Şimdi Ara

Game Center oyun aktarma hakkında sorum var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
24.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba. Ben şuan iPhone 5 kullanıyorum ve oyun aktarılabilen 3 tane oyun oynuyorum. (Clash of c , boom beach ve march of empires) . iPhone 6s almayı düşünüyorum. Doğal olarakta kendi telefonumu satmayı düşünüyorum, ama oyunları aktarabilmek için ilk başta iPhone 6s alacağım.

Şimdi soruma gelelim.

- Ben iPhone 6s aldım, oyunları başarıyla aktardım yeni telefonuma (game Center hesabımı girerek, veya artık ne gerekiyorsa bu eski cihaz diyerek filan ) sonra iPhone 5i ( eski teldfonumu ) fabrika ayarlarına döndürdüm , herşey sıfırlandı yeni telefon gibi. Game Center app store id falan hiçbiri açık değil doğal olarak. Sattığım adam otomatik olarak artık kendine yeni App Store id Game Center falan alacak. Oldu ki sattığım adamda benim oynadığım oyunlardan oynuyor. O bir şekilde benim oyun bilgilerime ulaşabilir mi acaba ? Yani benim oyun hesabımla oyunu oynayabilir mi ? Güvenli bir şekilde oynamak istiyorum yeni cihazımda eğer alırsam. Şimdiden teşekkürler yardımlarınız için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sen GameCenter'a yeni alacağın cihazdan direk giriş yaptığın zaman hiçbir aktarma yapmana gerek kalmadan önceki cihazındaki oyuna devam edebilirsin. Oyunlarının verileri telefonda değil Game Center'da saklandığı için telefondan aktarma yapmana gerek yok. Ama 6S'te yeni hesap açacaksan o zaman aktarma yapman gerekir. Daha basit anlatmam gerekirse misal apple id adresi tenay@xmail.com olsun. 6S aldığında da tenay@xmail.com id le giriş yaptığın zaman tüm kayıtlı oyun verilerini o telefonda da kullanabilirsin. Ama 6S'te yeni bir id oluşturarak kullanmak istersen o zaman 5S'ten aktarma yapman gerekiyor. Telefonunu alacak kişi ise oyun verilerine erişebilmesi için apple kimliğini ve şifresini bilmesi lazım. Telefonu sıfırlayarak vereceğin için o açıdan da bir problem olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chn_chn

Sen GameCenter'a yeni alacağın cihazdan direk giriş yaptığın zaman hiçbir aktarma yapmana gerek kalmadan önceki cihazındaki oyuna devam edebilirsin. Oyunlarının verileri telefonda değil Game Center'da saklandığı için telefondan aktarma yapmana gerek yok. Ama 6S'te yeni hesap açacaksan o zaman aktarma yapman gerekir. Daha basit anlatmam gerekirse misal apple id adresi tenay@xmail.com olsun. 6S aldığında da tenay@xmail.com id le giriş yaptığın zaman tüm kayıtlı oyun verilerini o telefonda da kullanabilirsin. Ama 6S'te yeni bir id oluşturarak kullanmak istersen o zaman 5S'ten aktarma yapman gerekiyor. Telefonunu alacak kişi ise oyun verilerine erişebilmesi için apple kimliğini ve şifresini bilmesi lazım. Telefonu sıfırlayarak vereceğin için o açıdan da bir problem olmaz.

Yok kardeşim Game Center ve App Store id'mi değiştirmicem. Aynı hesabımla giricem iPhone 6s e . Yani bir sıkıntı olmaz diyosun ? Galiba oyunlar telefona değil Game Centere kaydediliyor. Ama boom beace girerken ipuçlarında her cihazda bir boom beach oynayabilirsin yazıyordu. Alan Adam başka Game Centerla giriş yapsa bile oyunu indirip girdiğinde karşısına benim hesabım çıkmasın ?

• Ya oyunların aktarımı game centerla oluyor zaten.Sıfırlanmış bir telefonda da apple kimliği biliniyor olsa bile şifreyi yazamayacağı için game center'ı açamaz.Kısaca mümkün değil.

• Anladım teşekkürler. anahtar kavram Game Center hesabı diyorsunuz yani, telefon önemli değil

• Aynen öyle. Clash Of Clans'tan örnek vereyim. Ben mesela iPad üzerinden oynuyordum. Askere gittim ve bu sırada tableti kız arkadaşıma verdim o da kendi hesabını açıp kullandı. Askerden döndükten sonra ben tekrar kendi hesabımı açtım ve kaldığım yerden devam ettim. Boom Beach'te aynı mantık olduğu için dediğim gibi önemli olan Game Center. Siz yine de eski telefonunuzu satmadan önce iTunes üzerinden yedekleme yapın. Baktınız problem var yedeklemeyi 6S'e tekrar yüklersiniz. Ama dediğim gibi oynadığınız oyunlar genellikle yaygın oyunlar olduğu için bu tip oyunların hemen hemen hepsi Game Center'da yedekleniyor.
  • quote:

Aynen öyle. Clash Of Clans'tan örnek vereyim. Ben mesela iPad üzerinden oynuyordum. Askere gittim ve bu sırada tableti kız arkadaşıma verdim o da kendi hesabını açıp kullandı. Askerden döndükten sonra ben tekrar kendi hesabımı açtım ve kaldığım yerden devam ettim. Boom Beach'te aynı mantık olduğu için dediğim gibi önemli olan Game Center. Siz yine de eski telefonunuzu satmadan önce iTunes üzerinden yedekleme yapın. Baktınız problem var yedeklemeyi 6S'e tekrar yüklersiniz. Ama dediğim gibi oynadığınız oyunlar genellikle yaygın oyunlar olduğu için bu tip oyunların hemen hemen hepsi Game Center'da yedekleniyor.

Annemle benim App Store kimliğimiz aynıydı otomatik olarak Game Centerde aynı oluyor. ( onda 4s var) ben 2-3 gün önce onun telefonunda App Store kimliğini Game centeri falan kapattım. Onun telefonunda benim kimliği açmadıktan sonra benim oyun bilgilerim oraya düşmez değil mi ? Oyunu başka bir idle indirse bile ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hayır düşmez. Kendi bilgilerinizin başka bir cihazda da görmek için yine o cihazda sizin Apple ID'niz ile oturum açmanız gerekir. Ondan içiniz rahat olsun.
  • quote:

Hayır düşmez. Kendi bilgilerinizin başka bir cihazda da görmek için yine o cihazda sizin Apple ID'niz ile oturum açmanız gerekir. Ondan içiniz rahat olsun.

Yalnız bir kere girdiğin Zaman çıkılmıyor. Mesela oynadığım oyunlardan birini anneme indirdim sonra kendi apple id'im ile girdim oyuna kendi hesabımı açtım sonra apple id'mi çıktım fakat hala kendi oyun hesabım var oyunda

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.