Şimdi Ara

Full STR ve Full İNT hakkında... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
0
Favori
10.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben yeni bir char açmak istiyorum yanlış skill ve puanlar yüzünden charlarım heba oldu şimdi ben glave açmak istiyorum statları neye vermeliyim ayrıca skill olara lightning gitmek istiyorum sizce doğru bir seçimmi?
  • Ben Kneedeep e katılıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: Black_Sword

quote:

Orjinalden alıntı: LORD_WESTSIDE

sana tek bir tavsiye benden hemen yeni char aç kendine.senin yaptığın hatanın aynısını ben yaptım level 41 lik charı bırakmak zorunda kaldım.bikere blade kasıyosan kesin full str olman lazım.senin kastığın char spear yada sword kullanmalı ama o da kurtarmaz çünkü her verdiğin str ileride çok başını ağrıtacak.blade kasmak istiyosan illaki full str ve cold kasman gerek.o yüzden o char heba olur.geçmiş olsun şimdiden.

eyyy ben LvL 21 im Blade full str ama LİGHTNİNG bişey olrmu

yok sen devam et light de str ler bence en yüksek damage için fire kasmalı str lerin cold kasması saçmalık bence
    yanlız fire yerine lighting de tercih edilebilir çünki alana etki etmesi yüzünden 2-3 monstar a aynı anda dalabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tembeler -- 1 Haziran 2006; 9:48:17 >

• Arkadaşlar bu yazıyı başka bit topic de yazmıştım. Olaylara farklı bir bakış açısı getirdiği için buraya da copy paste yapıyorum.

