Şimdi Ara

[Galatasaray 2019/2020 Sezonu] Genel Tartışma ve Transfer Konusu (4305. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
86.923
Cevap
105
Favori
466.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 43034304430543064307
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Dert Sahibi

😂😂😂

%90ımız böyle demişti geçen sene bugünlerde...
    İstememekte hakkımız ama kalkıp eşine kendisine dm den yada paylaşımın altına yazmam go home diye.
    Ben istemeyen yüzde onluk kesimdeydi, geçen yaz en istediğim şey Falcao’nun gelmemesiydi.

Tabi adama yazılan ‘go home’ gibi laflar terbiyesizlik, tamamen katılıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kerem'i izledim de hızlı bir oyuncuya benziyor. İşe yarayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5F6A14216 -- 16 Temmuz 2020; 22:7:11 >
  • Bu sene hangi oyuncumuz sağlamdı ki falcao ya laf atıyoruz . Sezon başından beri takım revir e döndü . Herkes sakatlanıyor . Fatih terim önce bi kendi ekibindeki hatalara baksın bu kadar sakatlık normal mi acaba ? Sonra gelsin falcao ya laf çarpsın .

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-5F6A14216

neden buruktu içiniz ve neden yakıştıramadınız?

Alıntıları Göster
    çok basit: futbolculuğu dönemindeki vukuatları, hali hareketleri tavırları katiyen GS camiasına yakışan bir kişi değildi.
    Zaten bu o dönemde Galatasaraylıların büyük çoğunluğunda hakim olan fikirdi.
    Vukuatları günümüzde emre veya arda gibi (malum klübümüzde istemediğimiz isimler) hatta daha da kötüleri idi. Her seferinde saha içinde ve dışında siyasi kirli eller tarafından korunarak hakettiği cezaları da asla almamış biriydi. Örneğin arda son hastane basması nedeniyle en azından kağıt üzerinde bir hapis cezası aldı ve bu geri bırakıldı. fatih alması gereken bu tür cezaları da almamış bir adamdır.
    Kesinlikle fatihi ilah olarak gören gs nin herşeyi olarak gören kitle 2000ler civarı ergenliğini yaşayan veya çocuk olan kitle. Onlar sadece avrupada kupa kaldıran 4 yıl üst üste şampiyon olan bir fatih tanıyor.
    Biz yaşı yetenler ise bambaşka bir fatih daha tanıyoruz, hatta iddialıyım gerçek fatihi biz tanıyoruz.

• Sorunumuz falcao falan değil beyler bakın gaza gelip elimizdeki forveti de göndermeyelim . Sonra bu yönetimden 2 transfer dönemi daha forvet bekler dururuz . Takımda orta saha kalmadı , kanat sorunumuz var . Bek sorunumuz var stoper kale sorunumuz varken tek sorun falcao mu ?

Onyekuru ve lemina bu takımın %50 si . Bunlar gitti takım klasik Anadolu takımına dönüyor .

Daha büyük problemlerimiz varken falcao ile uğraşmak mantıksız geliyor bana . Çıkar gelecek sezon taş gibi top oynar ama önce etrafındaki oyuncuları nasıl toplayacaz onu düşünmek lazım . Bence feguili kafada futbolu bitirmiş . Aynı şekilde belhanda da .

Ya donk gibi 4-5 tane adamımız olsun valla her sene şampiyon oluruz . Adam tam anlamıyla görev adamı . Hatası olmuşmudur elbette olmuştur ama takımı için herşeyi yapacak birisi

• SerdaR^73 kullanıcısına yanıt
    Serdar bey,
    Terim'in ilk 4 yılında başarılı bir teknik adam olduğunu daha önce burada yazmıştım. Hatta ben bu ilk 4 yılı diğerlerinden ayırır öyle değerlendiririm Terimi.
    Yine burada terimin ilk 4 yılında başarılı bir şekilde genç yaş milli kadrolarını bilmesi sayesinde başarılı transferler yaptığını, sonraki dönem transferlerini başarılı bulmadığımı yazmıştım.
    Yani sizin kadar detay bilmesem de bazı konularda zaten benzer düşünüyoruz.
    Bunlardan biri de Terimin kafasının çalıştığıdır. Son derece zeki bir kişidir, ancak karakteri için çok olumlu görüşlerde değilim.
    Sizin yanıt verdiğiniz yazımdaki bahsettiğim "buruk"luğu az önce başka bir arkadaşın sorusu üzerine izah ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: armutsever

