Şimdi Ara

Galatasaray’dan şok açıklama (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
1.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaş niye aslınızı inkar ediyorsunuz

Fransız lisesi ve bu liseden kurulmuş kulüpsünüz

Ayrıca Fransız olmak kötü bir şey değil

Koskoca Fransız cumhurbaşkanı okulunuzu bile ziyaret etti, size değer veriyorlar yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bloklamak ne güzel birşey ya. Kafa rahat sadece futbol konuşmak isteyenlerle futbol konuşmak gerçekten güzel oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iARDAs

quote:

Orijinalden alıntı: ǤЅ

quote:

Orijinalden alıntı: kilicoglu

Seneye mali sıkıntılar yüzünden avrupaya gidemeyebiliriz ama yine de bu camianın evlatlarına zam yapmaktan da çekinmeyiz mi demiş ?

Bu camianın hangi evlatlarına zam yapılmış? Bi tutturmuşsunuz bu camianın evlatları, yahu sadece Sabri ye 1.6 M luk sözleşme yapıldı. 1.6 M ile sıkıntı yaşayacaksak neden Sneijder e 3M imza parası veriyorsun diye de sorsana?

Çünkğ 5 milyon euro alan adam belki 10-15lik katkı yapıyor.

1.6M euroluk Sabri ise hataları ile GS ye bi okadar zarar oluyor.

Basit ekonomi.. Fakat yabancı düşmanı olduğun için hoş görüyorum böyle bakamamanı.

Ne garip adamsın. Bi tutturduğun felsefe filan da yok.

Sabri yi savunayım
    Hamzayı savunayım

Sneijder a laf atayım modundasın.

Garip.

Yabancı düşmanlığı denmez ona, hakettiğine hakettiği kadar değer veren denir.

Sabri nin bi sucu günahı yok ki savunayım, adam ilk 3 haftada 3 tane asist yapmış yedeğe çekilmiş. Sözde sağdan gol yiyoruz diye. Ne oldu sağ taraf gole kapandı mı? Yoo her maç gol yiyorsun yine.

Hamzaoğlu nun neyini eleştireyim ki? Takım bildiğin çöp. Sabri kesildi, Selçuk 2 maç ceza aldı, Burak sakat. Ne oldu takım gümbür gümbür top mu oynadı, hani bu adamlar engeldi GS nin iyi oynamasına?

Burda 78 tane farklı kadro denediniz ve olmuyor, takıma kimi koyarsan koy sırıtıyor. Sizde suçu Hamzaoğlu na atıyorsunuz. Ne oldu Sinan Gümüş diyenler? Ne yaptı Sinan Gümüş? Umut girer girmez gol attı, 2 tane de pozisyona girdi. Hani Sinan ı oynatmadığı için öfke kusuyordunuz, ne oldu oynattı da? Çok biliyonuz anasını satıyım, yıldız dedikleriniz dökülüyor, takım top oynamıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pathenon

Bu söylediklerin lisenin hangi amaca hizmet ettiği gerçeğini değiştirir mi
    Bildiğin itilaf devletlerine yardım ve yataklık etmiş lise

Lise Osmanlı İmparatorluğu tarafından Batı eğitimini yakından takip etmek için kurulmuştur, lisenin gerçek amacı budur. Lisenin kurulduğu yıllarda uluslararası kullanılan dil Fransızca olduğu için okul Türkçe ve Fransızca eğitim vermiştir. Fransızlar lisenin şehrin merkezinde olması ve liseli yetkililerin liseyi kendi çıkarları için kullandırtmak istemeleri sonucu liseyi bina olarak kullanmışlardır. Dediğin gibi lise itilaf devletlerine yardım ve yataklık ettiyse neden çocuk yaşta gönüllü olarak savaşa gidip şehit olan onlarca liseli şehit var, lise neden bu şehitler yüzünden yıllarca mezun veremedi ?

Liseyi o amaç için kullandırtanlar yüzünden lise komple yardım ve yataklık etmiş oluyor diyorsun peki o zaman I. Dünya Savaşı'nda ülke yenilince Avrupa'ya kaçan, döndüğünde Atatürk'e suikast düzenlemeye kalkan ve bu suçtan idam edilen Fenerbahçe başkanı yüzünden bende bütün Fenerbahçe camiası için aynı şeyleri düşünsem ne derdin ?

• quote:

Orijinalden alıntı: saimertug

quote:

Orijinalden alıntı: MajestiC

quote:

Orijinalden alıntı: saimertug

Kaçınılmazı ertelemenin mantığı yok. Okuduğuma göre 90 milyon eksidesiniz. UEFA 30'a indir demiş. Siz 70'e indirebilmişsiniz. 1 sene daha istemedeki mantığı ben göremiyorum. UEFA görürse 1 seneyi verecektir.

