gélévara; evet diziden biliyorum.. yeri harika okul harika.. ama GS lisesi daha iyi değilmi. yani dil avantajları açısından.. ve seanırım Kabataş tan öss de daha başarılı..
abi GSnin adı var ve bi okulun oss basarısına bakma bence o senle ilgili yani mesela öss basarısı en yuksek fen liseleri niye cunku yuksek puanla adam alıyolar eğitimiyle fazla alakası yok
fen lisesine git orda senin suyunu çıkarırlar(ders bakımından) ama öss'de çok rahat edersin.
En iyisi İstanbul Erkek Lisesi gerçekten... Eğitim olarak ama... Sosyal aktivite yönü olarak Gs nin üstüne tanımam ayrıca tam bana uygun olarak hazırlık dışında serbest kıyafet.ben orayı daha cok istiyorum ama... yarın 10 da acıklancak haber veririm size...
3600 ytl Her yıl ama DPY(devlet parasız yatılı)ye girdin mi? eğer kazandıysan yemek we yatılı belesh eger girmediyse bu sene gir sen azimlisin görüldüü kadarıyla kesin kazanırsın belesh belesh gidersin. ben 4. sınıfta girip kazanmıstım.yani benim ole bi derdim yok
Akif; ya zaten her yıl bile olsa ynai eğitim için harcanan para para değil bizim aile içinde. Yani ben o okulu istedikten sonra ailem bi şekilde o parayı çıkarır. Ki zaten yani 4 taksit ödenebiliroymuş. Ama dün abimle konuştum biraz. Şöyle bi olaydan bahsetti; GS ve Kabataş gibi seçkin okullarda şöyle bi durum varmış. Oraya giden öğretmen belli, okul belli, giden öğrenci belli ama bunların arasındamutlaka gelir sevyesi çok yüksek olanlar olurmuş. Ben her ne kadar babam subay annem memurda olsa yani belli bişey kazanıyolar ve de ona göre harcıyoruz. Abimin dediğine göre o tür okullarda gelir seviyesi ciddi anlamda yüksek olanlarda varmış. gélévara sen ne diyosun bu konuda. yani gerçekten varmı böyle bi olay. Eğer varsa GS ve Kabataş dışında öncelikle fen lisesi düşünücem. Birde gélévara sen yatılımıydın yoksa gündüzlü mü. eğer yatılysan bi günün nası geçtiğini kısaca bi özetlermisin. Birde bende Fen Lisesi düşündüm. Ondaki olanaklar harika bi kere. Devlet okulu bile olsa yani okulu bitirene kadar bi proje yapman gerekiyo ve bu projenin harcamalrını devlet karşılıyo. Eğer TÜBİTAK ta başarılı olrursan zaten ÖSS de ciddi bi ek puan alıyosun. Birde abimin bir arkadaşıyla konuştum bu Fen Lisesi işini. Orda ETÜT saatlerindeherkes ders çalışırken sen çalışmayıp birilerin sataşırsan pek cvp vermiyolarmış ve sende belli bi yerden sonra hem herkes çalışıyo bende çalışiym diyomuşsun hemde can sıkıntısından ders çalışıyomuşsun. O açıdan ynai gélévara dan cvp bekliyorum gerçekten gelir seviyesi çok yüksek öğrenciler oluyomu? Akif saat 11 e geliyo sınav sonucu noldu? Birde 4ç sınıfta girdiğin bu sene işine yaricakmı? vede GS de hazırlıktan sonra servbes kıyafet ha süper ya. Cidden özel okul gibi.
hocam istanbul erkek de güzeldir kendi okulum diye söylemiyorum
En iyisi istanbul erkek eğitim olarak ama sosyal aktivite olarak kesinlikle gs daa ii.ama bence sen bu sene dpy ye gir bakalım. eğer kazanırsan ailenin ustundeki yuku biraz olsun azaltırsın.bizim aile de aynen ole.3 tane ablam war ucu de sehir dısında üniversite okuyo.zaten eitime werilen paraya acınsa onların hicbiri okuyamazdı.Sen o sınawa kesinlikle gir we bi şansını dene!!!
