Şimdi Ara

g41m-combo garip bi overclock sorunu..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar g41m-combo anakartım var biostan 333 mhz ı 400 mhz yapıyorum 2.80 oluyor cpu orda görünüyor yani
    voltajı 1400 yapıyorum onun altındaki voltageyi 1.3 yapıyorum saveleyip cıkıyorum işlemci gene aynı kalıyor biosa tekrar girdigimde ise 2.80 gözüküyor cpu nedir bu ? Anakart henüz 0

• ben de aynı anakartla benzer problemi yaşıyorum. benim işlemci E2160. fsb 'yi 333 mhz yapıyorum kaydedip çıkıyorum açılırken ve biosa tekrar girdiğimde 2997 mhz ama cpu-z 315.8 mhz fsb gösteriyor.
    2 tane bu anakarttan aldım E2160 ve E2180 işlemciyle kullanıyorum. ikisinde de bu problem var. anakarttaki üretim/yazılım hatası gibi bir şey olsa gerek
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeathVictory

Merhaba arkadaşlar g41m-combo anakartım var biostan 333 mhz ı 400 mhz yapıyorum 2.80 oluyor cpu orda görünüyor yani
    voltajı 1400 yapıyorum onun altındaki voltageyi 1.3 yapıyorum saveleyip cıkıyorum işlemci gene aynı kalıyor biosa tekrar girdigimde ise 2.80 gözüküyor cpu nedir bu ? Anakart henüz 0

333 mhz yi 400 mhz yapıyorsan ramlerin frekansını değiştiriyorsun demektir. fsb yi geneşde 200 ile başlar ve artarak gider 5 er 5 er artırarak yükselt ve dene, anakartın voltaj değerini değiştirmene izin verirse birazda voltaj verir işlemcinin mhz sini artırırsın. yada işlemcinin çarpan kilidini artırarak aynı işlemi gerçekleştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madxyloid -- 20 Şubat 2013; 16:40:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: madxyloid

quote:

Orijinalden alıntı: DeathVictory

Merhaba arkadaşlar g41m-combo anakartım var biostan 333 mhz ı 400 mhz yapıyorum 2.80 oluyor cpu orda görünüyor yani

333 mhz yi 400 mhz yapıyorsan ramlerin frekansını değiştiriyorsun demektir. fsb yi geneşde 200 ile başlar ve artarak gider 5 er 5 er artırarak yükselt ve dene, anakartın voltaj değerini değiştirmene izin verirse birazda voltaj verir işlemcinin mhz sini artırırsın. yada işlemcinin çarpan kilidini artırarak aynı işlemi gerçekleştir.

Yok hocam cpu frekansı yazıyo önünde. onu arttırdıkça üstte işlemcinin ne kadar arttıgını görebildigim bi yer var orda tam 2.80 de bırakıyorum azda voltaj veriyorum saveliyorum kalıyo öyle pc görmüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: bronzeage

ben de aynı anakartla benzer problemi yaşıyorum. benim işlemci E2160. fsb 'yi 333 mhz yapıyorum kaydedip çıkıyorum açılırken ve biosa tekrar girdiğimde 2997 mhz ama cpu-z 315.8 mhz fsb gösteriyor.
    2 tane bu anakarttan aldım E2160 ve E2180 işlemciyle kullanıyorum. ikisinde de bu problem var. anakarttaki üretim/yazılım hatası gibi bir şey olsa gerek

nasıl cözebilicez bunu acba :)
  • Aynı anakarttı kullanıyoruz ben voltaj felan vermedim daha voltajsız gidebildiği yere kadar gitti sıkıntı çıkarmadan ?
  • aynı anakartı bende kullanıyorum. Benim Core2Duo E4500 2.20Ghz'lik işlemciyi 3.20Ghz de kullanıyorum. Şuana kadar bir sorunla karşılaşmadım. BİOS'un fotoğraflarını çekip koyabilirim isterseniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SéRD@R ~

aynı anakartı bende kullanıyorum. Benim Core2Duo E4500 2.20Ghz'lik işlemciyi 3.20Ghz de kullanıyorum. Şuana kadar bir sorunla karşılaşmadım. BİOS'un fotoğraflarını çekip koyabilirim isterseniz.

bende aynı anakart var ileride overclock yapmayı düşünüyorum o zaman sana danışırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: oliviera12

quote:

aynı anakartı bende kullanıyorum. Benim Core2Duo E4500 2.20Ghz'lik işlemciyi 3.20Ghz de kullanıyorum. Şuana kadar bir sorunla karşılaşmadım. BİOS'un fotoğraflarını çekip koyabilirim isterseniz.

bende aynı anakart var ileride overclock yapmayı düşünüyorum o zaman sana danışırım

bıos fotolarını bi yükle kardesşim bakalım aynı karttan bendede var.şimdiden teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhammed1593

quote:

quote:

bıos fotolarını bi yükle kardesşim bakalım aynı karttan bendede var.şimdiden teşekkürler...

sağol dostum ama daha soğutucu almadım overclock yapmak için alınca artık

merak ettiğim bişey var işlemciyi 2,8den 3,2ye çıkarsak stok fanla overclock yapılırmı ısı yükselmesi yaşanmadan?

• Arkadaşlar overclock için BİOS resimlerine altta vermiş olduğum olduğum arşivi indirerek ulaşabilirsiniz. İndirmekte sorun yaşayan olursa PM ile ulaşabilir bana.

BURADAN İNDİREBİLİRSİNİZ
  • quote:

Arkadaşlar overclock için BİOS resimlerine altta vermiş olduğum olduğum arşivi indirerek ulaşabilirsiniz. İndirmekte sorun yaşayan olursa PM ile ulaşabilir bana.

BURADAN İNDİREBİLİRSİNİZ

teşekkürler fotoğrafları indirdim

bide soğutucu marka model ne?
  • quote:

quote:

Arkadaşlar overclock için BİOS resimlerine altta vermiş olduğum olduğum arşivi indirerek ulaşabilirsiniz. İndirmekte sorun yaşayan olursa PM ile ulaşabilir bana.

BURADAN İNDİREBİLİRSİNİZ

teşekkürler fotoğrafları indirdim

bide soğutucu marka model ne?

İşlemci suğutucusu Xigmatek HDT-SD964
    Kuzey köprüsü soğutucusu ise Xigmatek Porter CN881

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.