Şimdi Ara

Garmin Akıllı Saat (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.603
Cevap
40
Favori
95.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hydralisk kullanıcısına yanıt
    Bende sizin gibi fr 245 baktım fakat boyutu 42 mm bana ufak geldi , benim birinci önceliğim müzik dinlemek olduğu için , samsung dışında başka marka bakmadım , ios telefonum olsaydı apple watch 4 başka bir şey almazdım
  • hk48 H kullanıcısına yanıt
    Aslında ufak olması daha iyi olabilir. Bilek kalınlığınızı bilmiyorum ama büyük saatler ince bileklere tam oturmadıkları için kolda daha fazla sallanıyorlar ve bu da optik nabız ölçümünü olumsuz etkiliyor. Garmin Fenix 6 serisinde mesela, kayış pimlerini saat gövdesine yakınlaştırıp bu sallanmayı engellemeye çalıştı. Bu açıdan çok kalın bir bileğiniz yoksa küçük saatler kola daha iyi oturduğundan daha iyidir. Ayrıca plastik ağırlıklı olarak hafif bir saat de olduğundan kolda da rahattır, hissedilmez. İhtiyacınız nedir, ne ölçüde karşılar bilmiyorum ama zevk olayı haricinde ufak olması daha avantajlıdır aslında. Benim bileğim incedir ama ben de büyük tercih ederim ki, zevk meselesi başka bir şey...
  • hk48 H kullanıcısına yanıt
    Büyük olması da spor yaparken sıkıntı yaratabilir.
  • Bundan önceki saatim 46mm olduğu için , ondan ufak bir şey istemedim . Sadece spor yaparken kullanacak olsam fr 245 alırdım .
  • Arkadaslar, yirt disindan aldigimiz garmin saatlerin Turkiye’de garantisi oluyor mu? Mutlaka Baytekin’den mi almak lazim garantili olmasi icin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hk48 H kullanıcısına yanıt
    FR 945’in GPSini begenmemeniz ilginc geldi. Gerci Sony chipsetin az tuketim ypmasindan dolayi dah verimsiz olabilecegini düşünüyordum...
    Ne gibi aksakliklar gordunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oan

    Arkadaslar, yirt disindan aldigimiz garmin saatlerin Turkiye’de garantisi oluyor mu? Mutlaka Baytekin’den mi almak lazim garantili olmasi icin?
    Faturanız varsa 1 yıllık uluslararası garanti kapsamında Baytekin garantisinden yararlanabiliyosunuz.
  • Arkadaşlar, Fenix 5 sahibi olanlardan ufak bi bilgi rica edeceğim. Saatin uzun olan (tokasız kısım) kordonunun uzunluğu (22 mm olan genişlik değil) nedir acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oan

    FR 945’in GPSini begenmemeniz ilginc geldi. Gerci Sony chipsetin az tuketim ypmasindan dolayi dah verimsiz olabilecegini düşünüyordum...
    Ne gibi aksakliklar gordunuz?
    Benimde alalı çok olmadı işlerin yoğunluğundan tam randımanlı kullanamadım ,fakat sensörlerin ölçümü yanıltıcı , dün bir güncelleme geldi gps biraz daha iyi olmuş
  • S3thdrift kullanıcısına yanıt
    ne için nerden ölçü istiyorsunuz? orijinal kordan 125 mm, çin malı olan biraz daha uzun yaklaşık 130 mm
  • hk48 H kullanıcısına yanıt
    Hangi sensörler? Saatte ölçüm yapan barometre ve bağlı termometre, ivmeölçer, ciroskop, pusula ve nabız ve oksijen sensörü var. Barometre verisinden termometre ile hesaplanarak altimetre verisi üretiliyor. Tabi hava değişimi ile yükseklik değişimini bilemediğinden altimetre sensörü kısa bir kullanımdan sonra kalibrasyondan kaçmaya başlar. Adım sayar zaten ivmeölçer kullanır ki, algoritma ayarlarına göre bazı adımları hiç saymazken bulaşık yıkarken bin adım sayabilir. :D Pusula kalibrasyonunu yapmak mümkün, en doğru çalışan sensör sanırım bu ve ciroskoptur. Nabız sensörüne sensör demeye dilim varmıyor, sadece ışık değişimine göre sayım yapan fotosel benzeri bir sistem. Oksijen doygunluğu sensörünü de ilk başlarda çok iddialı tanıtsa da hareket esnasında hatalı sonuçlar verebildiği biliniyor. GPS çipinden zaten mükemmel sonuç alan fazla üretici yok. Xiaomi Stratos Pace 2 miydi, bir tanesi çok iyi başlamışken, sonraki güncellemelerle o da bozmuş. Yine de görece diğer Fenix modellerine göre daha iyi doğruluk sunuyor 945 anladığım.