Sen kimsin ve neye dayanarak bu mantığı görmüyorsun? Ne işle meşgul olduğunu ve hayatında gördüğün en yüksek maddi tutarın ne kadar olduğunu öğrenebilmemde sakınca varmı ayrıca?

Gerçekten aşağılamak için söylemiyorum bunları dostum bu ülkede herkes herşeyden çok iyi anlıyor.

Bilsem bilimsel konuşurum zaten ortaya belgeler koyarım. Geçtiğimiz yılda 20 milyon indirebilmişsiniz borcu. Bir sene aldınız diyelim 40 milyon indirmeniz lazım. Bana mantıklı gelmiyor. Sana geliyor mu?

şuan futbol kulübünün 4 tane sponsor eksiği var, toplamda en az 10m € luk bir gelir. takımda maaşı uçuk olan, hiç top oynamayan oyuncular var. bunlardan kurtulsan ordan da bir 15m € gelir. eğer bu ikisini yapar, başkan da çıkıp ciddi ciddi "çok kötü durumdayız, kulübe acil destek için ürün almanız gerekiyor" derse en az 10m € gelirde burdan elde ederiz. ligden, şl den, kalırsak eğer uefadan gelecek gelirleride eklersen 50m € gelir elde edilebilir.

bunların hepsi iyi bir yönetimle elde edilebilecek gelirler. bu yönetimle olur mu? hiçbiri olmaz. dedikleri gibi riskli bir durum varsa seneye avrupaya gidemeyiz. zaten böyle futbol oynarsak uefa nın el atmasına gerek kalmayacak

• quote:

Orijinalden alıntı: yyildirayy

Arkadaş niye aslınızı inkar ediyorsunuz

Fransız lisesi ve bu liseden kurulmuş kulüpsünüz

Ayrıca Fransız olmak kötü bir şey değil

Koskoca Fransız cumhurbaşkanı okulunuzu bile ziyaret etti, size değer veriyorlar yani

Ah kardeş azıcık tarih bilsen belki senin daha seviyeli tartışabilirdik, lakin ben ne desem sen dediklerimi anlamayıp kurulmuş saat gibi yanı şeyleri söyleyip duruyorsun.
    Buyur bari kendi yararın için azıcık okuma gayreti göster de neden ve kimler tarafından kurulduğunu öğren. Bana eski başkanınızın neden Atatürk'e suikast düzenledi sorusu sordurma

XIX. yüzyılda önemi ve işlevi gün geçtikçe artan kurum, Osmanlı'da Batılılaşma döneminin ve Tanzimat uygulamalarının bir simgesi olur. Çünkü bu kez de Osmanlı'da hukuksal, siyasal, ve sosyal alanda gerçekleştirilecek yenilikleri yaşama geçirecek aydın kadrolara, ve bu kadroların yetiştirilmesi için geleneksel eğitimin dışında batılı programları da bünyesinde barındıran bir eğitim kurumuna ihtiyaç vardır. İstanbul'da daha ziyade yabancıların ve gayrimüslim Osmanlıların devam ettiği ve Fransızca eğitim yapan Saint Benoît, Notre Dame de Sion gibi okullar vardı, ancak bu okullar Osmanlı'dan çok Fransa'nın denetiminde idiler. Amaç, Osmanlı Devleti'nin etkin olacağı batılı bir kurum yaratmaktı. Bu amaç doğrultusunda 1 Eylül 1868'de Abdülaziz'in katıldığı bir törenle Mekteb-i Sultanî adıyla kurum yeniden faaliyete geçer. Dönemin Paris büyükelçisi Mehmed Cemil Paşa ile Hariciye Nazırı Fuad Paşa'nın çabalarıyla kurum Fransa'daki lise eğitimine denk ve aynı kalitede öğrenci yetiştirir. Öğrencilerin arasında Katolik, Ortodoks ve Musevî öğrenciler de vardır. 9-12 yaşlarında öğretime başlayabilen bu öğrenciler dil durumlarına göre Fransızca ya da Türkçe hazırlık okumaktadırlar. 1908 yılında müdür Tevfik Fikret Bey'in yaptığı yeniliklerle; ilk, orta ve lise için 3'er yıllık programlar hazırlanarak eğitim süresi 9 yıla çıkar. Ayrıca Farsça, Arapça, İtalyanca, Latince, Rumca, Ermenice ve Almanca dersleri isteğe bağlı olarak seçmeli ders statüsüne getirilirken, piyano ve keman dersleri de programa dahil edilir.