Kusura bakma yazının sonunu tam okumamıstım.cewap weriyorum:Dpy bursu lise sona kadar dewam ediyo. ben her sene üç ayda bir para alıyodum.o sınavı kazandım diye.simdi yatılı bi okulu kazandığında para wermemek için onu yatılıya çewiriyosun.ama aldığın o cüzi miktarı almıyosun ama zaten bütün sene aldığın para,eğer ücretli kalıcam dersen olan fiyatın yaklasık 10 da biri falan.çünkü 3 ayda bir 120 alıodum.yemek de dahil.sınaw sonuçları 4 te acıklancakmıs haber wercem size.
Türkiye Galatasaray lisesi , İstanbul Erkek Lisesi'nden sonra en ii okul olarak kabataş la Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi gelir hatta sözel bölümde üniversiteye sokma başarısı olarak kabataşı geçer eğer puanın galatasaray a falan tutmazsa oraya git bence
zaten 4.sırada o war buyuk ihtimalle oraya gidicem
vivacocha forumdasın.okudun mu yazdıklarımı???
Galatasaraya tutmazsa İstanbul Erkek Lisesi mi diyosun yai daha mı iyi olur sence. Ok onuda bi araştırırım.. squadron niye oyle dedin ki.. akif ok o zaman ben bu yıl giriym ona ama sanırım onda bi gelir sınırı var.. aylık kişi başına düşen gelirin .. dan az olması gerekiyo.. ve biz üstündeyiz yoksa bende düşünmüştüm gecen sene.
quote:
Orijinalinden alıntı: akif1907
zaten 4.sırada o war buyuk ihtimalle oraya gidicem
gel beklerim
Git bence Candan Erçetin orda müzik öğretmeni
Bak sana açıklayayım;Galatasaray sözel ağırlıklı bir lisedir.İstanbul erkek'se sayısal ağırlıklı.Gs 2 tane falan sayısal sınıfı açıyo.Gs; politikacı,felsefeci,sosyolog vs. ogrencilerinin bole mesleklerde dunya capında basarılı olmasını isteyerek calısmalarını yapıyor.istanbul erkek'se sayısal ağırlıklı olarak eğitim veriyor.ve de en onemli ozelliği(benim de basa yazmamın en buyuk sebebi)almanca olması.çünkü dünyadaki onemli teknolojik gelismeler almanyada oluyor.dunyaya acılan bir cok markası war.ben muhendislik istediğim için almancamın olması gerektiğini düsündüm.O dpye olayına gelince...bizim de 100-200 milyon fazla oluyodu.okulda tanıdık olduğu için onu bi sekilde hallettik.sen de birini bulabilirsen ayarlamanı şiddetle öneririm çünkü 3600 Ytl çok para.(sizi bilmem ama bizim için çok).Eğer zorda kalsaydık yine werirdik ama bütçe bayaa bi zorlanırdı.
Eywallah jeanneau!
Aynen.. az değil tabiiki çok.. bizde bedava olsa iyi olur.. ya aslında bende sayısal istiyorum.. ama almanyada o önemli kuruluşlardakilerden çoğu da ingilizce,fransızca,ispanyolcadan birini biliyodur.. ok anlkadım.. eğer puanım tahmnimdeki gibi gelirse zaten kafamda kurdum listeyi.. bn almanca istemiyorum aslında yani.. önce bi ist dakiler sıralayım ondan sonra liste devam etcek..
quote:
Orijinalinden alıntı: vivacocha
Galatasaraya tutmazsa İstanbul Erkek Lisesi mi diyosun yai daha mı iyi olur sence. Ok onuda bi araştırırım.. squadron niye oyle dedin ki.. akif ok o zaman ben bu yıl giriym ona ama sanırım onda bi gelir sınırı var.. aylık kişi başına düşen gelirin .. dan az olması gerekiyo.. ve biz üstündeyiz yoksa bende düşünmüştüm gecen sene.
hocam ben gırgır yapıyordum o 2 yıldız birer link onlara tıklarsan ne demek istediğimi anlarsın
İstanbul erkekte hem almanca hem inglizce dünyadaki en geçerli iki dil bu.yanına bi de ispanyolcayı koyabilirsin.fransızca bence çok geçerli bir dil diil.Ama galatasarayında adı war işte...