Şimdi Ara

Game of Thrones (2011 - 2019) (2212. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
66.591
Cevap
442
Favori
2.487.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 22102211221222132214
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: IraArel

quote:

Orijinalden alıntı: sawgiray

Hold the door nasıl ''orada dur'' diye çevrilir anlamadım

Ben çok gıcık oldum cidden ya.
    Çok önemli bir sahne ki bölüm adı da kapı.

Hold the door, Hodor'a evriliyor ama Türkçe'de Hodor'a evrilmesi için en uygun kelimeler "orada dur" olduğu için seçilmişti sanırım. Eşekherif twitterda yazmıştı bir şeyler sanırım bu konu hakkında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FearMaster -- 23 Mayıs 2016; 18:51:18 >

• Çok güzel bölümdü

şu jon'u stark yapın adam lord kumandan bile oldu hep snow hep snow biri sunu stark yapsın sayılsın yazık zavallı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kötü Hodor la koca bölümü bağladılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: furkanaktas7

Beyler anlamadığım şu hordor senlerdir hordor diyor ve adam yaşalanıca bi anda geriye gidip o anı küçüklüğüyle başdaştırıyolar film de bi flash back sırasında hordoru wragladığo malum ama bu aradaki zamanı ne yaptı yani küçük hordorda mı öldü o sahnede iki hodoru bi andamı mahvetti bırda bildiğin zamana müdahale etti bu şekilde herkesi zaman içinde wraglayabilir birde akgezenleri wraflayamıyormu mesele gecenkralının zihnine giremiyormu

Hangi dilde yazıyorsun?Yazdıkların hiç anlaşılmıyor.Her mesajın böyle anlaşılmaz.

• Niye herkes kendini Bran için feda ediyor arkadaşlar? Kitapta bir açıklaması var mı bu durumun?

• quote:

Orijinalden alıntı: IraArel

quote:

Orijinalden alıntı: sawgiray

Hold the door nasıl ''orada dur'' diye çevrilir anlamadım

Ben çok gıcık oldum cidden ya.
    Çok önemli bir sahne ki bölüm adı da kapı.

Hodor'a en uygun olanı "orada dur" olsa gerek. Kapıyı tut ile hodor bağdaşmaz.
    Türkçemizden kaynaklanan bir durum olduğunu düşünerek eşekherif'in de bu şekilde ön gördüğüne eyyorluyorum. Sonuç itibariyle anlaşılır bir durum.

Gayet iyi bölümdü.

Ak gezenler heyecanlandırdı. Liderlerinin Bran'i nasıl görebildiği kafamı kurcalıyor. Bayağı şey kaybettiler ve artık çok yalnız. Ak gezenlerin onu tekrar bulması zor olmayacaktır. Jon'un mekana, Sansa'nın yanına gideceklerini tahmin ediyorum. Sonra Ak gezenler kapılarına dayanır.. Hodor'un nasıl hodor olduğunu görmek iyiydi. En azından Hodor'a veda etmeden bunu gösterdiler.. Greyjoylar'da iç isyan çıktı valla Euron da ne gaddar adammış. Dany için düşündüğü ne umduk ne bulduk olacak gibi geliyor.. Bu arada Dany'nin döndüğünde Tyrion ile edeceği sohbeti de merakla bekliyorum. Ejderhaları saldı, habersiz yönetime müdahalede bulundu vs...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smyrna -- 23 Mayıs 2016; 19:07:23 >

• Bran "vision"dayken Hodor'un çocukluk dönemindeki haline tesir edebiliyorsa, diyelim ki yine geçmişe gitti ve o ağacın orada transa girmiş birine tesir etti veya zihnine girdi, ne olurdu peki bu durumda, Bran geçmişin geçmişine mi gidecekti, adam bu yolla ilk bakteriye kadar gider o halde

HODOR beyler HODOR yandı beynim, saçma maçma cevaplasın biri şunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazmayı_Severim -- 23 Mayıs 2016; 19:09:41 >
  • Biri Hodor'un anlamını 2008'de söylemiş.

http://asoiaf.westeros.org/index.php?/topic/26325-what-does-hodor-mean/&page=2#comment-1236249

Sakın Martin'in gizli hesabı olmasın bu?

• Bran, sadece bir warg değil aynı zamanda bir greenseer -yeşilgören-. Bran dışındaki son yeşilgören ise Brynden Rivers, yani son bölümde Night's King'in öldürdüğünü gördüğümüz Three-eyed raven. Ayrıca Bran'in geçmişe yaptığı yolculuklar, bu zamana kadar gördüğümüz ve henüz göremediğimiz birçok şeye neden olmuş olabilir. Bu durum, aynı şekilde Harry Potter'ın bir filminde de işlenen zaman paradokslarından biri. Dolayısıyla Bran'ın Night's King ile henüz bilmediğimiz bir geçmişi de olabilir. Son bölümde gördüğümüz kadarıyla Night's King de aynı Bran gibi bir warg.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Max Eisenhardt

quote:

Orijinalden alıntı: barisbasturk

quote:

Orijinalden alıntı: barisbasturk

Biri bana bunu açıklasın kafayı yiyeceğim

Bran aynı anda hem geçmişte hemde gelecekte nasıl olabiliyor? Bran geçmişi izlerken aynı anda Hodor'u mu kontrol etti orada ? Yoksa orada bulunması ile Hodor'un beyninde geçmişteki Hodor ile gelecekteki Hodor'un bilincinde bir bağlantıya mı sebep oldu ? Yani eğer hem geçmişi izlerken hemde Hodor'u kontrol ediyorsa bu çok saçma. Biri açıklarsa çok sevinirim kitapları okuyordum bıraktım diziden devam ediyorum Ejderhaların Dansı'nda bırakmıştım, pişman olucam galiba.