Öte yandan 1905 yılında, Ali Sami Yen ve arkadaşlarından oluşan bir grup öğrenci Galatasaray Spor Kulübü'nü kurmuşlardır.

Lise dönemi
    1927 yılında kurum, Galatasaray Lisesi adıyla ve Cumhuriyet devrimlerine uygun olarak eğitime başlar. Teneffüslerde Fransızca konuşma zorunluluğu kaldırılır ve genel kültür dersleri Türkçe verilmeye başlar. 1965 yılında okula kabul edilen kız öğrenciler için Feriye Sarayları hizmete açılır. 1968'de Mekteb-i Sultanî'nin kuruluşunun 100. yılı nedeniyle dönemin Fransa Cumhurbaşkanı Charles de Gaulle liseyi ziyaret eder. 1975'te ise kurum, anadolu lisesi konumuna getirilir ve ortaokul ve liseden oluşan eğitim 8 yıla çıkar. 14 Nisan 1992 tarihinde Fransa Cumhurbaşkanı François Mitterrand ile 8. cumhurbaşkanı Turgut Özal arasında imzalanan protokolle ilkokul ve üniversite eğitimini de kapsayan Galatasaray Eğitim Öğretim Kurumu (GEÖK) hayata geçirilir. GEÖK bünyesinde 1993 yılında Galatasaray İlköğretim Okulu, 1992 yılında ise Galatasaray Üniversitesi kurulur.

Liseye kayıt kontenjanının üçte biri, Galatasaray İlköğretim Okulu'ndan mezun olacak öğrencilere ayrılmıştır. İlköğretim okulunun amacı, birinci sınıfa başlayan 50 öğrencisinin tamamının eğitiminin devamını Galatasaray Lisesi'nde sağlamaktır. Bunun için öğrenciler, Galatasaray Üniversitesi'nin, Galatasaray Lisesi ve Galatasaray İlköğretim Okulu yönetmeliği çerçevesinde yapılan iç sınavlarda başarılı olmakla yükümlüdürler. İlköğretim okulu tarihinde sadece bir öğrenci 2005 yılında liseye asilden, yatay geçiş hakkını kullanmadan girebilmiştir.

Günümüzde Galatasaray Lisesi anadolu lisesi kategorisinde, eğitim dili Fransızca, Türkçe, İngilizce, İtalyanca ve Latince olan bir devlet lisesidir. Lise, Milli Eğitim Bakanlığı, Fransız Hükümeti ve Galatasaray Vakfı’nca resmen tanınmış bir kurumdur. Galatasaray Lisesi bünyesinde her biri otuz öğrenci kapasiteli 54 sınıf, iki multimedya merkezi, her biri kırk öğrenci kapasiteli iki resim atölyesi, iki müzik odası, biri 250, öbürü 350 öğrenci kapasiteli iki toplantı merkezi, 30 bilgisayarlı bir bilgisayar laboratuvarı, bir tenis kortu, üç jimnastik salonu, bir futbol sahası, 15 kişilik revir, 250 kişilik kız öğrenci yurdu, 675 kişilik erkek öğrenci yurdu, her biri 400 kişilik üç büyük yemekhane yer almaktadır.

• Tadeon kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım sen şahıs ve kurumları karıştırıyorsun şu anda Galatasaray Lisesi Galatasaray kulübünün temeli değil mi ve Galatasaray Lisesi de İtilaf devletlerine yardım ve yataklık etmedi mi bana ne orada okuyup mezun olan şahıslardan Galatasaray Lisesi Fransız menşeli bir oluşumdur bu kadar basit.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pathenon

Arkadaşım sen şahıs ve kurumları karıştırıyorsun şu anda Galatasaray Lisesi Galatasaray kulübünün temeli değil mi ve Galatasaray Lisesi de İtilaf devletlerine yardım ve yataklık etmedi mi bana ne orada okuyup mezun olan şahıslardan Galatasaray Lisesi Fransız menşeli bir oluşumdur bu kadar basit.

Konu Galatasaray olunca sabahtan beri şahıs ve kurumları karıştırıyosun, Fener'e gelince mi şahıs ve kurumlar aklına geldi ? Madem adam gibi tartışıyoruz bu ikiyüzlü tutumunu bir kenara bırak.

Galatasaray Lisesi evet Galatasaray kulübünün temelidir, Galatasaray Lisesi'nin temeli de zamane modern eğitime ayak uydurması için Osmanlı Devlet tarafından açılmış bir eğitim kurumudur.
    Eğer Galatasaray Fransızsa Fenerbahçe'de Ata'ya suikastçi bir başkanın takımıdır.

