Şimdi Ara

Garmin, fitness bilekliği serisini genişletiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Garmin, fitness bilekliği serisini genişletiyor


    Giyilebilir cihaz pazarında beğenilen ürünlere sahip olan Garmin, IFA 2017 fuarında yeni bir fitness bilekliği duyurdu. Garmin Vivosport adındaki bileklik hem iç mekan hem de dış mekan sporları için geliştirilmiş.


     


    Daha iyisi


     


    Vivosmart HR+ modelinin devamı olarak gösterilen Garmin Vivosport, alışık olduğumuz şık ve ince tasarımı devam ettiriyor. Garmin Chroma renkli ekran verilerin yansıtılması için sürekli açık kalabilen bir özelliğe sahip. Buna rağmen kullanım sürelerine çok fazla etki etmiyor.


     


    Bilekliğin kontrolleri dokunmatik ekran üzerinden sağlanırken, alt kısımdaki sensörler kan basıncını ve kandaki oksijen seviyesini ölçebiliyor. Böylece kullanıcının vücut yapısına uygun fitness tavsiyelerinde bulunulabiliyor.


     


    Ayrıca Bkz.Sony akıllı hoparlörünü duyurdu

    Bileklik ayrıca daha verimli fitness programları için kullanıcının stres seviyelerini ve fitness yaşını da ölçebiliyor. Tüm bu verileri Garmin Connect uygulaması ile takip edebilmek mümkün. Bileklikteki entegre spor uygulaması bisiklet, yüzme, kardiyo antrenmanı gibi aktiviteleri takip edebiliyor.


     


    GPS desteği sayesinde kullanıcılar yaptıkları aktiviteleri ve konumlarını anlık olarak görebiliyor. Sürekli GPS açık kalması saatin kullanım süresini 8 saate indiriyor. Standart aktivitelerle saati 7 güne kadar kullanabilmek mümkün. Garmin Vivosport 200$ fiyat etiketine sahip. 


     







  • Editör hiçbir yerde saatin kan basıncını ve kandaki oksijen seviyesini ölçtüğüne dair bir bilgi yok, siz hangi kaynaktan yazdınız acaba? :D

    VO2Max olayını diyorsanız o başka bir şey, vücudun taşıyıp kullanabileceği maksimum oksijen hacmi.
  • ben de hayretler içinde onu okuyordum, sizin mesajınız rahatlattı :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu bilekliklerde aradığım ve eksik olan yada randıman vermeyen GPS olayı vardı şimdi Garmin bu modelle bu açığı kapayabilir ama bir piyasaya çıkıp kullanıcı yorumlarından geribildirimleri görmek lazım.
    Samsung un Gearfit2 bilekliğinde GPS bağlantısı ile ilgili çok fazla şikayet vardı. Bununki nasıl olur bekleyip göreceğiz.
  • efesb kullanıcısına yanıt
    Tam olarak ne gibi şikayetler vardı, doğruluğu mu düşük, geç mi bağlanıyor vs?
    Garmin bilekliklerinde smart dediği bir mod kullanıyor. Bu mod her saniye kayıt yapmaktansa değişen veri ve yön gibi değerlere göre kayıt yaparak daha küçük bir fit dosyası oluşturuyor. Bundan dolayı belli rotalarda saniyelik kayıt yapan cihazlara göre daha doğru kayıt yapıyor gibi görünse de dönüşler, virajlar vs. yerlerde de daha az noktadan kayıt yaptığı için daha sorunlu da olabiliyor.
    Garmin Amerikan firması olarak Sirf gibi iyi doğruluk veren yongalar kullanamıyor. MTK yongaları da yeterli iş görse de doğruluk açısından Sirf yongalar kullanan Polar vev Suunto saatlerden uzakta kalıyor.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    şikayetler de yoğunlaşan sorun çok geç bağlanıyor olması ve kopmalardı.
    bununla ilgili forumlardaki şikayetlerin yanı sıra youtube da kullanıcıların çektiği videolarda var.
    Garminin in bu vivosport modeli hakkında ne düşünüyorsunuz? Apple watch ile kıyaslarsak GPS tutarlılığı hakkında bir bilginiz yada düşünceniz var mı?
  • efesb kullanıcısına yanıt
    O bilekliklerin GPS altyapısını bilmiyorum. Ancak Garmin MTK'nın GPS yongalarını kullanıyor. Genel olarak da çok üstün başarı göstermiyor ürünleri. Ancak ikinci Garmin ürünümü kullanıyorum ve genel anlamda GPS'ten memnunum. Tabi benim kullandığım bir saat, bilekliklerde durum biraz değişebilir. Çünkü güç tüketimi düşürülmüştür ve daha ufak bir anteni olabilir. Ancak sapmaları smart modu ile kırpmışlardır. Mesafe vs. değerler olarak kötü değerler vermeyecektir. Ancak denemeden bir şey dememek lazım.