Hocam cevap verdiğiniz kişi saygısız, haddiniz bilmez şuursuzun teki. Bunlar Gs'li falan değil, hocanın başarıları altında ezilmiş rakip takımlardan birinin fanatiği. Terim'in yaptıklarını başka ülkede bir futbol adamı yapmış olsa çoktan heykeli dikilmiş, ülke futbol aklı diye bir yerlere getirilmiş, özel görevler verilmişti çoktan. Performansı ve başarısız dönemleri tartışılır ama hocaya kalitesiz insan yakıştırması ancak beyni olmayan biri tarafından yapılır.
    zaten terim de bu ülkede daha önce ve sonra kimseye verilmemiş olan ülke futbol direktörü gibi bir makama getirildi.

ve bu pozisyonda vasat bir performans gösterdi. kendisine önerilen futbol federasyonu başkanlığını ise bir kaç ay önce reddetti.

yani bu anlamda bir haksızlığa uğramış değil.

• Sizin damarınıza falan bastı sanırım Fatih Hoca. Konuya gelip gelip nefret kusuyorsunuz yeter artık. Hocayı 4 yıl üst üste şampiyon ve avrupada kupa aldıran diye bilen falan yok. Bizde biliyoruz eskiyi neyin ne olduğunu.

Siz işinize gelen tarafı alan at gözlüklü birisiniz normalde cevap vermem de eskiyim ayağına ben çok biliyorum havanızı patlatmak için yazıyorum buraya. 90'lar öncesini hatırlarsınız siz eskisiniz ya? Hem milli takım hem de kulüp düzeyinde uluslararası tüm organizasyonlarda nasıl rezil oluyorduk, başka takımların ingiltereye attığı gollere sevinir, her turnuvanın elemelerinde hiç varlık gösteremeden evimize dönerdik. Kulüpleri hiç söylemiyorum zaten, ülke futbolu sıfırdı dünyadaki insanların yüzde 99'u tek takım sayamazdı ülkemizden. 90'lardan sonra ama milli takımın başında hoca, avrupa şampiyonası ilk katılım geldi. Yapabiliriz dedik o zaman, işte geliyoruz. Geçti Galatasaray'ın başına sonra hoca; 4 yıl şampiyonluk, Uefa Kupası, Uefa Süper Kupası topladık geldik ne varsa. Tüm dünyanın takip ettiği o dönem ingiliz ve ispanyol takımlarını devire devire eze eze aldık kupayı. Bu başarılar sadece avrupa değil tüm dünyada medyada manşetleri süsledi. Galatasaray ismi her ülkeden insanın bildiği bir marka olarak yerini aldı. Bu durum diğer kulüpleri de geliştirdi tabii olarak. Siz anlar mısınız bilmem, transferler daha kolay yapıldı, yabancılar ülkemizi seçmeye başladı. Fenerbahçe de Beşiktaş da nasibi aldı tüm bunlardan. Üstüne altın jenerasyon ile dünya üçünlüğü yaşanması, seyirci ilgisini ve futbola yatırımları artırdı. Tüm bunlar kulüp gelirlerini, ülke futbolunu ve tanınırlığını tamamen yukarı çekti.

Yukarıda ülke futboluna yaptığı katkıların bir kısmından bahsettim hocanın. Dahası çok da siz nasıl olsa hazmedemeyeceksiniz. Üstüne baklava dizilişli 4-4-2'nin dünyadaki en başarılı örneklerinden biri olan Milenyum Uefa Kupası şampiyonu takımın mimarı Fatih Terim'in kurduğu ve oynattığı oyunu burada anlatmaya kalkarım da nefretiniz iyice zirve yapar o yüzden uğraşamayacağım. Sizin gibi yaşı yetenlerin azalarak bitmesi dileklerimle.

Yaş bazısına verir tecrübe, kemal olamayana bin kelam, bin fikir ne getire?