• Tadeon kullanıcısına yanıt
    Onları okudum
    Kopyala yapıştıra gerek yok
    İşin resmiyeti her ne kadar böyle olursa olsun, arka planda olan fransızlardı
    Şuna cevap ver o zaman

Bir Fransız cumhurbaşkanı neden gelir bu okulu ziyaret eder

Üstelik kuruluşunun 100. yılında

Galiba rastlantı değildir

• quote:

Onları okudum
    Şuna cevap ver o zaman

Çünkü okul kurulduğu zaman dünyada eğitim merkezi Fransa'ydı öğrenci değişimi vs ile kültürler kaynaştı ve günümüzdeki halini aldı. Senin cumhurbaşkanın, başbakanken yurt dışındaki Türk okullarını ziyaret etmiyor muydu ?
  • Tamam sabriye 1,6 dan bahsediyorsunuz bende rahatsızım da
    Selçuk ile burak ile umut ile ünal aysal döneminde yapılan kontrat nedir?
    Bakın hamit demiyorum hamitte gereksiz alıyor fakat hamit real madridden gelmiş bir adamdı beklentiler yüksekti sonuçta kariyeri de futbolculuğu da bu isimleri 5 e katlar.

En gereksiz parayı alsa da ondaki sözleşmeye kızamıyorum bir haklılık yönü var fakat yukarda saydığım oyuncuların kariyerleri ne ki bu kadar parayı alıyorlar.

• Genel kurulda madem avrupadan men edilecektiniz transfer niçin yapmadınız diye soracak birilerinin olmaması ne yazık.

kulube gelen para belli futbolcuların maaşları belli zarar belli peki ne oldu bu kadar paraya arkadaş. 60 70 milyon euro clden havuzdan ve giden oyuncuların bonservisleriyle ödenmeyecek maaslarından dolayı para sağlandı hem gelir arttı hem gider azaldı, lakin önceki yıllardan ettiğimiz zarar çok az azaldı. Nerede bu para sanki ibrahimoviçi aldılar da finansal durumu kurtaramadık diyorlar, amaçları neydi sportif başarıdan taviz vererek finansal durumu düze çıkarmak, kendi amaçlarınıza ulaşamazlarsa yöntemleri göz önüne alınarak ayrılmaları lazım hatta daha ileri boyuta taşıyıp şerefleri varsa kulübün yakasından düşmeliler.

Takıma asıl zararı ettiran başkan aysal oldu ama tüm yanlış hamlelerine rağmen aysalın 2 farkı vardı birincisi sportif başarıyı sağlaması ikinciside sponsorluklar, store gelirlerini maksimize etmesi. Biz astanaları yenemedikçe daha çok yanarız

• Bir sürü boş laf yazıp kalabalık etmeye gerek yok. Bugünlerin sorumlusu taraftarın toz kondurmadığı Ünal Aysaldır. Yaptığı gereksiz teknik direktör hamleleri + bu teknik direktörlerin istediği futbolcuları almayıp olanca çöpe parayı dökmesi. Kayıp store formaları. Sermaye piyasası hamleleri. Anlamsız bir şekilde ortaya çıkan kiralık araba krizi. Daha aklıma gelmeyen bir sürü harcama. En son gayrimenkullere dadanıyordu ki bir dur dediler çok şükür.

• O kadar beleşe cl ye katıldılar hala durumu düzeltemediler yahu

• quote:

Orijinalden alıntı: mu5tafa

O kadar beleşe cl ye katıldılar hala durumu düzeltemediler yahu

Bunlar paraları andira gandi yapıyorlar

• Çöpleri, nasıl takımda kaldıkları belli olmayan yeteneksizleri tutarken düşünselerdi bunu. İlk 2 ye zaten giremeyecekler Avrupa ligi de çok önemli değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Onları okudum
    Şuna cevap ver o zaman

O zaman Fenerbahçe'nin başkanliğını yapan Dr Nazım Atatürk'e suikastten idam edilmişti.

Sizin kulubunuzde dolaylı yoldan vatan haini o zaman diyelim kapatalım ?

Biraz mantıklı konuşunda şurada alıntılamak zorunda kalmayalım, zaman israfısınız.

• Hz Thad kullanıcısına yanıt
    Örneğe bak hizaya gel

• Yav he fransisiz diyin kapatin su konuyu ne tartisiyosunuz su trolle ya :D

• şu konuda 1 tane düzgün mantıklı bir mesaj göremedim cidden.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.