Şimdi Ara

Galatasaray Bilgisayar Müh

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
2
Favori
1.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar. Galatasaray Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü son zamanlarda çok sükse yaptı. Ancak sizce bu sıralamaları gerçekten hak ediyor mu? En azından şöyle düşünelim: sıralamalarda geçtiği Hacettepe, YTÜ, Marmara gibi okulların önünde olması neden mantıklı?

Okul bu sene 30 kişi alıyormuş bilgisayara, endüstri de 30 kişi. Geçen sene 31 ondan önce de 18 kişi almışlar. Yani bilgisayar mühendisliği bölümünde aynı anda en fazla 180 kişiyle, fakültede de totalde en fazla 300 kişiyle birlikte okuyorsunuz.

Bu kadar az öğrencinin olması evet bir avantaj olarak değerlendirilebilir ama hangi durumlarda? Örneğin hocalarla iletişim konusunda işe yarayabilir. Peki hocalar kalifiye mi? Lütfen gidip koç boğziçi sabancı bilkent odtü ile kıyaslamayın. Hocalarını hacettepe ve ytü ile kıyaslayın.

Bir de lab ve araştırma imkanlarına bakın. Okulun 1 tane teknoloji lab(?)ı var. Bi kaç tane de düz lise labı gibi labı var. Buralarda hangi hoca ile çalışacaksınız gerçekten. Bir tane araştırma projesi var mı ya bu okulda. Bi hacettepedeki dream imkanına bakın ya.

Gelgelelim fransızca meselesine. Neymiş b2 ingilizce ile de mezun ediyormuş ek dil çok iyiymiş bilmem ne. B2 ingilizce bi tür şaka mı? Yazı yazamaz, akademik listening yapamaz, speaking hani yine kişide bitiyor ama yine zayıf. Fransızca mühendislikte ne işinize yarayacak acaba? İmkan arttırdığı doğru evet ama ingilizce teknik rapor yazamayan, sunum hazırlayamayan mühendisi kim işe alsın ya.

Gerçekten üzülüyorum burayı tercih edip gidecek arkadaşlara. Evet prestiji iyi, ama mühendislik alanında ne kadar iyi gerçekten? Emin misiniz iyi olduğuna öyle sorayım. Size cool gelmesi iyi olduğu anlamına gelmiyor prestijinin. Okul uluslarası sıralamalarda yok. Okulun sosyal ve fiziksel imkanı yok denecek kadar. 300 kişi ile sınırlı bi networkünüz var. Yazık etmeyin gerçekten. Eğitiminin de iyi olmadığını birinci elden duydum. Eski mezunlarının bıraktığı intiba ne kadar olumlu acaba bu okulun.

Belki birkaç arkadaşa mantıklı gelir de hata etmezler diye yazdım bunu. Türkiyedeki top 5li+itü’den sonra mühendislik alanında gelebilecek bir okul değil burası. Hacettepe gelsin, ytü gelsin. Dalga geçtiğiniz gtü ve iyte gelsin. Yazık etmeyin kendinize.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Balon

GSÜ sosyal bilimlerde Türkiye'nin en iyi üniversitesi olmasına rağmen mühendisliklerinin bu kadar yüksek olmasının sebebi tamamen kontenjan illüzyonu. Diğer devlet okulları 100-110 öğrenci alırken gsü 30 öğrenci alıyor.

İnsanlar da tamamen sıralama endeksli bir şekilde bilinçsiz tercihler yaptıklarından okuılda bir keramet var sanıyorlar.

Ne hocaları yıldız veya hacettepe kadar kalifiye ne de sağladığı imkanlar bir teknik üniversitenin yüzde biri kadar değil.

Fransızca büyük avantaj. Ona lafım yok. Ancak madem dil için tercih yapacaksınız TAÜye gidin. Almanya yazılım sektöründe Fransa'dan kat kat önde bir ülke.
    Hayır benimki de değil. En iyi okul ifadesi çok sakat değil mi sence de ? Nesnel verilere bakacak olursak gsü sosyal bilimlerde literatüre nasıp katkılarda bulunmuş, hocalarının yayınları/araştırmaları nerelerde yayınlanmış, ödül almış mı, atıf sayıları ne kadar ? Bu gibi ölçütlerle değerlendirilir. Ha öğretim kısmı ile akademisyenlik birebir kıstas alınamaz ama öğretimin iyiliği kısmını nesnel olarak ölçmek zor olduğundan akademisyenler üzerinden karşılaştırmak daha mantıklı.
  • Mat ve fizik derslerinin fransızca, bilgisayar ile ilgili teknik derslerin de türkçe olduğunu ekleyeyim.

• Ufak ekleme o 31 kişi ösym kontenjanı. Gsl ve fransız liselerine de ayrı kontenjanlar var. Tam sayıyı bilmemekle birlikte 30 a yakındır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Balon

GSÜ sosyal bilimlerde Türkiye'nin en iyi üniversitesi olmasına rağmen mühendisliklerinin bu kadar yüksek olmasının sebebi tamamen kontenjan illüzyonu. Diğer devlet okulları 100-110 öğrenci alırken gsü 30 öğrenci alıyor.

İnsanlar da tamamen sıralama endeksli bir şekilde bilinçsiz tercihler yaptıklarından okuılda bir keramet var sanıyorlar.

Ne hocaları yıldız veya hacettepe kadar kalifiye ne de sağladığı imkanlar bir teknik üniversitenin yüzde biri kadar değil.