    Geç bağlanma sorunu olmayacağını düşünüyorum. Ha şöyle ki uzun süre GPS kullanılmadığında ilk bağlanmanın biraz geç olması normal; çünkü sürekli uydulardan indirilen almanak verisi geçerliliğini ve doğruluğunu kaybetmiş oluyor. Kopma da çok kapalı bir yere girmedikçe olmayacaktır. Ancak çizilen rotada sapmalar, oynamalar olabilir ki bunlar da smart modu ile baya düzeltilecektir.

    Apple Watch kullanmadığım için bir şey diyemeyeceğim.
    GPS'i daha çok hangi aktivite için kullanacaksınız?




  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Daha çok koşu, yürüyüş ve bisiklet ama bisiklette telefon taşıma sorunu olmadığı için daha çok koşu ve yürüyüş
  • efesb kullanıcısına yanıt
    Bisiklet ve koşu, biraz hızlı aktiviteler olduğu için GPS'te pek sorun çıkarmayacaktır. Yürüyüşte düşük hızda Garmin'in saatler sapıtıyor GPS olarak, hani bir sağa bir sola yapıyor. :)
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Allah Allah bunu bilmiyordum çok enteresan. yeni çıkan Garmin Vivosport fitness tracker ı düşünüyorum ama kalkarda böyle bir sorun yaşarsam pişmanlık olur.
    Sizin bu anlamda önerebileceğiniz bir cihaz var mı? iPhone kullandığım için çok fazla Samsung ürünlerine giremiyorum uyumluluk sorunları yüzünden.
    Apple watch GPS öelliğine kavuştuğundan beri dikkatimi çekiyor ama ondaki en büyük sıkıntı bence pil ömrü o yüzden pek hevesli değilim. Pil konusunda en azından ömrünü 2 katına bile çıkarsalar apple watch a yönelirdim.
  • efesb kullanıcısına yanıt
    Spor saatlerinde GPS doğruluğu olarak zirve Suunto Ambit 3 ve Polar V800'dür. Tabi bunlar da artık üst seviye sporcu ürünleri, bileklik isteyen birine tavsiye edilmez. :)

    Yürüyüşte GPS daha az değişen bir konumdan konum tespiti yaptığı için cihazlar zorlanıyor, çünkü GPS'in doğruluğu 3 - 5 metre seviyelerinde. Ancak koşmaya başlayıp hızlanınca mesafe değişiminde aradaki fark da arttığı için daha doğru konum tespiti yapıp daha temiz rotalar çizebiliyorlar.

    Kendi saatimden birkaç örnek koyayım hatta.
    Yürüyüş:
    https://connect.garmin.com/modern/activity/2032887406
    https://connect.garmin.com/modern/activity/2021018231

    Bisiklet:
    https://connect.garmin.com/modern/activity/2031749893
    https://connect.garmin.com/modern/activity/1939497295

    Koşu:
    https://connect.garmin.com/modern/activity/1936329975




  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Evet gönderdiğiniz örnekler dediğiniz durumu net şekilde destekliyor. Yürüyüşte arada sapmalar mevcutken koşu ve bisiklette daha doğru bir rota oluşmuş.
  • efesb kullanıcısına yanıt
    GPS teknolojisi 3 - 5 metre civarı doğruluk taahhüt ediyor. Dolayısıyla yürürken bir saniyede bu kadar hız farkı oluşturamadığınız için yansıyan sinyallerden dolayı cihaz sizi hatalı bir konuma koyabiliyor.

    Yalnız bu kayıtlar hep her saniye modunda ki her saniye GPS'ten alınan konum bilgisi kaydediliyor. Ancak bilekliklerde daha çok smart modu kullanılıyor, bu modda da yön ya da hız değiştirdiğinizde vs. veriler kaydediliyor ve çizilmiş rotada daha az sapmalar oluşuyor. Daha az sapmalar kaydediliyor yani. Ama bulunduğunuz ortamdaki yüksek binalar veya sinyalin yansıyabileceği ya da engellenebileceği yüzeylere göre yine sapmalar olması olası.
  • Polar M430 hakkında görüşleriniz nedir? Bu iki cihaz arasında kaldım, bileklik tipi benim için daha uygun ama GPS problemleri varsa Vivosport'u elerim gibi.
  • civcivx C kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz iki ürünü de denemedim, bundan dolayı net bir şey söyleyemem.

    Ancak kişisel tercihim eğer bilekliğin ihtiyacınız olan çok önemli bir özelliği diğerinde eksik olmadığı sürece saati seçmeniz. Hem batarya süresi daha iyidir, hem anteni daha büyüktür, GPS performansı daha iyidir. Hem de nabız bandı vs. bağlayarak doğru nabız ölçümü alabilirsiniz. Gerçi Garmin Vivosmart bilekliklere de nabız bandı eşleştiriliyordu eskiden ama yeni modellerde bilmiyorum.
  • civcivx C kullanıcısına yanıt
    hocam zevklerimiz uyuşuyor. apple watch kullandım 6 ay, ve benlik olmadığını anlayıp hanıma devrettim :) polar m430 ve garmin vivosport radarımda bu aralar.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.