Şimdi Ara

FX8350 OC

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, sistemim imzamdaki sistem oc işinden pek anlamam, pek bilmediğim içinde bios'u kurcalamak istemedim onun yerine asus ai suite ile auto tuning den extreme overclock yap seçeneğini seçtim (işlemci ile ram i overclock yapıyor yazıyordu) tamam dedim pc nin yeniden başlaması gerekiyor dedi resetledi açıldı cpu z ile baktığımda işlemci hızında bir değişiklik yoktu 4,3 gözüküyordu halen. Bu asus un programı tam olarak neyi overclockladı acaba? birde geri alması mümkünmü ?

(birde bazen cpu z ile baktığımda işlemci hızım 1,5 ile 4,3 arasında değişiyor kendi kendine ordaki voltaj değeride değişiyor, bunun bir sebebi varmıdır vede normalmidir bu ?)

(voltaj verme işi olmasın sadece hızlarını yükseltmek istiyorum, voltaj işinden tırsıyorum :D )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0rk0 -- 15 Temmuz 2013; 0:18:10 >

• Benim de ilk olucak bu yorumum ama yardım etmeye çalışayım sana :D şimdi asusun ai suite den veya istersen amd overdrive dan yapabilirsin overclocku, bios tan yapmak istemiyorsun sanırsam, şimdi voltajsız overclock yapmak çarpanları arttırmaktır, 8350 4.0 ghz de çalışıyor normalde şimdi bunu arttıkmak için çarpanlardan birini veya ikisini arttırmalısın. anakartımız aynı o yuzden asusun ai suite den anlatıyorum sana, tool dan turbov evo gel öncelikle sağda işlemci hızını ve 8 çekirdeğini görmen gerek, more settings e gir ve cpu ratio var orada o çarpanlarımızdan biri, o menüde en yukarıda cpu bus freq. var o da diğeri. şimdi bunları yavaş yavaş arttır. ghz hızını yandan takip edebilirsin, anlık düşmeler 1.4 1.5 ghz ise işlemcin yük altında değilken fazla güç harcamaması için otomatik olarak düşürülür amd nin bir yararı bence bu
  • hmm dediğin yeri hatırladım programı karıştırırken görmüştüm, böyle aşağıda bi tüp gibi birşey var x20 yazıyor onun ile üstteki cpu bıs freq. mi ? birde bunları kaça kadar çıkartabiliriz acaba voltajsız?
  • evet aynen orası, mesela ben 216x18 de 3.9 ghz de kullanıyorum, ama senin çarpanların normalde kaç onu bilmiyoruz 200x20 mi, bir de aynı menüde auto tunning var fast e tıkla otomatik olarak yapsın bakalım sonra da kendin arttırmaya başla
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.