  • Arkadaşlar merhaba, daha öncden garmin fenix 3 kullandım.yaklaşık 3 yıl sonra anakartı yandı (baytekin oyle söyledi). aradan zaman geçti yeni bir saat almaya karar verdim. kısa sürede arızalandığı için suunto almak istedim. suunto 9 baro titanyum modelini aldım SPX'den. ancak kargonun yıpranmış vaziyette bana gelmesi ve saati daha önce birilerinin kurup kullanmış olduğunu fark ettim, ayrıca saatin ara yüzü çok kötü, kişiselleştirme filan çok kısıtlı. sonuç olarak iadeye gönderdim. para iade edilince garmin saat almayı düşünüyorum. iki model arasında kaldım, fenix 5x ve 5x plus. iki model arasında belirgin farklar yok gibi hatta garmin pay özelliği bile tr de kullanılmıyor şuan. yani aradaki 1500 tlye yakın fark için plus modeli değermi? @sis651
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Barometre için söylediğinize katılıyorum , iki günde bir veya ger gün kalibrasyon yapmanız gerekiyor , yaptıktan bir iki gün sonra sapıtıyor . Denizden yüksekliğimiz 40 - 50 metre arası , son güncellemeden sonra 90 metre gösterdi , şu an 275 metre gösteriyor bende alıştım artık kalibrasyon bile yapmıyorum
  • zeki0735 Z kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Yerinizde olsam Fenix 6 Pro alırdım. Daha yeni çıktı. Türkiye'ye gelmesi Ekim'i bulabilir ama bence beklemeye değer. Diğer Fenix cihazlar 2 senelik sonuçta.
  • zeki0735 Z kullanıcısına yanıt
    Fenix 3'e ne olmuştu? Açılmıyor muydu hiç?

    Fenix 5x ile Fenix 5x Plus arasında temel özellikler olarak fark yok. Ancak Plus serilerinde müzik oynatma imkanı var. Telefonsuz koşuya çıkmak için ideal. ClimbPro özelliği rotanızdaki tırmanışları daha detaylı gösterip bilgi verebiliyor. PulseOx oksijen doygunluğu hakkında bilgi veriyor ama aktivite esnasında doğruluğu düşüyor tabi. Sürekli tırmanıp yüksekteki oksijen değerinizi takip etmiyorsanız çok önemli değil.

    Kalite olarak Garmin fiyatının hakkını vermiyor tabi. Suunto donanım olarak daha sağlam iş yapıyor gibi, ama onda da sorun çıkmıyor değil. Yazılımı zaten biraz iş yapar ve kişiselleştirir hale getiremediler. Fenix 5X'te kayışın tutucu halkaları zamanla kendi kendine kopar ve düşer. Fenix 3'te ise direk kayış çatlayıp bozuluyordu; bir miktar gelişme var. Fenix 5X'te ise şarj pinlerinin kaplamasının zamanla zedelenmesi söz konusu. Sonrasında şarj kablosu ile temas biraz sorunlu olabiliyor, mesela benim saatimi kablo bir şekilde iken USB moduna alabiliyorum, diğer yönde takılı iken sadece şarj oluyor. Üstelik bu ikinci Fenix 5x'im ve bunda da yaklaşık bir yıl sonra bu sorun çıktı. Terlemeye dayanmıyor gibi malzemeler. 5X Plus'ta bu şarj pini sorunu var mı bilmiyorum. Fenix 3'lerde olan altimetre sorunları ikinci Fenix 5X'imde hiç olmadı.

    Tavsiyem bir süre bekleyip Garminsaat gibi yerlerde Fenix 6 serisinin fiyatlarını gördükten sonra karar vermeniz. İsteğinize uygun bir model bulursanız güncel bir cihaza sahip olursunuz. Ha bulamazsanız ya da bütçe ayıramazsanız da 5X işinizi görecektir. Ha şarj pini ile ilgili sorun yaşar mısınız onu bilmem, ben belki çok terleyen biri olduğum için yaşadım.