• armutsever A kullanıcısına yanıt
    Arkadaş belki hatırlıyordur ama 90'lar öncesini sizin hatırlamadığınız kesin olarak anlaşılıyor! Merak ederseniz az sizde öğrenin ...

www.galatasaray.org
    Jupp Derwall: Türk Futbolunun Seyrini Değiştiren Adam
    https://www.galatasaray.org/haber/kulup-haberleri/jupp-derwall-turk-futbolunun-seyrini-degistiren-adam/1909

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunc@y -- 17 Temmuz 2020; 1:32:21 >

• armutsever A kullanıcısına yanıt
    "Bizde biliyoruz eskiyi neyin ne olduğunu." Bildiğini hiç zannetmiyoum evlat.

"90'lar öncesini hatırlarsınız siz eskisiniz ya? Hem milli takım hem de kulüp düzeyinde uluslararası tüm organizasyonlarda nasıl rezil oluyorduk, başka takımların ingiltereye attığı gollere sevinir, her turnuvanın elemelerinde hiç varlık gösteremeden evimize dönerdik"

Bak evlat, 1987-88 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler kupasında (günümüzün ŞL oluyor bu kupa) yarı final oynadık biz. üstelik de hocamız da Türk Mustafa Denizli idi. Bizden 20 yıl önce Göztepe sonradan UEFA kupası adını alan Fuar Şehirleri kupasında tam 7 tur geçip yarı final oynamıştı. Yani söylediğin kadar kötü değildi, hatta net şunu söyleyeyim, son 5 yılda, Bjk nin ŞL gruptan çıkması hariç, 1980lerden daha kötü avrupa kupaları sonuçlarımız ülke olarak.
    Türkiye'de futbolun yükselişini başlatan şey de aslen bu 88 yılındaki GS başarısıdır. Bu başarının mimarı 1984 yılında GS'ya gelen Jupp Derwall'dir. Milli takım seviyesinde ise Sepp Piontek, alttan oyuncu çıkararak ve şu son 2 yılda yaşadığımız gibi ciddi bir gençleştirme hamlesi ve bir futbol aklı verdi bu ülkeye. Yardımcılarından biri de Terimdi. Ülkedeki ciddi alt yaş taramalarının programını yapan kişi Piontektir. Ülkemizde görev aldığı yıl 1990.
    Sonrasında 90lar milli takım seviyesinde olmasa bile klüp takımlarımızın iyi futbol oynadığı ve genelde 1-2 tur geçebildiği yıllar oldu.
    Yani Terimden bağımsız olarak Türk futbolunda önce Derwall sonra Piontek ve onların öğrettikleri modern yöntemlerle zaten genel bir yükseliş vardı. Galatasaray zaten bu yükselişin başlatıcısı ve ana direği idi.
    Örnek başında Hikmet Karaman olan Kocaelispor, başında Wenger olan Arsenal'i 4-1 yendi 2001de. 2004'de Gençlerbirliği UEFA kupasında 4 tur atlamıştı.
    İşte Terim de hem bu yükselişten faydalanmıştır, hem de bu yükselişe katkıda bulunmuştur, ancak asla ve kata tek başına bir mucize ile Türk futbolunu filan yoktan var etmiş değildir. Doğru zamanda, doğru yerde olmuş, emek vermiş, bazı işleri doğru yaparak, biraz da şanslı olarak, 2000 yılında kupa kazanma üstün başarısına erişmiştir.
    Evet, maalesef bu gerçekleri ancak yaşı yetenler bilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FDAA8C141 -- 17 Temmuz 2020; 2:24:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FDAA8C141

çok basit: futbolculuğu dönemindeki vukuatları, hali hareketleri tavırları katiyen GS camiasına yakışan bir kişi değildi.
    Zaten bu o dönemde Galatasaraylıların büyük çoğunluğunda hakim olan fikirdi.
    Vukuatları günümüzde emre veya arda gibi (malum klübümüzde istemediğimiz isimler) hatta daha da kötüleri idi. Her seferinde saha içinde ve dışında siyasi kirli eller tarafından korunarak hakettiği cezaları da asla almamış biriydi. Örneğin arda son hastane basması nedeniyle en azından kağıt üzerinde bir hapis cezası aldı ve bu geri bırakıldı. fatih alması gereken bu tür cezaları da almamış bir adamdır.
    Kesinlikle fatihi ilah olarak gören gs nin herşeyi olarak gören kitle 2000ler civarı ergenliğini yaşayan veya çocuk olan kitle. Onlar sadece avrupada kupa kaldıran 4 yıl üst üste şampiyon olan bir fatih tanıyor.
    Biz yaşı yetenler ise bambaşka bir fatih daha tanıyoruz, hatta iddialıyım gerçek fatihi biz tanıyoruz.

