Şimdi Ara

Galaxy S5 Garip İşlemci Davranışları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Galaxy S5 in işlemci davranışını bayadır inceliyorum.

Telefon normal modda iken 300 mhz ile 2457 mhz arasında çalışıyor .Ve kullanıma göre cpu1 ve cpu2 yi kapatıyor.
    Telefonu güç tasarruf moduna aldığımda ise maximum işlemci hızını düşürdüğünden 300mhz ile 1728 mhz arasında çalışıyor ve yine kullanıma göre 2 çekirdeğini kapatıyor.
    Her iki durumda da maximum hıza çıkmadan genellikle 300 mhz ile işini hallediyor ve ekranı kapattığımda ise hendini deep sleep moduna alıyor.

Fakat izlenimlerim sırasında öyle bir an geliyor ki telefonda extradan yük olan bir uygulama açık değilken birden max hızda çalışmaya başlıyor çok gereksiz yere ki ekranı kapatsanızda kendini deep sleep moduna bazen alıyor bazen almıyor.
    Baya bi kurcaladım bununun nedenini bulabilmek için ama yok.Ama şöyle birşey keşfettim telefon güç tasarruf modundayken 4 çekirdek te 1728mhz de çalışırken durum çubuğunu indirip güç tasarruf modunu kapatıp bakıyorum anında 300 mhzye düşüyor değerler.sonra hemen tekrar açıyorum biraz bekledikten sonra yine aynısı oluyor ki bazen güç tasarruftan çıktığımda bile 2457mhz ile çalışmaya devam ediyor bu sefer..

Bunun nedeni hakkında fikri olan var mı?Cihazı sırf işlemci hızlarını kontrol etmek için rootladım ama baktım bi faydası yok bataryaya.Sonra root işlemini geri aldım hatta durumu kısmında özel yazıyordu rootu geri kaldırdıktan sonra bile onu bile düzelttim durumu resmi yazıyor.

Acaba samsungun kernelinden kaynaklı olabilir mi?Bunu samsunga bildirsem ona göre kerneli düzeltseler hem daha performanslı çalışır hem de batarya ömrü çok daha iyi olur diye düşünüyorum.

• Bende bu konuyu takipteyim dostum güzel bilgi paylaşmışsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.