Şimdi Ara

FX 6300 Overclock Yapamadım Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar anakartım ASUS M5A97 R 2.0 .İşlemci yetmediğinden değil ama öğrenmek için overclock yapayım dedim.Cool'n Quiet'ı kapattım,voltajı 1.3'e yakın bir değere ayarladım, çarpanı girdim ve masaüstüne geldim.Prime 95 de işlemci arada 3.0 ghz arada 4 ghz oluyor.Bunu nasıl hallederim ? Sizin kullandığınız voltaj değerleri neler ?

• Arkadaşlar biosdan ai tweaker ı seçtikten sonra DOCP'u seçmişim o yüzden oluyormuş.Manuel dedim şuan sorun yok.Ancak manuel ayarlarda cool'n quiet falan yok.Turbo Core'u kapattım sadece.Öncekinde C1E(sanırsam böyle yazılıyordu) ve cool'n quiet'ı kapatmıştım.

Peki voltaj sizce nasıl ? Prime'da da test edip ona göre hareket edeceğim(prime'ı yeni başlattım voltaj nedense 1.212'e düştü.Worker #6 stopped yazıyor.Çekirdeklerden biri neden durdu ki ) :

EDİT: SON HALİ :
    BIOS'dan şöyle yaptım : Bu kez auto seçip çarpan arttırdım.C1E ve Cool'n Quiet'ı kapattım.Turbo Core'u açık unutmuşum ama onu da kapatıcam.BIOS'un şimdilik durumu(Bu kez de prime denedim ILLEGAL SUMOUT hatası verdi) :
    http://www.hizliresimyukle.com/kL5U
    http://www.hizliresimyukle.com/kL5a
    http://www.hizliresimyukle.com/kL5e
    http://www.hizliresimyukle.com/kL5l

Ayrıca şunu da sormak istiyorum : Ben standart hızında cool'n quite'ı ve c1e'yi kapatıp turbo core'u açık bıraktıktan sonra yaptığım prime testinde voltaj arada 1.2'nin altına bile düşüyor ve hızı 3 ghz civarı oluyor.Bunun sebebi nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armo_ -- 3 Ağustos 2013; 11:45:35 >

• Arkadaşlar BIOS'u biraz daha kurcaladım ve şuan 4.2 GHZ'e çektim.10 DK prime testi yaptım herhangi bir çekirdek durmadı.Yanlız hala çözemediğim 4 soru var :
    1-Anakarttan 1.4'e yakın voltaj veriyorum . Prime da voltaj nedense 1.3 civarına düşüyor.Bunun sebebi nedir ? Örnek olarak şu iki fotoyu göstereyim :
     FX 6300 Overclock Yapamadım Yardım FX 6300 Overclock Yapamadım Yardım
    2- 4.2 için ne kadar voltaj gerekir ? Bu verdiğim voltaj çok mu ?
    3- Bu overclock ile ilgili problemler anakart yada işlemciyle alakalı olabilir mi ? (Anakart 970 yonga setli)
    4-Soğutucumla 81 dereceye kadar gördüm.Bu sizce normal mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armo_ -- 3 Ağustos 2013; 16:10:32 >

• Turbo mod ile 4.1 4.2ghz hızlarına zaten otomatik çıkıyor daha overclock yapamamışsın.
    81 derece ölçümü yanlıştır max sıcaklık 70 derece olması lazım

@deadmoney62
  • quote:

Orijinalden alıntı: deadmoney62

Arkadaşlar BIOS'u biraz daha kurcaladım ve şuan 4.2 GHZ'e çektim.10 DK prime testi yaptım herhangi bir çekirdek durmadı.Yanlız hala çözemediğim 4 soru var :
    1-Anakarttan 1.4'e yakın voltaj veriyorum . Prime da voltaj nedense 1.3 civarına düşüyor.Bunun sebebi nedir ? Örnek olarak şu iki fotoyu göstereyim :
     FX 6300 Overclock Yapamadım Yardım FX 6300 Overclock Yapamadım Yardım
    2- 4.2 için ne kadar voltaj gerekir ? Bu verdiğim voltaj çok mu ?
    3- Bu overclock ile ilgili problemler anakart yada işlemciyle alakalı olabilir mi ? (Anakart 970 yonga setli)
    4-Soğutucumla 81 dereceye kadar gördüm.Bu sizce normal mi ?

O voltaj az fazla. 1,37 civarı yeterlidir. Ben 1,35 te yakalıyorum 4,2 yi ,ama anakart 990X EVO.

Voltaj oynamaları anakarttan kaynaklanıyor büyük ihtimalle.
    Kuşkuyu ortadan kaldırmak için SWM ile core 6 stateyi de disable yap.
    Yine voltaj düşümü oluyorsa anakarttır sorun.
    Yaz mevsimi şimdi, yoksa load line calibrationu aç diyecektim biraz ama, şimdilik sakın elleme.

Bu arada yakacan işlemciyi,yanmazda ,ömründen gidiyor, o sıcaklıklarda prime falan yapma bi daha.

• Load line calibration'ı açınca voltaj düşmüyor sabit kalıyor.Şuanki durum bu(prime'ı da geçiyor sıkıntı yok ) :

Zaten garanti bitene kadar overclocklu kullanmayacağım ama overclock yapmayı da az çok öğrenmiş oldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armo_ -- 5 Ağustos 2013; 13:50:16 >

• 6300 turbo ile 4.1Ghz çıkmıyor muydu zaten ?
    YÜksek sıcaklığının nedeni voltajı fazla vermendir.Voltajı autoya alıp çarpanı arttırın.Daha sonra test uygulayın çakılırsa , voltaj verin tabi sıcaklıklarda kontrol edilmeli.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 5600 Overclock yardım!
    2 yıl önce açıldı
    Ryzen 5 5600X overclock yardım.
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Doğrudur hocam.Zaten şuan azar azar öğrenme aşamasındayım.Soğutucum stok hızlarda yeterli geliyor.4.5 veya 4.6 ghz yaparsam soğutucu alırım
  • İşlemci zaten 4.1Ghz stok fan ile sınırlarda çalışıyor.Stok fanla maksimum 4.3 görebilirsiniz tabi işlemcinin potansiyeline bağlı.
  • Stok fan kullanmıyorum gerçi çok iyi bir soğutucu da değil ama stok değil Peki hocam bu 4.1 ghz tüm çekirdeklerde geçerli mi ? Ben genelde 3.8 civarı görüyorum.En iyisi son kez prime da test etmek
  • Özelliklerinde yazan o uygulamaya göre 4.1Ghz çıkması gerekiyor.Tüm çekirdekler için geçerli.
  • Eğer denildiği gibiyse hiç uğraşmaya değmez.Bende zaten default ayarlarına getirdim :
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.