Merhaba.
    Arkadaşlar yeni server açılmadan önce sizlerle bazı tecrübelerimi paylaşmak ve hatalı bir build yapmanıza elimden geldiğince, bilgilerim izin verdiğince engel olmak istiyorum.
    1.Öncelikle forumda bir full int nuker sevdası almış yürüyor. Tabiki kılıç kalkan olarak. Ortalıkta öyle bir nuker rüzgarı esiyor ki (bazı arkadaşların da gazıyla) herkes bu chara koşuyor. Acemi arkadaşların çoğu sanıyorlar ki 3 - 4 günde level 30 olup, nukeleri açıp kenardan ok veya taş atar gibi nuke atıp herkesi kesecekler. 5k, 10k, 15k damage verecekler. Ortalığı yıkıp geçecekler. Arkadaşar YOK BÖYLE BİR ŞEY. Karşınızdaki sizden epey bi alt level veya salak değise hayalinizdeki damageleri unutun. Öyle kendi levelini tek almak diye bişey yok bu oyunda. Haa str fire glaive arkadaş bol critli bi komboyla intçileri tek alır. Ama bunlar istisnai durumlar. Neymiş nuker Thor değilmiş, elindeki de Mjolnir değilmiş.
    2.SP farmsız anca ezik nuker veya şamar oğlanı olursunuz. Öyle 3k, 5k değil temiz bi 90-100+k sp farm a ihtiyacınız var. Skill tabında her yerde ihtiyacınız olan birşeyler var. Ve bu oyunda tek skill gitmeyecekseniz sp farm gerekiyor. Harbi bi nuker için en az 2 element nuke(fire ve light), cold ve light destek buffları, e üstüne bi de kılıç skilleri(lvl 30 sonrası gereksiz diyenler var inanmayın. Zira size pvp dirençliliği sağlar). Bunları 2 level fark bırakarak anca level 25 - 30 arasına kadar yetiştirirsiniz. Sonra siz oldunuz level 40, skiller kaldı level 30. Mecburi sp farmdasınız yani. Oldunuz ezik nuker. O saatten sonra sp farm çoook zor bi iş. Acıların çocuğu gibi gezersiniz ortalıkta. Gelen giden tokatlar. Str arkadaşlar dalga geçe geçe keser sizi. Zira o ezik skillerle kendi levellerinize hele ki garment giymişlerse damage falan veremezsiniz.
    3. Forumda daha önce dile getirilmişti. İnt char late game charıdır. Bu da lvl 50 nukeleri demektir. Yani deli gibi kasıp sp farm yapacaksınız, sonra deli gibi level kasacaksınız ki charınız bi kimlik kazansın. Uzuun işler bunlar.
    4. Sp farm meselesine gelince. Burada nasıl yapıldığını anlatmanın bi anlamı yok forumda detaylıca var zaten. Ben başka bir yönünü dile getireyim. En sevmediğiniz hatta tiksindiğiniz bir kişi, olay veya anı düşünün. Onun size verdiği sıkıntıyı 1000 ile çarpın. Şimdi elinizde sp farm yaparken çekeceğiniz sıkıntı var:) Bu işi ayırdığınız saate göre en az 2 haftadan başlamak üzere (günde 8 saat falan), birkaç aya kadar çıkarın. Bunlara katlanamayacaksanız nuker sevdasından vazgeçin.
    5. Bu oyunu akşamları iş veya okul dönüşü eğlenmek için 1 veya 2 saat oynuyorsanız benim tavsiyem naçizane archer char açın. Str, int farketmez. Seri level atlar diğerleriyle aranızdaki farkı fazla açtırmazsınız. (Zira önce level sonra skill önemli bu oyunda.) Tek skill yeterli olur. Sp farm falan yapmazsınız. İnt için light veya cold, str için fire yeter. Bi de light i lvl 21 yapar, pasifi 2 level,hızlı koşmayı 4 level yaparsınız. Sonra tek ana skill gidersiniz. Eli yüzü düzgün bi charınız olur. Zira diğer charlarda 1 veya 2 saat oyunla bir yere gelmeniz zor.
    6. Oyunda meslekler ileride her şeyiniz olacak. Full str bi char her mesleğe gelir. Trader, hunter. thief farketmez. Ama int bi charla hunterlik zor. Zira hunterler genelde ilk darbeyi alan olur veya darbe en sıkışık anınızda gelir. Mesela npc thieflerle uğraşırken. Bu durumda glaiveci bir arkadaştan mızrak fırlatma yerseniz o pvp yi kazanmanız çoook zor. Bu ve benzeri durumları kafanızda bi tartın, senaryolar üretin, düşünün. Sonra pişman olmayın.
    7. Bi de en önemlisi karakterinize uygun char seçin. Kişiliğinize uysun. Mesela int char hızlı düşünüp karar vermeyi, uygulamayı, nerde durup nerde vuracağını bilmeyi gerektirir. Yani analitik bir beyin ve oyun tecrübesi varsa int charla daha iyi iş yaparsınız. Bu yüzden oyunda tecrübeli değilseniz (lvl 35+ bi char eskitmediyseniz), veya ilk defa oynayacaksanız int char açmayın. Str bi charla oyunu öğrenin.
    Valla söyleyecek daha birkaç şeyim var. Ama işyerinden yazıyorum bu yazıyı. Vakit yok yani.O yüzden ileride ekler yaparım. Sakın bu yazımdan int char kötüdür, str iyidir, o güçlüdür bu zayıftır gibi bi anlam çıkarmayın. Zira forumda topicleri üstünkörü okuyup yazan çok kişi var. okumayı sevmiyoruz milletçe vesselam. Başta da belirttiğim gibi yeni serverde char açacak acemi arkadaşlara birkaç tavsiyede bulundum tecrübelerim dahilinde.
    Ha bide unutmadan arkadaşlar. :Burada tüm anlattıklarım 2 level fark esasına göredir. Yani Mastery levelinizle skill leveliniz arasında muhakkak 2 fark olsun. Str, int farketmez. Bunu ihmal etmeyin sakın.
    Sevgi ve saygıyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nømad -- 21 Temmuz 2006; 11:04:47 >

• bence öle uzun uzun yazmaya gerek yok bence ya full int ya da full str gidiceksin. ilerde monsterlara çok ii damage vurmak istiyosan veya nuker olmak istiyosan full int olun ama HP nizin az olucağını unutmayın , ayrıca full int , full str den daha kolay kasılır. Çünkü full str canın çok olur ama ii damagevuramazsın ama ilerdede çok güçlü bi hale gelebilirsin ama çok emek ister , uğraşmak gerekir monsterlarla uzun uzun dalaşmak zorunda kalırsın
  • full intin bence PVP de şansı yokfull strcileri 2 -3 vuruşta öldürmesi çok zor..benim arkdaşım var nuker lvl50 PVP de yerlerde sürünüyo gidiyo bi armor giyip gelio full str bladeye nuke atana kadar full str blade 1-2 combo yapıo küt yerde onun şu ana kadar ne zaman baksam yattığını gördüm kestiğini çok az gördüm...zaten bide nuker aduket çekerken bayağı bi bekliyo o öle aduket pozisyonunda dururken full strci işi bitiriyo bence her zaman full strci daha ii ama full int kasmak daha kolay...
  • lvl 33 full int sword fire charımı arkadaşıma verip full str blade fire/cold a döndüm. bunun sebebi intci charın zayıf olması değil nuke işinin bana uymaması ben comba adamıyım akşın adamıyım dalarım zıplarım hoplarım adama zeybek oynatırım. charımda nukeyi actığım an nukenın bana göre olmadığını anladım ve inti charın tek silahı nukesi...
    şuan lvl 15 teyim ve farmdayım 1k sp em oldu dahada yolu var ilerde eşek gibi canımla yuksek blocklu kalkanımla ve 7 satır bufumla ölümsüz olcam basıcam comboyu varsın yaratık kesemeyim o comboları bin kere yaptım daha doyamadım bi bin kere daha yaparım
    arkadaşıma charı verirken 2 şey söledim :
    1- kalabalıktan uzak dur
    2- kimseye ks yapma, drop sana cıkıyo ayıp oluyo :)