Alıntıları Göster
    Bende saha içinde beğenilmeyen bir şey sanıyordum sorun saha dışıymış ben cevabımı aldım teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5F6A14216 -- 17 Temmuz 2020; 2:3:4 >

• Arkadaş işi 90'lar 80'lerden falan açmayın. O devirler çok farklıydı futbol bu kadar paraya dayalı değildi.
    O yıllarda camia büyüklüğü ve bazı ülkelerde devlet destekli takımlar vardı. Kızılyıldız yugoslavya takımı 90'da o yılların şampiyonlar ligi kupasını aldı. Steaua bükreş romanya takımı 86'da şampiyonlar ligini aldı. Şimdi böyle takımların bu kupaları kazanma imkanı var mı? Herşey para oldu. Bu kulüpleri takan kalmadı. Şansları yok yüzde 1 ihtimal vermezsiniz kupa kazanmalarına. Sırbistandan gelip barcelonayı devireceksin buna kim inanır?
    Manchester city resmen asansör takımdı man utd karşısında hep ezikti sermayeyle resmen büyük bir kulüp yaptılar.
    O yüzden geçmişle bugünü kıyaslamayın herşey çok değişti.
  • tunc@y kullanıcısına yanıt
    Gayet de iyi hatırlıyorum sadece 90'lar değil 80'leri de hatırlıyorum ve tekrar ediyorum 90'lar öncesi Türk halkı futbolda nelerle övünüyordu herkes çok iyi biliyor. Üstelik Derwall'ın gelişi ve yaptıkları benim yazdıklarımın hiç birini çürütecek bir argüman değil; Derwall'ın kalışı da zira uzun değildir ülkede. Lakin futbolu ülkede profesyonelleştirme hamlesi sonrasında elde edilen başarılara zemin hazırladı bu da bir gerçek.

Tekrar yazayım, Fatih Terim ile ülke futbolu dünyada tanınmıştır, marka haline gelmiştir. Öncesinde varlık gösteremediğimiz turnuvalarda gelen kupalar ve dereceler; oluşan rekabet ortamının etkileriyle elde edilmiştir. Derwall ektiyse Fatih Terim biçmiştir bu kadar net.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-5F6A14216

Bende saha içinde beğenilmeyen bir şey sanıyordum sorun saha dışıymış ben cevabımı aldım teşekkürler.

Alıntıları Göster
    saha içinde de vardı, rakip oyunculara tükürme, tokat atma, yumruk atma, hakeme tükürme, küfürler vs.

saha dışında da vardı, dediğim gibi terimin futbolculuğu dönemi hem saha içiyle hem saha dışıyla arda veya emre belözoğlu gibidir hatta plus fazlası vardır da, eksiği yoktur.

kinci bölüme gelince, ben bu genel yükselişe katkı ve emek verdiğini ve üstün bir başarı gösterdiğini de yazdım. Hem aldığı kupa, hem de 4 yıl üst üste şampiyonluk halen egale edilememiş iki büyük başarıdır, zaten bunu kim inkar eder ki?

• "evlat" kelimesiyle aşağılamaya çalışmanız daha da gösteriyor beslediğiniz nefretin büyüklüğü ile gözünüzün ne derece kör olduğunu.

Size yakışır şekliyle hitap edeceğim; bak koçum. 89 çeyrek finali 2. maçında xamax a attığımız her golü net bir şekilde anlatırım. Ya da bükreşe attığımız tek golü. Son 5 yılda avrupada varlık gösteriyoruz mu diyorum ben? Türk futbol tarihinde alınan başarıları anlatmaya çalışıyorum ama size zor tabi bunlar. 2000-2010 arası ülke futbolunun geldiği yerlere bakarsınız, aldığı dereceler, kupalar ve başarılar Türk futbolunun önceki 50 yılında yok. Çok fazla sebebi var ama Fatih Terim'le olan alakasını önceki yazımda zaten anlattım, uzatmayacağım.