Fransızca büyük avantaj. Ona lafım yok. Ancak madem dil için tercih yapacaksınız TAÜye gidin. Almanya yazılım sektöründe Fransa'dan kat kat önde bir ülke.
  • JusteMilieu kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar 18 endüstri 17ydi bu sene

• Gsü sosyal bilimlerde en iyi falan değil btw.

• JusteMilieu kullanıcısına yanıt
    Tamam senin okulun en iyi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    koç bilgisayar mühendisliği
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hayır benimki de değil. En iyi okul ifadesi çok sakat değil mi sence de ? Nesnel verilere bakacak olursak gsü sosyal bilimlerde literatüre nasıp katkılarda bulunmuş, hocalarının yayınları/araştırmaları nerelerde yayınlanmış, ödül almış mı, atıf sayıları ne kadar ? Bu gibi ölçütlerle değerlendirilir. Ha öğretim kısmı ile akademisyenlik birebir kıstas alınamaz ama öğretimin iyiliği kısmını nesnel olarak ölçmek zor olduğundan akademisyenler üzerinden karşılaştırmak daha mantıklı.

• Gerçekten üniversite değeri ortaya koyan bi kurum değil geniş ölçekte bakıldığında. Daha çok amerikadaki community collegelar gibi bir yer

• Belki bi hayat kurtarır GTÜ’nün sıralamasını 100 kişi ileri çekeriz UP

• Bu arada galatasarayın vakıflardaki muadili Özyeğindir.

• Şu konuya Galatasaray hakkında balon, çöp tarzı yorumlar atan arkadaşlar iddialarını neye dayandırıyor çok merak ediyorum. Konuyu açan arkadaş zaten konudaki mesajların yarısını kaplamış
  • Ben neye dayandırdığımı açıkladım. Ancak konuyu açan arkadaşta gereksiz bir düşmanlık var. Tasvip etmiyorum.

Gsüye gidebilecekken gtüye de gitmem yani

• AvşalıTavşan kullanıcısına yanıt
    İlk mesajda yazıyo ya neye dayandığı İstersen yazanlara cevap vererek neden çöp olmadığını anlatabilirsin, faydalı olur

• GSÜ endüstri 3. sınıf terk BOUN işletme mezunu birisi olarak GSÜ'de mühendislik eğitiminin benim için hayal kırıklığı olduğunu söylemek isterim. Şu an endüstrinin akademik kadrosuna baktığınızda toplam 6 prof gözüküyor. Mühendislik eğitimi okulun imkanları ile doğru orantılıdır. Koskoca fakültede bir laboratuvar olması da imkan konusunda fikir verebilir. (ben bıraktıktan sonra sayının artıp artmadığına hakim değilim)

Ayrıca hazırlık hocaları hariç bölüme gelen Fransız hocaların da seviyesi yerlerdedir. Deftere bakıp aynısını yazan buna ders anlatmak diyen hocalar hatırlarım. Ben mühendislik için GSÜ eğitimini tavsiye etmem, ayrıca puanının yeri olduğunu da düşünmüyorum. Ama giden arkadaşlar umarım benden farklı beklentiler ile mutlu olur.
  • Xenopilius X kullanıcısına yanıt
    Benim de duyumlarım buna benzerdi. Özellikle gereksiz fazla matematik verildiğini de duymuştum.
  • monamo M kullanıcısına yanıt
    Yiğidi öldürüp hakkını vermek isterim. GSÜ'deki Fransız yaklaşımı ile öğrendiğiniz matematik temelini az okulda alabilirsiniz. Ben BOUN'da işletme öğrencisi olarak 8 seçmeli matematik ile mezun oldum, hepsini de AA ile verdim. Bunda GSÜ'nün katkısını yadsıyamam. Soyut matematik düşüncesini kazandırma anlamında Fransız yaklaşımı oldukça başarılıdır.
  • UPPP. Gördüğünüz gibi GSÜ’lü arkadaş cevap veremedi

• Yazdığınız tüm negatif şeyler akademik düşünecek biri için çok doğru. Onun dışında ismi, konumu, çift dilli olması vs. ile öne çıktığı, zaten 30 kişilik kontenjanı olduğunu düşününce sıralaması mantıksız gelmiyor. O 30 kişinin 10 tanesinin fransızca temeli ya da okul sonrası fransızcayla devam edebileceği bir networku vardır diye giriyordur. Benim 3-4 arkadaşım vardı bu okulda endüstri ve bilgisayar okuyan, 2'si Amerikan koleji çıkışlıydı ve 2. cümlede yazdığım faktörler, çift dili için tercih etmişlerdi. Klişe olacak ama bilgisayar mühendisliği özelinde GSÜ'nün (varsa) akademik eksikliği, bahsettiğiniz ağır toplara karşı kişi tarafından kapanmayacak kadar olacağını düşünmüyorum. Hatta GSÜ varken IYTE, GTÜ falan yazan hayatsızdır. Mezuniyetten sonra da zaten az kişi oldukları iyi yerlere yerleşeceklerini düşünüyorum, buradaki ortalama veya vasat bir mezunun YTÜ-Hacettepede benzer şekilde çıkan adamdan geri kalacağını düşünmüyorum hatta artıları olacaktır, iyiyse her koşulda yürür zaten. Sıralamasını kontenjanına ve birkaç imkanına bağlayarak garipsemiyorum sonuç olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr John H. Watson -- 14 Ağustos 2020; 2:30:35 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.