üstün olan char yok oyunda hepsinin avantajı ve dezavantajları var. taş kağıt makas oyununu herkes bilir orda en iisi hangisidir diye bi durum yok. burdada aynı...

önemli olan sizi sıkmayan char zevk meselesi yani. oyunda bladeler cok şekiller combolarıda öyle o yüzden blader

ve yine oyunda önemli konulardan biri skiller. buflar olmadan charlar cok ezik kalıyor lvl 33 te bile buflar 200 dmg fark yapıyordu ilerde bu nekadar bi fikrim yok... bu yüzden bufflar ve pasifler bi charı vezirde eder rezilde...
    yine önemli bi konu itemler... 10 blocklu bi kalkanla ne pvpde ne exte iş yapamassınız alın elinize 17 blocklu gidin kapı önüne sizden 5 lvl adamları ( ne olursa olsun) yerden kaldırmayın... aynı şeyler silah ve kıyafetler içinde gecerli

burdan cıkan sonuc... size uyan bi char acın amacınızı i secin... sectiğiniz char ne olursa olsun elinizden gelidğince bol sp kasın ve kullanabilidiğiniz en ii silahları bütceniz yetiği kadar alın kullanın... böle yaparın lvl inzde ve clasınızda 1 numara olursunuz
    hade herkese kolay gelsin young tigerlarla biraz işim var :)

• aynen sana katılıyorum arkadaşım bende çok düşündüm nuker amaçlı açtığım lvl21 charımı bıraktım öle

olduğun yerden aduket çekmek çok sıkıcı olur die düşünüyorum. hareket gerekiyo bana da zevk veren bu

