Şimdi Ara

Ganoderma Lucidum, Kırmızı Reishi Mantarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
1
Favori
808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Ganoderma Lucidum, Kırmızı Reishi Mantarı

Kırmızı Reishi Mantarı , bilimsel adı Ganoderma Lucidum, Namı değer KRAL

90 GR Saf Reishi Mantar dilimi 95 TL

Sipariş İçin : 0538 083 88 00

Kısaca: Zayıflamada, metabolizmayı hızlandırır, zayıflamamızı sağlar. Şimdi uzun uzun bakalım.

Nedir bu Reishi?

Zayıflamaya ne gibi yararı vardır?

Ayrıca sadece zayıflamaya mı? Başka nelere faydası vardır, bu yazımızda bunu öğreneceğiz.
    Geçmişi en az 2000 yıl öncelerine giden bir mantardır bu Reishi. İmparatorların ve hanedan üyelerinin kullanımlarına izin veriyorlarmış. Kim ki bu mantarı bulur da saraya getirmezse idam. Bulup getirirse de altın ve sarayda devlet işleri verilirmiş.
    Değerli olmasının sebebini birazdan anlayacaksınız ama nadir oluşuda bunun en büyük sebebidir. Öyle ki devasa bir ormanda 2 ay boyunca dolaşsanız ve şansınız varsa 1-2 adet bulabilirsiniz. Diğer mantarlar gibi kolay üremez ve yemeklik değildir. Odunsu bir yapıya sahiptir.
    Özel yöntemler ile kaynatılarak çayı içilir.
    Bu mantarın 1965’lerde bir Japon Prof. Üretmeyi kafaya koyuyor. Denemeler yanılmalarla 1980 yılında tamamen seri üretime geçebilecek şekilde üretmeyi başarıyor.
    Amerika gıda bakanlığına bağlı , ilaç vs gibi şeylerin onayını veren FDA kurulu ne hikmetse kanser yapar içmeyin diye yasaklatmaya kalktı. Acaba dünyadaki en çok kanser ilacı üreten ülke olup , ekmeğimize taş koymasın mı dedi ? Japonya sağlık bakanlığı ise şu anda Kanserde İlaç Olarak Kullanılabilir izni verdi. Dünyadaki Kansere İlaç olarak önerilen tek bitki sanırım REİSHİ MANTARI.
    Şimdi bunlar benim kendi kısa yorumlarım ile sizlere anlattıklarım bir giriş cümlesi idi. Saatlerce anlatsak bitmez.
    Benim kendi fikirlerimin özeti: Bu reishi mantarı bağışıklılık sistemini maksimum seviyede besliyor. Vücudun en sağlıklı hale gelmesi için muazzam bir adaptojenlik( dengeleyicilik) görevi yapıyor. Mesela tansiyon yada şeker fazla ise düşürüyor. Azsa çıkarıyor. Bunu vücut yapıyor. Reishi harika bir şekilde destekliyor.
    Bağışıklılığı güçlü olan adam tabiki kanseri yener arkadaş. Vücut kanserli hücreleri yok ediyor çünki.
    Bence REİSHİ , bitkilerin REİSİ :)

Şimdi gelelim biraz bilimsel konuşmaya. Arkasından da Reishi mantarının Metabolizmaya desteği, PH dengemizi düzenlemesi, organik germanyum ile bize ne sağladığı ve zayıflatma özelliklerini anlatacağım.
    Ganoderma lucidum (Reishi) Asya’da yaklaşık 4000 yıldan beri özel bir ihtimam görmenin mutluluğunu sürdüren bir mantar olup, tradisyonel Çin tıbbında (Ananevi Çin Tıbbı) tarihin tıbbi kullanım sahası olan en eski mantarı olarak bilinmekte ve kullanılmaktadır. Çincede Ling-Zhi yani ruh gücünün bitkisi olarak bilinen ve bazen ölümsüzlük mantarı olarak (1) adlandırılan bu mantar, hiçbir yan etkisi olmamasına karşılık çok geniş spektrumda tıbbi fayda sağlaması bakımından el üstünde tutulmaktadır. Ling-Zhi (Reishi) günümüzde Amerika Herbal Pharmacopoeia ve Therapotic Compendium kapsamına dahil edilmiştir. Reishi biri Kuzey Amerika’da rastlanan, kısa saplı veya sapsız bir formda görüldüğü gibi, ince ve uzun saplı ve şapkası biraz daha küçük bir formda sıcak tropik bölgelerde rastlanan bir mantardır. Günümüzde birçok bölgede bu iki şeklin çeşitli ara formları olarak yaygındır. Morfolojik olarak Reishi (Ling-Zhi) polipor mantarlar sınıfına dahil olup, odunsu yapısıyla karakterizedir. Kenarları beyaz, orta kısmı kırmızı renkli, parlak ve böbreğe benzer bir görüntü hatırlatan meyvası, yaşlandıkça tamamen kırmızı kahverengi (pas rengi) olur ve üzeri kalın bir spor tabakasıyla örtülür. Meyva çok önemli tıbbi özellikleri olan biyolojik aktif polisakkarit kaynağıdır. Buna ek olarak ergosterol, kumarin, mannitol, laktonlar, alkoloidler, doymamış yağ asitleri, çok çeşitli vitamin ve mineraller içerir. Diğer mantarların aksine, taze Reishi meyvasının su içeriği maksimum %25 dolayındadır. 1993 yılı National Audobon Society kaynaklarına göre, doğal olarak yetiştiği bölgelerde yaklaşık 10.000 yaşlı ağaçtan bir veya ikisi bu mantarı üzerinde taşımaktadır. Dolayısıyla doğada çok ender bulunur, kültürünün mümkün olduğu 1980 yılından beri Asya ve Batı ülkelerinin pazarlarında Ling-Zhi veya Reishi preperatları olarak satılmaktadır. Bu preperatların zaman zaman Red Reishi olmayan ve onun sahip olduğu özellikleri tam olarak taşımayan ürünler olduğu da bilinmektedir.

REİSHİ ZAYIFLAMAYA NASIL FAYDA SAĞLIYOR ?

Reishi mantarımız hücreleri yeniler, kan dolaşımını düzenler.
    Bu mantarın çayı hazırlanıp içildiğinde elde edilen özütteki değerli şifa maddeleri ilk kemik iliğine ve karaciğere koşuyor. Kemik iliğinde birikiyor ve makrofaj ile lenfosit denilen savunma hücrelerini arttırıyor. Bu sayede
    Kanserle
    Bakterilerle
    Virüsler ile savaşıyor.
    İçeriğindeki her bir bileşen ayrı bir işlem yapıyor. Mesela kandaki glikoz seviyesini düşürerek diyabette etkinlik sağlıyor. Ve glikozun dokulara geçiş hızını arttırıyor. İnsülin direncini kırıyor. Yani şeker hastası değilseniz kilo veriyorsunuz. Şeker hastası iseniz kan şekeriniz dengeleniyor.

Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.
     Ganoderma Lucidum, Kırmızı Reishi Mantarı

• 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.