Şimdi Ara

GALATASARAY vs ODTÜ | İktisat (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
3.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam kusura bakma da zerre inandırıcı gelmedi... Bana mesaj olarak adını ya da whatsappını atabilirseniz sevinirim.
  • Tmm hocam once ona sorayim size ozelden yazarim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeniçeri06 | Sıralaması 1.6K yani hukuk tutuyor. Ben de hukuktan yanaydım ama kardeşim sanırım ikizler burcu olmasının getirdiği birtakım özellikler yüzünden her gün farklı kararlar verip duruyor Yurtdışına heveslendiği için iktisat düşünüyordu fakat sanırım hukuk yazmasını önereceğim. Farklı fikirlere açığım (avukatlık için okul-şehir vs. hakkında).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Masturchiknaste -- 4 Temmuz 2019; 13:36:31 >
  • Hocam GS siyaset hakkında bilginiz var mı

• yukarı

• Hocam her şey tamam da "boşanma davası olmuş 10.000 TL" biraz iyimser olmuş
    Çok mezun var ve buda insanı korkutuyor . Benimde tahmini siralamam 2k civarı gelecek. Hukuk yazmayı düşünüyorum .Biraz endişeliyim
    Kendi buromu acsam desem tutunmak çok zor firma avukatı desem şartlar ağır maaş düşük. Ne yapacağımı bilmiyorum. GS siyaset cezbedici geliyor bu aralar .

• Hocam bu forumda iktisatı göklere çıkarıyorlar sakın inandırıcı gelmesin. En yüksek puan ort hukuk. İlk 5knın %75i hukuk. Bunun elbette bir nedeni var. Bilkent gibi türkiyenin en iyi üniversitelerinden biri olan üniversitenin bile iktisatı 20 kişi aldığı halde 1k sıralaması var. Ama bak hukuklara.... Eğer ilk 500de değilse ankara hukuk yazmasını tavsiye ederim. Geçen sene çok araştırdım çok yorum okudum, çok fazla mezunla görüştüm. Kamuda ankara hukuk diploması bile iş yapar +7k maaş alır (şayet boş bir öğrencilk hayatı geçirip, amacı yalnızca ders geçmek olan biri değilse) Googleye uluslararası hukuk büroları yaz. Çıkanların neredeyse tamamı ankara hukuk mezunları tarafından kurulmuş. Ancak ankaranın en büyük avantajı şüphesizki başkent oluşu. Tüm bakanlıklar burada, okurken dahi staj yaparak hem işi öğrenir hem prestij kazanır. Ben daha 1.sınıfta olmama rağmen Kültür ve Turizm bakanlığında staj yaptım...

• hocam anlaşılan hiç avukat tanıdığınız yok herhangi bir avukata boşanma davasını sorun isterseniz. Ya da googleye ''boşanma davası avukat ücreti'' yazın görürsünüz
  • Yok hocam onu kastedmedim :)
    Demek istediğim o noktaya gelmek ve o davaları almak ciddi bir süreç gerektirmiyor mu ?

• Hocam bir de ank ve İst hukuk arasında çok fark var mı

• quote:

Orijinalden alıntı: garnçon attrayat

Hocam bir de ank ve İst hukuk arasında çok fark var mı
    İsterseniz ben cevaplayayım.

Avukatlık düşünüyorsanız İstanbul Hukuk, hakimlik-savcılık istiyorsanız Ankara Hukuk yazmanızı öneririm. Bu cümleler size klişe gibi geliyor olabilir ama gerçek böyle. "Nasıl?" derseniz de şöyle açıklayabilirim: bu 2 okulun hukuk fakültelerine bakıldığında özel hukuk kürsüsünde İstanbul, kamu hukuku kürsüsünde Ankara daha iyi.

Buradan bir çıkarım yapabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Masturchiknaste -- 4 Temmuz 2019; 14:43:55 >
  • Sağolun Hocam

• Bir arkadaş özelden bu soruyu sordu ve verdiğim cevap :

Öncelikle eskiden bir söz vardı ''Avukat olmak için istanbul, hakim savcı olmak için ankara'' derlerdi. Ankara hala doğru. En çok hakim savcı ankaradan alınıyor. Adalet bakanlığının sayfasından bakabilirsiniz. Ancak avukat konusunda artık istanbul hukuk kalmadı. Son 20 yılda Bilkent, galatasaray, Tobb, Özyeğin, Yeditepe ve +50 Hukuk fakültesi açıldı. Artık iyi avukat olmak için herhangi bir hukuka yerleşip kendini geliştirmen yeterli. Bu yüzden Ankara- İstanbul kıyaslayacak olursan kesinlikle Ankara hukuk. Ankara hukukun kontenjanı daha fazla olmasına rağmen daha yüksek puanla kapatıyor. Ayrıca istanbul hukuka yerleşenlerin %70inşn ilk tercihi ankara hukuk oluyor. Sonra puan yetmeyip yerleşemeyince ''istanbul daha iyi abi yeaağ' diyorlar, tıpkı tanıdıklarım gibi. Tüm bakanlıkların ankarada olması inanılmaz derecede avantaj. 1.sınıfta Kültür ve Turizm bakanlığında staj yaptım. Bu sene de iç işleri bakalığına gircem inşallah. Dolayısıya Eğer sadece ankara ve istanbulu kıyaslayacaksak günümüzde ankara hukuk çok çok daha iyi. İstanbul hukukta 7bin öğrenci var. Kütüphane 500-600 kişilik. Bu çok dezavantaj. eğer ailenin maddi durumu yeterliyse ankaraya gemeni şiddetle öneriririm

• ilk 500 için nereleri önerirsiniz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben olsam ODTÜ seçerdim çünkü Fransızca öğrenmek yerine ikinci dil olarak Rusça tercih ederdim, ayrıca ODTÜ'nün kampüs ve yurt artısı var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi GS iyi de kampüsü ufacık ya herkes birbirini tanıyacak az zorlasan insan üni okuduğunu hissedemiyor...
  • hocam forumdaki her hukuk konusunda neden istanbul hukuku ezerek ankara hukukun daha iyi olduğunu ispatlamaya çalışıyorsunuz?Yanlış hatırlamıyosam sene içinde bir konu bile açmıştınız ankara hukuk istanbuldan şöyle böyle daha iyidir diye.Ülkemizin en iyi 2 devlet hukukundan birini ezerek oraya girenlerin ankara hukuku isteyip girememiş insanlardan olduğunu söyleyerek nereye varmak istiyosunuz gerçekten anlamıyorum.İkisininde elbette kendine göre iyi yanlarını var.Tamam kendi okulunuzu çok seviyo olabilirsiniz ama bu başka bir okulu sürekli kötülemenizi gerektirmez bence.

• louloidi - youknowho | Teşekkür ederim hocam.

• İkiside değil çünkü bölüm kötü okumayın su bölümleri sonra para yok diye zirliyosunuz gerçekler acıdır

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.