ben blade fire/lighting/cold gidicem sp farmda işim ollucak benimde 1 ay falan kasıcam 20k SP lazımm
  • Beyler aklıma çok takıldı sormam lazım bu nukr dediğiniz nası oluyo nuke magicler nelerdir.Bu en sondaki passive güçler midir nuke dediğiniz.
  • yaw adamlar 4 stat point verse olucak işte
  • Beyler ben level Full int Spearim ne gitmem gerekiyo simdi prodector giyiyorum yane ne gitmem gerekiyo daha level 15 im Soylerseniz Yeni Setimi alcam da
  • ya bu oyna yeni baslıyıcam ama bu oynun stat pointleri sacma cok fazla ama size bise soleyim full int veya str verilince tek ozellik artar mesela str dayanıklılık ama int ise sırf taktik amaclı buyu ozellikleri ile saldıran demek ama sole 2 str 1 int giderseniz bence charınız super olcagından eminim eher oyunda bi anormallik yoksa hic bir oyuda bole full stat verildgini gormedim yoksa neden diger statlar olsun ki
  • ya bence zewk işi ama ya full int git yada full star gitt okcuda ama 2str 1 int git full intin zewki lwl 30dan sonra basLıyo ama arada sırada yatıyosu meseLa bnim char gereece de lwl 33 1214 canı war 3000mp waar fuLL int tabiki
    ama fuLL str gidersen lwl 33 3000 yakın canın olur 1000mp olur koLay koLay yatmaz sın tabi saLAk oLmadıqın surece tabi karşına full nuke biri çıkmazsa
  • arkadaşlakr herkes bu konu hakkında bişeyler söylüyor ama azcıkta ne işe yaradıklarını söylereyerek yorum yapsalar cok daha iyi olucak gelelim full str ve int meselesine bu oyunda str ye verdiğiniz her point pysical damage gücünüzü ve canınızı arttırır pysical damage nedir peki?? pysical damage skillerinizin verdiği hasardır ben burda yalnızca glavie ve bladeler için yorum uapıcam okçu hiç kasmadıgım için yanlış yorum yapmak istemıyorum .neyse konumuzua dönelim str ye verdiğiniz her point hem canınızı hemde sillerinizin vuruş gücünü arttırır eğer dikkat ettıysenız skıllerın üzerinde hep pysical dmage %.. falan yazıyo skiline göre göre bu değer değişiyor tabiki eğer bu söylediğime inanamayan varsa şöyle bi deneme yapabilir lvl atladığı zaman str 1 poınt verdıgınde alttaki pysical attağın arttığını görecekesiniz şimdi birazda intten bahsedelim int demek oyundaki mage buyuleri ile (yani light fire ve cold)yaptıgınız vuruşların gücüdür.iBu büyülerin iyiy damage vuranları hemen hemen hepsi için 30 da açılır bu büyülerin ve vuruş gücünüz tamamen int inizle doğru orantılıdır ben çok gördüm sadece buylerle hiç spear skılı kullanmadan giant kesenleri ve gercekten vurdugu damageler cok yuksektı spearların int ve str ye eşit olarak vermesai bence en iyisi neden derseniz spear silahların en buyuk öz elliği magıcal attacklarının cok yuksek olması str ye biraz daha fazla verırseniz sizin için ii olur uzunda sürse her giantı hemen hemen kesersiniz lvl 30 da.benım su anda lvl im 34 scorpıon dahıl bir çok gıantı rahatca kesebiliyorum yok ben sadece mgıcal attack kullanıcam dıyorsanız lvl 30 a kadar speardan 2 tane skıll açın ve geri kalan skıll poıntleri bırakın ve full int calışın 30 olunca lıght ve fıre nın uzak vuruslarını acın birçok canavarı üzrınıze gelmeden rahatca yıkarsınız bunların hepsi tek tek denenemiştir lvl im 34 troyda oynuyorum nickim aynı elimde +2 32 lvl silahı var ve isteyen olursa pk yaparız umarım bırazda olsa yardımcı olmuşumdur unutmayın 1 musibet bin nasıhattan iyidir ben o musibeti yaşadım

• 31 LVL FULL STR BLADE + GLAVİE = FİRE CARIM VAR..DELİ SP KASMAK ZORUNDA KALIYORUM SU ANDA MEVCUT SP 6853...24 +2 SOS BLADE STR 1 24 +3 SOS SHİELD 18BR KALKAN KULLANIYORUM..KENDİ LEVELİM VE +2 ÜSTÜME KARŞI COK NADİR YATMIŞTIRIM AYNI ÖZELLİKTEKİ CHAR OLURSA BELKİ ODA ZOR.INTCİLER COK ZAYIF KALIYOR BANA GÖRE PVPDE..
    AMA BEN PVP YAPMAM DİYEN HERKESE TAVSİYEM INT GERÇEKTEN SAĞLAMCILAR:) PVPDE SIFIR ŞANS..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Morlan.:

kesinlikle en ii si okcu-cold+force(force nin 3.büyüsüne kadar ama)-full str

Arkadaşa katılıyorum kesinlikkle.Bende full-str okçu cold+force char açtım daha lvl 15 bu yüzden buraya bakıyorum stat pointleri içiin yanlışlık yapmiyim diye ama bencede full str okçu colld çok iyi oluyo.

• valal güzel bir topic, eski ama oldukça faydalı :) en çok tartışılan konu hakkında en geniş bilgiyi bu topicte buldum, özellikle madde sıralayan arkadaşa çok teşekkürler.
  • ben full str yim diyosunuz ki lvl 52 den sonra int guclu oluyor peki tamam ama unutmayin ki lvl 70 lik tecrubeli bir full str glavie yi int char alamaz glavie full str leri bide blade leri kucuk gormeyin yere yatirma buyusuyle iki kere yatirirsa sasirmayin
  • abi bu çok eski topiç baksana tembeler heretric hep 2str1int falan gidiyolar onaların hiçbiri şuan bu fikri kabul etmiyo sanırım kim hortlattı be bu topiçi
  • Aslında mantığım str diyor ama kalbim int eğer int olucaksa çok sağlam item lazımki str ler 2 komaya bayamasın charı.str ise hp si çok ama damage ı az str işte adı üstünde...eğer int char yapacaksanız şöyle Morgan gibi bir charınız olmalıki str leri kütür kütür nukeleyebilesiniz.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.