Zannettiğiniz kadar basit değil bu işler öyle herşey bilinse ooo :) dünya büyük bir nükleer tehlikeye doğru yelken açmış durumda, tr de yok diye biliniyor ama bana göre var ve olmasıda şart, hangi ülke dese tamam ben barış istiyorum silahlarımı bırakıyorum anında o ülke ele geçirilir, saf dışı bırakılır, o yüzden mecburi bir savunma hattı şarttır..
Keskin sirke küpüne zarar, dünya küçük bütün bu bombalar bizde patlıcak sonuçta kimde olduğu pek möhim deil.
Bu arada nükleer silah için biraz radyoaktif madde ve SSCB dağılırken ülkeden kaçan yetenekli(deneyimli) bi kaç bilim adamı iş görür kanaatindeyim. Yapması bizi çok kasmaz sanırım ama ağzımıza içine kadar girmiş amerikadan saklamak zor olur die düşünüyorum.
süper bir söz
Heh Orası öyle Ama Zaten Amerika kendi içinde parçalanacak bana kalırsa Siyah-Beyaz Ayrımından dolayi..
Onun dışında geriye bir Yunanistan kalıyor onun durumu hakkında bir bilgim yok ama ege yi ele geçirmek istediğini biliyoruz heralde ..
bildiğim kadarıyla nato silahı olarak trakya ve doğu anadoluda nükleer obüsler ve savaş uçaklarına takılacak nükleer başlıklar var türkiyede,ama kendisine ait yok
Bakalım Gelecek ne göstericek acaba Türkiye dende bir "NEO" çıkacak mı [evlol][:P]
eet türkiyenin olmaya bilir ama nato müttefiklerimizin toprağımızda patlamaya hazır füzeleri mevcut bildiklerimiz dışında kimbilir daha neler mevcuttur düşünün.... silahlanmaya harcanan paradan nefret ediyorum... harcanan paranın yarısı ile illla silah alacaksanız üretime geçin yada almayın ekonomik özgürlügümüze kavusalim derim ben... bir F16 yada savaş uçagının maliyeti yaklaşık bildiğim kadar ı ile 80-100 milyon dolar civarında oldugunu düşünürsek ve normal bir yolcu uçagınında 5-7.5 milyon oldugunu siz düşünün aradaki parayı ki THY uçakları kiralıyor...para mı yok... neysee kısaca sinir bi durum savaşmayan ülke olmak ve savaşan ülkelerden daha çok para harcamak... yurd dışından yapılan ithalatların başında silah- otomobil oldugunu düşüürsek hiç bir zaman ihracatımız ithalatı yakalayamaz... keşke tofaşı da adam gibi bir şeye benzetseler de milet yabancı oto almaktan vazgeçse ama milletde hakli tofaın fiyatı ile yabancı otolara arasında çok fiyat farkı yok.....bence ya adam gibi araba üretsin yada ww e satalım nbansanıza skoda yi super yaptılar...[saek]
çevremizdeki gonşular yüzünden silahlanıyoruz,hepsi düşman anasını satiiim,zaten fakiriz,kötü bir durum
ya hepsini okuyamadım sıkıntı bastı.. kısaca değinecek olursak rusya bitmiştir abd'ye olan borcu yüzünden ezilmektedir ne bu durumda kalkıp abd'ye mi bulaşacak yok daha neler şu anda tek süper güç abd kalmıştır dünyada. rusya daha kendi depolarını korumaktan acizdir mafya istediği silahı bulabilmektedir bundan dolayı nükleer silahları azaltıyorlar ve kötü adamların eline geçmemesine çalışıyorlar. abd her imha edilen nükleer silah için rusyaya belli bir para veriyordu sanırım. abd'nin saydığın ülkelerden sadece koreye diş geçiremedi bak eğer bize saldırmaya kalkarsan göndeririz füzeleri cevabını aldı sonra tırstılar diplomatik yolları deniyoruz ayağına yattılar.
Şöyle bir durum var, dünyadaki ülkelerden sadece ABD çok güçlü demek yanlıştır, Çin Hindistan Japonya Rusya Kore İsrail Türkiye Mısır vs.. gibi birçok ülke ABD ile başa çıkabilecek askeri güce sahiptir, peki ABD nasıl sanki çok güçlüymüş gibi zannediliyor şöyle bir durum var Siyasi olarak oynadıkları rolü iyi oynuyorlar o yüzden, yani bu işler bu kadar kolay değil, özellikle Çin Hindistan ve Rusya korkulması gereken ülkeler ve hiç tahmin edilemeyecek askeri güce sahipler, yani ABD bu kadar büyütülmemesi gereken bir ülkedir, hiç bir ülke ile savaşa girmeden kendi içinden parçalanacaktır..
