesaretim dahada arttı ve başladım ayrıca sistem sıcaklığının yüselmesi çok fazla bir açıklık yüzünden karışan sıcak hava yüzünden olmuştu.
  • pole**e buzlanma yapmayan (no-frost yes blade)buzdolaplarında ( iyi oldu be buzlanma yapmayan buzdolabı) kullanılan sistem buharlaştırıcı pervane ikilisi biliyorum.klimalardaki gibi dışardaki havayı buharlaştırıcının içinden basmayı planladığımı düşündüysen tamam ancak içerdeki havayı çevirdikten sonra istanbulda bile olsam (nem %50 gibi Ankara'da)terleme olmaz sanırım ki olsa bile ona da çare düşündüm:).Sen bu konudan anlıyosan bi zahmet omuz at pardon cevap at biz de bilelim.Görüştüğüm kişiler de içerde çevrime pervanenin yeteceğini terleme olmayacağını söylüyor sen olmaz diyorsun iki arada cansu derede kaldık.1/8 HP sıkıştırıcı bulamadım burada İstanbuldan frigo diye bir şirket söylediler patron gelene kadar kimse fiyat veremedi soğutma grubuna ta ki bikaç defa aradıktan sonra patronu geldi çıktı telefona o da küçük işlere bakmıyoruz dedi aklı sıra bize kapak yaptı.sağol be!Nasıl patron olmuşsun elemanlarını nasıl eğitmişsin belli zaten büyük işlerin adamısın.Bir başka soğutmacı var "kaç metrekare soğutacak ?"diye sormuş demek ki yükseklik önemli değil.bi takla atmadığım kaldı artık ne istediğimi dorudan söylüyorum kaçamak cevap olmasın diye özellikleriyle şu kadarlık drayer kondanser şöyle kompresör diye onların dilinde anlatıyorum.Böyle işinin erbabını bulana kadar devam etmek boynumun borcu olsun,uygulamalarda çıkabilecek sıkıntıları da daha oluşmadan böyle yazışarak hal yoluna koyabiliriz.Öyle ya da böyle bu iş olmalı.Bilgisi olan herkesin bilgisine :))

• Abi ben hala anlamadim niye -10 -20 icin filan gaz kullanmaya calistiginizi? Sivi sogutma ilede yaparsin ya niyedir ki illa gaz?
  • thelawman sıvı soğutma dediğin amonyak soğutma mı ?gaza gelmeden nasıl -10 yapçen söyle yol yakınken planımızı gözden geçirelim :)
  • beyler planladığım gibi pazartesi olmadı 1-2 gün gecikmeli olarak faliyete geçicek bu gün uğradım kutu içine alıyorlardı inşallah akşama denerim.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by TheLawMan</i>
    <br />Abi ben hala anlamadim niye -10 -20 icin filan gaz kullanmaya calistiginizi? Sivi sogutma ilede yaparsin ya niyedir ki illa gaz?
    +1
  • suyu nasıl - dereceye getirip de cpu'yu soğutmayı planlıyorsunuz acaba merak ettim bi açıklarmısınız.yoksa buzdolaptan devamlı kovaya buzmu taşıyacaksınız[evlol]
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by arbiter</i>
    <br />suyu nasıl - dereceye getirip de cpu'yu soğutmayı planlıyorsunuz acaba merak ettim bi açıklarmısınız.yoksa buzdolaptan devamlı kovaya buzmu taşıyacaksınız[evlol]

Su degil herseyden once , illada su olacaksa antifriz adli guzel bi maddemiz var. Ayrica siviyi eksi dereceye getirmek basit hatta cok basit bir islem. Eksi sizin gozunuzde cok buyumus anladigim kadari ile , -15 filan soguk sayilmaz bile bir cok buyuk is icin. Alirsin hurdacidan bi buzdolabi aksami , buzlugunu koyarsin bi disa yalitimli legene , doldurursun sivini icine , calistirirsin , direk alirsin istedigin eksilikteki siviyi gayet basit bir islem. Muhim olan sogutmak degil , terlememesini saglamak.

• sen sadece cpu bloğunu soğutuyorsun kasa içi zaten yüksek sıcaklıkta olduğundan cpu bloğu ve çevresi haliyle terleyecektir öyledeğilmi.ayrıca benim uğraştığım sistem hem tertemiz etrafa leğen falan saçmadan hemde <b>su soğutmadan ucuza gelecek!</b>ve komple sistem sğuyacak tabi inşallah diyelim yinede.
  • abi boş hayaller bunlar. kaç gündür yapıcam diyon son24 saat diyon ortada sen gaz var ne de soğuk bir sistem(kusura bakma ağır oldu ama)
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by sonnavi</i>
    <br />abi boş hayaller bunlar. kaç gündür yapıcam diyon son24 saat diyon ortada sen gaz var ne de soğuk bir sistem(kusura bakma ağır oldu ama)

Boyle kirici yorumlar yapmayin , hic hos degil. Bende water blocklar yapacam dedim , dangerdanden daha guzel olacak dedik , bak 3 gun sarkti , normaldir , olabilir boyle seyler.
  • tamam pardon olur böyle şeyler abi kusura bakma ya kırdıysam özür dilerim pek inandırıcı gelmedide ondan yazdım yapın utandırın beni. tekrar prdn
  • çok hoş antifrizi koyduk gazlı sistemle soğuttuk ne farkeder yine terler olur bize keder.Hadi ya beyin fırtınasına ihtiyaç var.Arbiter galiba aynı sistemi düşünüyoruz, bu ara dökümcü buldum projeleri gözden geçiriyoruz yakında yeni bir soğutucu çıkarabiliriz Allahın izniyle hem de abartmıyorum..neyse bunu sonra anlatırım (Levent Yükselin kulakları çınlasın).yani bu durumda sen önde gidiyorsun gazlı tahrikte,bense istediğim kompresörü bulamadım.Gazlı tahrik,yallah tazyik.

Not:dılavman dediğinde gerçek payı şu:gazlı sistem aşırı soğutma için gerekli,benim derdim ise eksilere düşmeden iyice tecrübe ettikten sonra yoğuşmayı denetleyebilirsem kademeli olarak eksilere inmeyi düşünüyorum.bunun içinde en soğuk ve kararlı sistem için lazım olan bu.3dmark sitesinde öztasarımla iyi derece alırsak o biçim sükse yapmazmıyız?sağlıcakla kalın,nilüfer açıkalın..

• dün deneme yaptım sistem gayet şık ve güzel oldu ama küçük olması için motoru da küçük seçmişik ummadığımız birşey oldu motor bize gereken gaz basıncını sağlayamadı ve -5'lere bile gelemedi kısacası motor çok küçük geldi akşam yapan arkadaş gidip daha büyük bir motor ile değiştircekti yani sistem bitti sabırlı olun en iyi dereceyi almak için ve kaliteli bir soğutma için uğraşıyorum sabır işe yaramasa bile birşeyler denemiş olacağız.baltalamaya uğraşmayın yani.
  • go arbiter go
    :)
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.