Şimdi Ara

Galatasaray'a müjdeli haber geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev mali kriz yaşayan Galatasaray'a yardım elini uzatıyor. Aylardır gündemden düşmeyen Galatasaray'ın mali sıkıntıları tüm dünya basını gibi Azerbaycan'da da geniş yankı uyandırdı.

Özellikle Galatasaraylı taraftarların çokluğuyla bilinen kardeş ülkede Galatasaray'ın şu anki durumu Azerbaycanlı futbolseverler tarafından yakından takip ediliyor. Hatta, taraftar grubunun Azerbaycan temsilciliği Adnan Polat'ın başlattığı yardım kampanyasına katılmak için bir takım girişimlerde bulundu. Gazetelerde Galatasaraylılar göreve davet edilirken, kulübün hesap numaraları bile duyuruldu.

Taraftarlar, Türkiye'nin en ünlü kulübü olarak gördükleri Galatasaray'ın durumu ile yakından ilgilenirken, yerli basın da olaylara sayfa-sayfa yer ayırıyor.

Azerbaycan'ın futbol gazetesi olan HET-TRİK Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın'la röportaj yaparak kulübün son durumunu mercek altına aldı.

Canaydın özel açıklamalar yaparken, Azerbaycan'a gideceğini de belirtti. "İlham Aliyev (Azerbaycan'ın Cumhurbaşkanı) Türkiye'ye geldiği zaman onunla görüştüm. Beni Azerbaycan'a davet etti" diyen Özhan Canaydın, başkent Bakü'ye gitmek istediğini şu sözlerle ifade etti. "İnşallah, bu yılın ortalarında sayın başkanı ziyaret edeceğim".

Galatasaray Başkanı'nın en önemli açıklamasıysa İlham Aliyev'in sarı-kırmızı renklere gönül verdiğini söylemesi oldu. Azerbaycan'ın Cumhurbaşkanı daha önce yabancı bir takımı tuttuğunu belirtmiş, ama ismini açıklamamıştı. Yerel medya bunun Galatasaray olduğunu iddia etmesine rağmen kimse bunu doğrulamamıştı.

Canaydın, gazetede yer alan röportajında "Bir takım ziyaretlerim olacak. Bunun için zaman belirleyeceğiz. Sayın İlham Aliyev'in Galatasaray taraftarı olduğunu biliyorum. Onun bize stad yapmak istemesini gazetelerden okudum. Konu gündeme geldi ama, gerçekleşmedi. Böyle bir teklif olsa seve-seve kabul ederim. Hepimizin ruhunda Türklük var. Bir Türk birliğinin, Galatasaray'ın stadının yapılmasında ortak olması kadar güzel şey yok. Azerbaycan'a ziyaretim sırasında tabii ki bu konuları konuşacağız" açıklamaları yaptı.

Aliyev'in stad teklifi dışında kulübe para yardımı da yaptığı, bu rakamın gizli tutulduğu ancak bağışın 500 bin dolar olduğu öğrenildi.

Azerbaycan'da çok sayıda Galatasaray taraftarının olduğunu bildiğini belirten Canaydın bu ülkede pilot takım kurmak, futbol okulları açmak fikrine de sıcak bakıyor.

• Helal olsun sana İlham Aliyev

İlham başkan ilham başkan ilham başkaaaan.İlham geldi herife
  • HET-TRİK ne yav
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.