Şimdi Ara

Galatasaray vs Bilkent vs ODTÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu ünilerde matematik yazıcam olimpiyatçı falan değilim sizce saçma bir tercih mi olur ?
    Hedefim ekonomi/iktisat seçmelileri/yüksek lisansı ile bankacılık ve finans alanında çalışmak. Matematiğim iyi sayılır ama dediğim gibi olimpiyatçı falan değilim çok zorlanırmıyım ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Ben matematikte başarılı olan herkesin olimpiyatçı olduğunu sanmıyorum ki senin de hedefin matematikçi olmaktan ziyade finans alanına kaymak. Bence bu amaca en uygun okul Bilkent olur içlerinde ardından odtü ardından gs diye düşünüyorum.
  • benim gözlemlediğim kadarıyla temel bilimler mezunu olup çok başarılı olan insanlar zaten dereceyle girenn, her bölümü tutturan insanlar.
    bilkentten örnek verecek olursam fizik bölümü zaten her sene 28 kişi alıp 10 civarı mezun veriyor; büyük çoğunluğu amerika olmak üzere bu popülasyon yurt dışına gidiyor.
    insanlar matematik bölümünden mezun olanların herhangi bir mühendisliğe göre amerikada çok daha iyi okullara gittiklerini görünce sanıyolar ki matematik mezunlarının imkanı daha fazla ancak olayın gerçek yüzü zaten o mezun olan 10 kişiden 9u türkiyede herhangi bir üniversitede istediği bölümü kazanabilecek dereceyi yapıp ideallerinden dolayı temel bilim okuyanlar, yani elektrik elektronik ya da bilgisayar okusaydılar yine başarılı olacak kişiler.
    diğer 1 kişi belki gerçekten matematik manyağı olup diğer dersleri beceremediği için ortalama bir sıralamayla bu bölüme gelen kişi.
    geri kalan 18-20 kişi ise mezun olamıyor, çok uzatıyor ya da bölüm değiştiriyor.
    o yüzden bu bölümler göründüğü kadar toz pembe değil, üniversitelere göre sıralamaları düşük ancak kendinden emin olmadan yazmanı tavsiye etmem.
    umarım açıklayıcı olabilmişimdir

• PwaGG kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam çok iyi anladım sizi

• Yaptığınız Sıralamaya takıldım hocam. Biraz daha açıklar mısınız?

• chr;bear kullanıcısına yanıt
    Tamamen kişisel görüşüm. İstediğin finans-ekonomi derslerini en rahat Bilkent'te alacağını düşünüyorum, odtüyü gsünün önüne koyma sebebim eğitim dili ve sektörde daha fazla mezuna ve etkiye sahip olması.
  • Sağolun hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Koç vs Hacettepe
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bilkent te seçmeli olanakların çok fazla geçen sene düşünmüştüm odtü ve bilkent arasında odtü daha fazla matematikçi yetiştirmeyi amaç edinmiş bilkentse kararı sana bırakmış gsü hakkında bilgim yok ama

• Blees B kullanıcısına yanıt
    sağolun enazından odtüyü aklımdan sildim gibi şehir + sı için hala gsü önde aklımda

• Seçmeli ders açısından senin için bilkent daha uygun gibi. Ve bilkent gerçekten temel bilimlerde koçun bile önünde eğitim veriyor ben de bilkent yazmak isterdim ama tepkiden korktuğum için boun yazicam ama için de kalıcak hep. Onun dışında bilkentin hazırlığı da çok övülüyor. Aslında bu bilkent i övme yazısına dönüşmüş biraz. Gsü de istediğiniz seçmeli dersler ne ölçüde var bilmiyorum ama israrla istanbul istiyorsanız yukarida yazdiklarimin bir onemi olmaz bence sadece içinizden geçeni yapın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • childintheRye kullanıcısına yanıt
    Hocam bilkentin hazırlığı övülmesinden daha çok küfrediliyor gibi Çok zormuş ingilizcesi tabi kolay olmasını beklemiyorum ama korkutuyo bu durum beni

• chr;bear kullanıcısına yanıt
    Ya zorluktan bahsedersek iyi unilerin hepsinde zor bounda hazırlıktan kalıp küfredenler de çok ama öyle yada böyle öğrenilmesi gerek o yüzden kalite olarak bakınca bilkent önde gibi ve şöyle bir durum var gsü de fransızca ama gönlünüzdeki oysa tamadır bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • childintheRye kullanıcısına yanıt
    Hocam sağolun evet şehir farkıyla Gsü yü en başa yazcam gibi ama bilkent açısından içim çok rahatladı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.