Jupp ve Piontek uluslararası düzeyde profesyonelliğin adımlarını atan isimler ülkede, onlar bir zemin oluşturdu, bunu görmek bu kadar mı zor bilmiyorum. Zeminin üzerine başarıları kupaları kim koydu? Kim devam ettirdi bu söylediğiniz yükselişi, kim sonuçlandırdı? Tarih 2.leri ne kadar süreyle hatırlar fikriniz var mı bilmiyorum.

İşte Fatih Terim bahsettiğimiz bu yükselişin net mimarıydı. 50 yıldır yapılamayanı yaptı, sonrasında 20 yıl daha yapılamayacaktı. Türk futbolunu da yoktan var etmiş gibi bir cümle kurmadım. Ama aldığı noktadan çok daha ileriye götürdüğünü görmemek, şansla açıklamak sadece nefretle açıklanabilir. Doğru zamanı ve doğru yeri de hoca oluşturmuştur, şans dediğiniz de bir maçın içinde olur onlarca turnuva onlarca maç ya da yıllar boyu süren bir kariyerde olmaz.

Ve evet koçum söyleyeceklerim bunlar. Ayrıca Kocaeli-arsenal maçı hazırlıktı zaten anlamsız örnek vermek tamamen. Ayrıca son 2 yılda gençleştirme hamlemiz de yok özel olarak yapılan bir yatırım ya da altyapı çalışması da yok. Gerçi bunu sadece parlayan oyuncuların milli takıma çağrılmasıyla anlamanız lazım da bir şey diyemiyorum. Gençler daha iyi olduğu için oynuyorlar pozisyonlarında. Yeterli olamadıkları pozisyonda zaten yaşlılar oynuyor yine örnek forvet. Ama iyi yere çektiniz konuyu, yine 96-00 dönemi Fatih Terim'in ümit millilerden, alt liglerden izlettirip Galatasaray'a getirdiği ve sonrasına milli takıma kazandırdığı gençler bir politika bir yöntem sonucudur. Son 2 yılda yaptıklarımızın anlattığım durumla hiç alakası yok yani kısaca. Milli takım seçicileri kimseyi görmedi parlatmadı milli takımda bu dönemde, iyi transfer yapan oyuncularımız şu an genç ve yetenekliler, onlar giriyor kadroya haliyle o kadar.

• Kesinizmirliksk2 kullanıcısına yanıt
    Göndermeyelim derken hocam biz taraftarlar olarak ne ara birini gönderip alma yetkisine sahip olduk ? Bizim elimizde olan bir şey değil ki bu ben kalacağını düşünüyorum kalmalı mı derseniz ise nötrüm derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thejoker58906 -- 17 Temmuz 2020; 2:49:52 >
  • Gecen sezon 69 puanla olan gs rezil futbolla ve terimde şansla oldu deniliyordu. Şuanda 66 puanli basaksehir de muhtemelen 69 ile olacak ama okan yere göğe sigdirilmiyor. Bir kişide rezil top oynattı rakipleri kotuydu demiyor. Samimi olan cok az...

• quote:

Orijinalden alıntı: Thejoker58906

Göndermeyelim derken hocam biz taraftarlar olarak ne ara birini gönderip alma yetkisine sahip olduk ? Bizim elimizde olan bir şey değil ki bu ben kalacağını düşünüyorum kalmalı mı derseniz ise nötrüm derim.
    Hocam gs yönetimi taraftardan ve sosyal medyadan çok etkileniyor . O yüzden taraftarlar gitmesini isterse yönetim çok karşı çıkamıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: miskin_yek

Gecen sezon 69 puanla olan gs rezil futbolla ve terimde şansla oldu deniliyordu. Şuanda 66 puanli basaksehir de muhtemelen 69 ile olacak ama okan yere göğe sigdirilmiyor. Bir kişide rezil top oynattı rakipleri kotuydu demiyor. Samimi olan cok az...
    Evet. Ama başakşehir en azından top oynuyor, ve avrupada başarılı. Biz o rezil futbolla o puanları toplayarak şampiyon oluyorduk, ama nereye kadar?
  • Yabancı sınırı gelmeyecek olsaydı şu Gerson Rodrigues' i hem forveti hem kanatları yedekleyecek olmasından isterdim, tabii uygun maliyetle.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 43034304430543064307
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.