Şimdi Ara

FUNDA ARAR Hayran Kulübü [Ana Konu]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
1.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yıl 2010 olmuş ama forumumuzda nasıl olur da bu harika sanatçının kulübü olmaz? Eminim benim gibi Funda'ya hayran, sanatının önünde saygıyla eğilen, büyük beğeniyle dinleyen ve belki de bütün şarkılarını ezbere söyleyebilen birçok kişi vardır. Gerek müzik kanallarında çıkan/çıkmayan eserlerini paylaşmak, gerek şarkılarını, albümlerini konuşmak, tartışmak adına böyle bir konunun bulunmasının yararlı olacağı kanaatindeyim.

Funda hakkında kısaca söz etmek gerekirse:

Hayatı
    8 Nisan 1976 Ankara doğumludur. İlk öğrenimini Ankara'da, orta ve lise öğrenimini Muğla ve Adapazarı'nda tamamlayan Arar, 1992 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı mezunudur. Eğitiminin ardından iki yıl boyunca müzik öğretmenliği ve sahne çalışması yapmıştır.

Müzik Kariyeri
    Yaklaşık bir buçuk yıl albüm çalışmalarını sürdüren Funda Arar, ilk albümü "Sevgilerde"'yi 2000 yılı Şubat ayında çıkardı. Sevgilerde albümünde Necip Fazıl Kısakürek'in şiiri "Kaldırımlar"'ı seslendirmiştir. Albümde Kaldırımlar'ın Yanı sıra Behçet Necatigil'in "Sevgilerde", Gülsüm Cengiz'in "Yağmur", Şeyda Kılınç'ın "Ay Doğmadan Gel" şiirleride yer almaktadır.

Arar, ikinci albüm çalışması olan, "Aysel" albümünde 50'li yıllara ait şarkıları seslendirmiş. Ardından "Sonu Yok Bu Aşkın" albümünü çıkaran sanatçı 2001 yılının Şubat ayında ise Kıraç ile birlikte yaptığı düet albümünü çıkardı. Albümde yer alan "Sevgiliye" adlı şarkı Arar'ın ilk klip çalışması olmuştur. "Sevgiliye" albümünde yer alan bazı şarkıları ise Funda Arar'ın bestelediği şarkılardır. Albümde yer alan ve söz ile müziği Funda Arar'a ait "Seni Düşünürüm" şarkısına klip çekilmiştir.

Sanatçı Magazin Gazetecileri Derneğinden 2002 yılında Kıraç ile birlikte yaptığı Sevgiliye Albümü ile en iyi çıkış yapan sanatçı ödülü kazanmıştır.

2002 senesinin Mart ayında, Funda Arar, "Alagül" albümünü çıkaran sanatçıya, Alagül albümünde yer alan 12 şarkıdan, 6 şarkının bestesi aittir. Albümde, geçmişte Erkin Koray'ın seslendirdiği "Arapsaçı" şarkısına da Arar'ın yorumu ile yer verilmiştir.

2003 yılının Ekim ayında çıkartmış olduğu üçüncü solo albümü "Sevda Yanığı" çıkaran sanatçı albüm ile aynı ismi taşıyan Sevda Yanığı adlı parçaya klip çekmiştir. Albümünde Ahmed Arif'e ait "Haberin Var mı" adlı parçayı tekrar yorumlayan Arar, Sevda Yanığı albümü ile 31. Hürriyet Gazetesi Altın Kelebek Yarışmasında En İyi Çıkışı Yapan Sanatçı ödülünü kazanmıştır.

Arar, 2,5 yıl aradan sonra 3 Mart 2006 tarihinde Son Dans adlı albümünü çıkartmış ve albümün ilk parçası olan Karartma Günleri çıkış klibi olmuştur. Sanatçı, geçmişte Bergen'in seslendirdiği Benim İçin Üzülme adlı şarkıyı yeniden yorumlayarak albümde yer vermiştir.

2006 - 2007 yıllarında Arar, sanatçı Kıraç ile yaptığı Gölgeler programında şarkılar seslendirmiştir.

Ayrıca 2007 senesinde toplam satış rakamlarına göre düzenlenen MÜ-YAP Müzik Ödülleri kapsamında "Son Dans" albümü ile "Platin Ödül" kazanmıştır.

Sanatçı, Serhat Hacıpaşalıoğlu başkanlığında Murat Boz, Işın Karaca, Hayko Cepkin, Emre Aydın, Fuat Güner, İlhan Şeşen, Nev, Seyyal Taner, Olcayto Ahmet Tuğsuz, Mehmet Teoman, İzzet Öz gibi birçok ünlü isimle 12. Kasdav Liselerarası Müzik Yarışması nda jüri koltuğunda yer almıştır.

Arar, 2008 yılında Rüya adlı bir Türk Sanat Müziği albümünü çıkaran Arar, 2,5 yıl aranın ardından Zamanın Eli adlı albümünü 6 Mart 2009 tarihinde çıkarmıştır.

Albümleri:
    1999: Sevgilerde
    2001: Sevgiliye
    2002: Alagül
    2003: Sevda Yanığı
    2006: Son Dans
    2008: Rüya
    2009: Zamanın Eli

Üye Listesi:
    1-) 0nur!
    2-) pspcü
    3-) V_lkan
    4-) Ege_Aşığı
    5-) shadowz61
    6-) aykut1993
    7-) emirburak23
    8-) nasozby
    9-) Filippa
    10-) serseri
    11-) I am loving my teacher
    12-) the-revival
    13-) Salvador_07
    14-) George Jetson
    15-) azizerkan07
    16-) Forks
    17-) 'Boyz N Da Hood

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0nur! -- 27 Temmuz 2012; 12:22:17 >

• DH tarihinin tek üyeli ilk kulübü olacak galiba

Albüm dışı bir çalışma; harika bir çalışma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0nur! -- 4 Eylül 2010; 4:30:33 >
  • yaz oraya!
  • quote:

Orijinalden alıntı: pspcü

yaz oraya!

Yazıyorum kadim dostum hoşgeldin
  • Çok severim. Beni de ekleyebilirsin
  • Beni de ekle :)))
  • Ben ben
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Daha eklememişsin yaa :((
  • Beni de ekle
  • Konu aşağılarda kalmış ya :) kimse ilgilenmiyor mu ?
  • Beni de eklersen sevinirim.
  • Harika bir yorum gücü var cidden, ekle
  • ekle hoca
  • hoca nerdesin eklesene
  • bu fan klüp işini ben devralmak istiyorum konuyu açan arkadaştan
  • Amanın!

Ben açıkçası takdir edersiniz ki umudu kesmiştim kimse gelmeyince birkaç gün, bakmayı unutmuşum afedersiniz :) Ekliyorum herkesi şimdi. Shadowz61 hocam sağol uyardığın için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0nur! -- 14 Eylül 2010; 20:23:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0nur!

Amanın!

Ben açıkçası takdir edersiniz ki umudu kesmiştim kimse gelmeyince birkaç gün, bakmayı unutmuşum afedersiniz :) Ekliyorum herkesi şimdi. Shadow61 hocam sağol uyardığın için

• imza yapın gençlik benim imza kodum

[right][image]https://store.donanimhaber.com/5d/3a/b0/5d3ab048d31dc34ab995733ff1437f52.jpg[/image] 
    [color=brown][b]Funda Arar[/b][/right][/color]
  • yak gel bildiğin ne varsa
    sat gel gözüm yok para pulda
    ekle sanadır bu hasretim
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.