Anybody?

gecmisteki hodor un icine girerek gelecekteki hodor u kontrol ediyor hodor un beynide bu yüzden yaniyor zaten..

Hocam iyide orda sonra Bran Hodor'u izliyor şimdi arkadaş uyardı tekrar açtık izledik Bran içine girdikten sonra nasıl Hodor'a olanları izleyebiliyor, çok saçma? Aynı anda iki şey yapması çok saçma? Birde geçmişi değiştirme gücü varsa zaten seri tamamen saçma bir hal alır benim için çünkü bu çok büyük bir güç. İyice kafam karıştı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CEAB9D72D -- 23 Mayıs 2016; 19:30:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: K0BE_24

Biri Hodor'un anlamını 2008'de söylemiş.

http://asoiaf.westeros.org/index.php?/topic/26325-what-does-hodor-mean/&page=2#comment-1236249

Sakın Martin'in gizli hesabı olmasın bu?

bende gördüm bunu gerçekten helal olsun
    söylendikten sonra çok basitmiş gibi geliyor ama

• Tormund niyeti bozdu bakıyım ne olacak sonu.

• Children of the Forest, Bran ve Three-Eyed Raven'ın bulunduğu mağarayı bir büyü ile koruyorlardı ve bu büyüyü White Walkerların aşması mümkün değildi. Aynı Bran gibi bir warg olan Night's King, Bran'in kendi visionı sırasında onu damgaladı ve bu sayede mağaranın etrafındaki büyüyü etkisiz hale getirmeyi başardı. Aynı büyü Sur'un etrafında da olduğundan, şu an White Walkerların Sur'u aşması gayet mümkün. Zaten kehanette de savaş öncesi Sur'un yıkılacağı söyleniyor.

Meera ve Bran'ı en son ilk sezonda gördüğümüz ilk ranger olan Benjen Stark kurtaracak.

• Meera ve Jon nasıl kardeş olabiliyor sırf benziyorlar diye mi bu teoriyi destekleyen başka şeyler var mı?

• aslında bran hem 3 gözlü karga hemde night king bence bi döngüden ibaret herşey ormanın çocukların ilk yarattığı akgezen bran yani night king bakınca o adama brane benziyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lemansky

Tormund niyeti bozdu bakıyım ne olacak sonu.

Brienneye bakışı efsaneydi

Serinin en kurnaz adamı Bu seriden sona sağ ancak serçe reyiz çıkar

Game of Thrones (2011 - 2019)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şehitkamil -- 23 Mayıs 2016; 19:36:13 >

• Galiba

Beyler O Değilde Dizi İnterstaller'a bağlamadımı şimdi anlamadım ben bran olayları falan :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lemansky

Tormund niyeti bozdu bakıyım ne olacak sonu.

• Yeni Greyjoy

Herkes white walkers,warg,red quenn konuşuyorda şu yeni gelen greyjoy hakkında yorumlarınız nedir? milli irade grejoyların başına geçti 1000 tane gemi yapın dünyayı fethedeyim diyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ForceOfMature

6 s.-5 B. bran neden hemen kaçmadı ve üzücü olay yaşandı hakkında düşüncem

anlaşılmayan bir durum var sanırım ve ya ben yanlış anlıyorum ,bran işaretli ve kaçması gerekirken ısrarla neden geçmişe döndüler konusuna takılmış herkes, oradaki diyalogda 3 gözlü kuzgun brane

'bana dönüşme vaktin geldi'
    hazır mıyım?
    Hayır..

Kuzgun bir önceki bölümde her ne kadar inkar etsede ve ya branın öğrenmesini zamana yaymak istese de ,mecburen hızlandırılmış kurs verdi .Sen geçmişe müdahele edebilme yetisine sahipsin ve gücünü buradan almaktasın.Birinci derece yakınından olayı ona tecrübe ettirdi ve bran bence bu durumdan geçmişi değiştirmenin + ve - lerini eminim en iyi şekilde kavramıştır ,bir adamın bütün yaşamını mahvettin ama bir şekilde davana hizmet etti vs şeklinde.

Yazdıkların mantıklı hocam.

Ben özellikle niye Hodor'un çocukluk sahnesine gittiklerini sorguluyordum. Yani hazır değilsin bir şeyler öğreteyim dedi ve saçma sapan bir sahneye gitti diye düşünüyordum. Daha doğrusu Hodor olayını bağlamak için o anıya döndüler ve o anı yüzünden kaybettikleri zamanda hold the door olayı yaşandı diye düşünüyordum.
    Ama dediğiniz gibi, yapacağı seçimlerin sonuçları göstermiş oldu.

• 
Sayfa: önceki 22102211221222132214
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.