  • hk48 H kullanıcısına yanıt
    Ne günü yahu, apartmanın alt katına inip tekrar yukarı çıksam birkaç metre şaşırıyor zaten. Günlük kullanımda çok bir amacı yok kalibrasyonun. Evde otururken de fırtına takibi vs. için kalibrasyon çok önemli değil ama kolay takip için faydalı. Hatta bu amaçla kullanırken direk barometre moduna alıyorum saati.
  • Aslında fenix 3 çok sağlam saat gibi geldi. çünkü çok hor kullandım farkındayım. nerdeyse hergün denize giriyor ve serbest dalış yapıyordum o saatle. fakat en son dalışımda sanırım kayaya sert biçimde çarpmıştım ondan sonra arızası başladı. siyah ekran geliyor ve üzerinde şöyle ibareler çıkıyor.

    Fenix saatler dedğiniz gibi çok dayanıklı saatler değillerse ömrü bi kaç yıl gidiyorsa çok para vermeye gerek yok gibi. 5x ve 5x plus arasında da beni etkilicek bi fark yok gibi duruyor. dağcılık olayını çok ileri seviyede yapmıyoırum zaten, climb Pro ve pılse Ox çok önemli faktor değil. tek cezbedici noktası şarjı. onun içinde 200 küsür dolar fazladan verilmez diye düşünüyorum.

    Bunun yanında fenix 6ları inceledim, beni tatmin edecek 6x veya 6x pro solar olurdu. ama fiyatları en az 6000 tlden başlıyacak bu saatlerin. bu fiyatlarada ben çıkamam şuan diye düşünüyorum.

    Benim yaptığım sporlar, aktif olarak yamaç paraşütü, yüzme ve fitness. özellikle uçuşta benim işimi görecek özellikler; yükseklik, havadaki hızım, saniyede metre cinsinden yükselişim (Vertical Speed[ bu sanırım yeni uygulama olarak stora eklenmiş incelediğimde gördüm. fenix 3 kullanırken yoktu]), kalkış noktasına uzaklık gibi. bu özellkikleri fenix 3 bile karşılıyor aslında, bu nedenle şuan için 5x mantıklı gibi geliyor. umarım doğru düşünüyorumdur.




  • zeki0735 Z kullanıcısına yanıt
    Kayaya çarpmadan ziyade elektronik bir arızadır sanırım. Bu ekrandaki sayfa saatin test modu. Basılı DOWN butonu ile LIGHT/POWER butonundan açılırken Garmin üçgeni göründüğünde DOWN butonu bırakılarak erişilen bir sayfa. Tuşlar kullanılarak diğer sayfalara geçilip farklı donanım testleri yapılır. Birkaç kullanıcıda DOWN butonundaki buton arızasından bu sayfaya geldiğine denk gelmiştik ama testlerde farklı bir sorun da görünüyor olabilir. Yeterince incelemiştir Baytekin.

    Kaliteleri aslında çok kötü değil ama fiyatları fazla ve cihazın uzun süre ter, tuzlu su, sıcak, soğuk vs. zor ortamlara dayanması gerektiğinden test sürecinde böyle bir teste tabi tutmalarının imkanı yok. Yani sorunlar birkaç yıl sonra başladığından, o kadar süre test yapmaları mümkün değil. Yoksa Xiaomi Stratos fiyatına alsak en kalitelisi deriz. :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sis651

    Kayaya çarpmadan ziyade elektronik bir arızadır sanırım. Bu ekrandaki sayfa saatin test modu. Basılı DOWN butonu ile LIGHT/POWER butonundan açılırken Garmin üçgeni göründüğünde DOWN butonu bırakılarak erişilen bir sayfa. Tuşlar kullanılarak diğer sayfalara geçilip farklı donanım testleri yapılır. Birkaç kullanıcıda DOWN butonundaki buton arızasından bu sayfaya geldiğine denk gelmiştik ama testlerde farklı bir sorun da görünüyor olabilir. Yeterince incelemiştir Baytekin.

    Kaliteleri aslında çok kötü değil ama fiyatları fazla ve cihazın uzun süre ter, tuzlu su, sıcak, soğuk vs. zor ortamlara dayanması gerektiğinden test sürecinde böyle bir teste tabi tutmalarının imkanı yok. Yani sorunlar birkaç yıl sonra başladığından, o kadar süre test yapmaları mümkün değil. Yoksa Xiaomi Stratos fiyatına alsak en kalitelisi deriz. :D
    Instinct modeli için ne düşünüyosunuz hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • S3thdrift kullanıcısına yanıt
    ConnectIQ saat yüzü ve uygulama özelliklerini istemeyen, biraz daha basit seviyede olsa da tüm aktivitelerinden işe yarar bir şekilde faydalanabileceği bir cihaz arayana iyi seçenek.Casio Gshock'ların Garmin versiyonu diyelim. Gayet güzel saatler hani. Tamamen ihtiyaç duyulan şeylere bağlı.
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.