+1 Divinity (Çok Güzel anlatmışsın.)
Rusya/Çin/Hindistan/Pakistan bu ülkelerin zaten tüm dünyayı üst üste 4-5 kez belkide daha fazla yok edebilecek güçleri bulunmaktadır..
Heh Rus lar bile zevk/fantazi olsun diye pasifikteki bir adayı nükleer bombardımana tuttuklarına göre beyler oturup karargahlarında çay içmiyorlardır demektir bu ..
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Divinity</i> <br />Şöyle bir durum var, dünyadaki ülkelerden sadece ABD çok güçlü demek yanlıştır, Çin Hindistan Japonya Rusya Kore İsrail Türkiye Mısır vs.. gibi birçok ülke ABD ile başa çıkabilecek askeri güce sahiptir, peki ABD nasıl sanki çok güçlüymüş gibi zannediliyor şöyle bir durum var Siyasi olarak oynadıkları rolü iyi oynuyorlar o yüzden, yani bu işler bu kadar kolay değil, özellikle Çin Hindistan ve Rusya korkulması gereken ülkeler ve hiç tahmin edilemeyecek askeri güce sahipler, yani ABD bu kadar büyütülmemesi gereken bir ülkedir, hiç bir ülke ile savaşa girmeden kendi içinden parçalanacaktır.. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> Belkide Amerikan kültüründen kaynaklanıyor bu durum Hollywood un efsaneleşmesinin nedeni de budur <b>"Gösteriş"</b> Dış yüzey Elektronik araçlara dikkat edin mesela Amerikan tasarımı veya üretimi olan cihazlar çok şık ve göze hoş gelirler Mal ne olursa olsun isterse bir işe yaramaz bir parça bile olsa şık tır Birde Rus üretimi mallara bakın Bulgaristan göçmeni olduğum için birçok Rus üretimi cihazı yakından inceleme fırsatı buldum Özellikleri müthiş ama dış görünüş zayıf Bunu politikaya da yansıtıyorlar belkide amerika çok güçlü olmasada şu an dünyaya Çok Güçlü olduğu izlenimini vermeyi başarıyor
Amerikanın Hollywood gibi bir vitrini var. Bunu da çok iyi kullanıyor.
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by mewluth</i> <br />Amerikanın Hollywood gibi bir vitrini var. Bunu da çok iyi kullanıyor. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
sadece Hollywood olsa iyi, tüm medyayı kullanıyordu. Medya da artık yetmiyor, bilgisayar ve konsol oyunlarınıda kullanmaya başladı.
rusya silahlarını onarmaya para bulamazken yeni silah üretmezken biraz zor rusya açısından söyledikleriniz. hisdistan pakistanla didişir yok ederlerse birbirlerini ederler. zaten birbirleri için silahlanıyorlar. Abd şu an bir numaralı güçtür Bunu kimse inkar edemez ve dünyadaki hiç bir ülke abd ile tek tek savaşa giremez.
yapılan bir araştırmada dünyanın en güçlü kara ordusunun Türkiye'de olduğu açıklanmış ve bu diğer ülkelerce de kabul edilmiştir.Türklerin tüm yaşayışları boyuncu zaten hep savaş yönleri ön plana çıkmıştır.
arkadaşlar bu dediklerinizi sadece abd değil japonya da yapıyor pokemon çizgifilminde heryerde eski japon bayraklarını gösteriyorlardı
Bir ordunun askeri gücü sadecesaker sayısı teknolojisi(göz boyaması) değildir.Irak savaşında kendi askerlerine ateş eden ,onları tankla ezen askerlerden ne beklenir...bu 1-2 değil asıl savaş sırasında ABD-IRAK savaşı değil ABD-ABD savaşı oldu... ABD nin güçlüymüş gibi davandığı fikrine katılıyom. Düşmanın senin düşündüğün kadar güçlüdür...
uzun menzilli nükleer füze (icbm idi galiba) konusuna da ise olması bence bişi farketmez sadece Parkistan daki nükleer silahlar dünyayı yok edebilecek güçteyken birbirimize füze yağdırmamız bişi ifade etmez.
tactical nuclear bomb ise başka hikaye birkaç tane olmalı (bence bu tür vardır bizde)
quote:
Orjinalden alıntı: barkin
arkadaşlar bu dediklerinizi sadece abd değil japonya da yapıyor pokemon çizgifilminde heryerde eski japon bayraklarını gösteriyorlardı
yaş kaç
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme