Merhaba arkadaşlar Bu başlığı ben ve benim gibi Samsung Galaxy S4 cihazına bir türlü 4.3 güncellemesini yükleyemeyenlerle bir araya gelip varsa bir çözümü olan telefonu garanti dışı bırakmadan herkesle paylaşsın ve bu henüz çözümlenmemiş sorun artık çözülerek mağduriyetimiz giderilsin diye açtım. Benim telefonumun csc kod I9500XXUBMG9 ve hala güncellemeleri denetlediğimde en yeni güncellemeler zaten yüklü mesajıyla karşılaşıyorum. İnternet üzerinden sayısız kez araştırmama rağmen bulamadım çözümü. Aynı soruyu yaşayanlar ve çözümü olanlar yorum yaparlarsa sevinirim. Ayrıca evet Kies'e bağlayıp denedim fakat cihazımın Kies üzerinden güncellemeye uygun olmadığına dair ya da buna benzer bir hata alıyorum. Sammobile'dan baktığımda da henüz gelmemiş gözüküyor fakat bu durum artık canımı çok sıkmaya başladı. Arkadaşımda Note 2 var ve 4.3 güncellemesi gelmiş fakat benim S4'üme hala gelmedi.
Telefonum ithalatçı firma garantili.Güncellemeleri sorunsuz bir şekilde alıyordum fakat bir gün telefonumu servise gönderdim.Sonra geldiğinde içinde silinmeyen Yandex uygulamaları mevcuttu ve 3 ya da 4 adet oyun vardı.Oyunları sildim.Daha sonra telefonumu fabrika ayarlarına döndürdüm fakat oyunlar tekrar geldi. Daha iyi yardımcı olmanız için telefonumda *#1234# yi tuşladığımda karşıma gelenleri aynen yazıyorum şimdi buraya.
AP:I9500XXUBMF8
CP:I9500XXUBMG9
CSC:I9500SERBMF8
Ayrıca cihazımın Ana Bant Sürümü ve Yapım Numarası kısmında da şunlar yazıyor.
Ana Bant Sürümü:I9500XXUBMG9
Yapım Numarası:JDQ39.I9500XXUBMF8
Bu arada SamMobile'dan indireceğim Android Sürümü ile telefonumu garanti dışı bırakmadan 4.3'e sorunsuz bir şekilde yükseltmem mümkün mü? Ve bildiğiniz gibi benim CSC, AP ve CP kodlarıma uygun Android 4.3 sürümü mevcut değil.Türkiye'nin Android 4.3 sürümünü indirip yüklemem mümkün mü ya da başka bir ülkenin sürümünü?Ayrıca tekrar belirtiyorum, SORUNSUZ bir şekilde çünkü yükledikten sonra telefonumun kamerası, Wi-Fi özelliği gibi şeylerin çalışmaması beni son derece rahatsız eder ve Android'den anlamayan biri olarak bu sorunlara çözüm bulana kadar kafayı yerim sanırım.
Son olarak şuanda ben 4.3 yükleyememekten dolayı mağdurum fakat bildiğiniz gibi 4.4.2 sürümü bile gelmiş durumda S4'e ama ben hala 4.2.2 sürümünde sürünmekteyim.
Çözümlerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
erkam03E
kullanıcısına yanıt
Aşağıdaki işlemleri sırasıyla yaparsanız hem sorunsuz Android 4.4.2 sürümüne sahip olursunuz, hem de garantiniz gitmez.
İşlemler sonrasında cihazınızdaki tüm bilgiler/uygulamalar/resimler/fotoğraflar yine yerinde kalacak, ama ne olur ne olmaz yedeklemenizi öneririm.
Aşağıdaki dosyayı indirip zip paketinden çıkartın; (ROM dosyası)
Aşağıdaki dosyayı indirin, zip paketinden çıkarın ve kurun. Kurduktan sonra PC'nizi yeniden başlatın; (Bilgisayarınızın cihazı görebilmesi için gerekli sürücü)
Şimdi sıra geldi Romu yükleme işlemine. Yapacağımız iş telefon kapalı iken "SES KISMA" + "MENÜ" + "GÜÇ" tuşlarına basılı tutuyoruz ve alttaki resimde soldaki ekran geliyor bu ekran geldikten sonra "SES AÇMA" ya basıyoruz ve ekran sağdaki gibi oluyor o konumda iken USB Kablonuz ile telefonu bilgisayara bağlayın.
Not : Rom yükleme işlemi öncesine bataryanız en az %50 olsun.
Odin programını rardan çıkarıyoruz ve simgesinden programı açıyoruz. Bu arada rom dosyamız hazırda bulunmalı ve telefon "DOWNLOAD MODE" da iken pcye bağlı olmak durumundadır.
RESİM UFAK GÖZÜKÜYORSA ÜZERİNDE RESMİ YENİ SEKMEDE AÇ DEYİNİZ !
ADIMLARI TAKİP EDİNİZ !!
Cevabınız için çok teşekkür ederim fakat çözümünüzle ilgili birkaç sorum olacak. Telefonumda Wi-Fi açılmama, kamera çalışmama ve buna benzer herhangi bir sorun yaşanmaz değil mi? Birde daha önce internette araştırırken sizin çözümünüze benzer bir çözümle karşılaşmıştım fakat garantinin gideceğini söylemişlerdi.Cihazımın garanti dışı kalmayacağından emin misiniz? Son olarak bazen rom yapıldığında cihaz yeni güncellemeleri almayabiliyormuş, bunun gibi bir sorun olmaz ve Android 4.4.2 sürümünden daha yeni bir sürüm çıktığında cihazdan güncellemeleri kontrol ederek yeni güncellemeleri alabilir miyim?
quote:
Orijinalden alıntı: erkam03
Cevabınız için çok teşekkür ederim fakat çözümünüzle ilgili birkaç sorum olacak. Telefonumda Wi-Fi açılmama, kamera çalışmama ve buna benzer herhangi bir sorun yaşanmaz değil mi? Birde daha önce internette araştırırken sizin çözümünüze benzer bir çözümle karşılaşmıştım fakat garantinin gideceğini söylemişlerdi.Cihazımın garanti dışı kalmayacağından emin misiniz? Son olarak bazen rom yapıldığında cihaz yeni güncellemeleri almayabiliyormuş, bunun gibi bir sorun olmaz ve Android 4.4.2 sürümünden daha yeni bir sürüm çıktığında cihazdan güncellemeleri kontrol ederek yeni güncellemeleri alabilir miyim?
Cihazın donanımsal tüm fonksiyonları yine çalışacak, problem olamaycaktır.
Evet, garantinin gitmeyeceğinden eminim.
Eğer CSC kodu değişirse "Güncelemeleri kontrol et" dediğinizde güncellemeleri alabileceksiniz. Eğer değişmezse ve 4.4.2'den daha yeni bir sürüm çıktığında yine "Zaten en güncel sürüm yüklü" yazısında takılı kalacaksınız. Yükledikten sonra CSC nin değişip değişmediğini kontrol edebiliriz. Eğer değişmez ise ne yazıkki root yapıp CSC kodunu değiştirmekten başka çaremiz kalmayacak ki bu da cihazı garantiden çıkarır. Ama daha yeni bir güncelleme çıktığında yukarıdaki yöntemle yine sorunsuz bir şekilde güncelleyebilirsiniz.
Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. Şimdi uğraşacak vaktim yok fakat vizelerim bittikten sonra söylediğiniz çözümü uygulayacağım, umarım sorunsuz bir şekilde yüklemeyi başarabilirim. Tekrar teşekkürler.