Şimdi Ara

full hd film izlerken filmin takılmaması için CPU'yu nasıl düşük tutabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bilgisayarım full hd film izlerken kasılıyor, işlemci %100 e yakın çalışıyor. nasıl düşürebilirim , hangi donanımı değiştirmem veya yükseltmem gerekir veya yazılım olarak media player classic ve k-lite codec kullanıyorum, yazılım olarak hangi programı kullanırsam cpu'yu düşürebilirim, yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. (SİSTEMİM: cpu - AMD Athlon 64,2200 mhz 3500 , anakart- ABİT KN8 SLI , 1 GB Ram, ekran kartı- NVİDİA GEFORCE 6600 (128 MB) - PSU. power AOPEN 350 watt)

• O işlemciyle ağzınla kuş tutsan 1080p bir filmi kasmadan izlemen zor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: yekialem

O işlemciyle ağzınla kuş tutsan 1080p bir filmi kasmadan izlemen zor..

o işlemciyle dahi 1080p içerik izlemek mümkün.

Ancak ekran kartınızı değiştirmeniz ve dxva destekli ati yada nvidia herhangi bir kart almanız gerekiyor.Nvidia tarafında bir 8600 ati tarafında da bir 2600 pro dahi bu iş için yeterli.
    kart değişimi sonrası yine kullandığınız ve dxva'nın belkide en kolay etkinleştiği mpc-hc üzerinden etkin hzlandırma ile işi cpu üzerinden alıp gpu'ya yaptırabilirsiniz bu sayede cpu kullanımı %10 lar seviyesine gerileyecek ve kesintisiz bir izleme imkanı bulacaksınız.

Konuyla ilgili şu linke göz atın.

http://forum.darkhardware.com/viewtopic.php?f=9&t=166893

• bi yolu var. CoreAVC h264 codec bul indir ve yükle. görüntü kalitesini azıcık düşürüyo bu şekilde daha rahat izletiyo HD'leri. Ben HD izlemek için Winamp ve VLC player'ı kullanıyorum.
  • öncelikle saçma cevaplarınızı kendinize saklayınız, sayın user lar,

1080p lik standart kalitede bir filmi ilzmeke için 1.6 ghz lik minimum 512 mb ram olan pc yeterli, netbooklarının minimum 1.6 olmasiin tek sebebi bu, bilgisayrınızda virüs vs olabilir bunun dışında, bir sorun oalcğaını teşkil etmiyorum,
  • http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/musicandvideo/hdvideo/contentshowcase.aspx#sysreq

System Requirements
    The sample clips have data rates between 6,384 Kbps and 10,440 Kbps. The higher the data rate, the higher the resource requirement.

Although other system configurations might be able to play back this content, for an optimal experience we recommend the following configurations:

Minimum Configuration
    (to play 720p video)
    # Windows XP
    # Windows Media Player 9 Series
    # 2.4 GHz processor or equivalent
    # 384 MB of RAM
    # 64 MB video card
    # 1024 x 768 screen resolution
    # 16-bit sound card
    # Speakers

Optimum Configuration
    (to play 1080p video with 5.1 surround sound)
    # Windows XP
    # Windows Media Player 10
    # DirectX 9.0
    # 1.8 GHz Intel Core Duo or higher processor (or equivalent);
    3.0 GHz Intel Pentium 4 or higher processor (or equivalent)
    # 512 MB of RAM
    # 128 MB video card
    # 1920 x 1440 screen resolution
    # 24-bit 96 kHz multichannel sound card
    # 5.1 surround sound speaker system

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clarion -- 2 Kasım 2009; 15:15:26 >

• bu sorun bendede var imzamdaki sistemde kasarak izliyorum ama bende virüs var sanırım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: nitrococuk

bi yolu var. CoreAVC h264 codec bul indir ve yükle. görüntü kalitesini azıcık düşürüyo bu şekilde daha rahat izletiyo HD'leri. Ben HD izlemek için Winamp ve VLC player'ı kullanıyorum.

yanlış coreavc görüntü kalitesini düşürmez gpu destekli olmaz ise coreavc cpu üzerinden çözüm yapar vlc standart kurulumdan sonra coreavc yi kullanmaz gömülü codeclerini kullanır.

quote:

öncelikle saçma cevaplarınızı kendinize saklayınız, sayın user lar,

1080p lik standart kalitede bir filmi ilzmeke için 1.6 ghz lik minimum 512 mb ram olan pc yeterli, netbooklarının minimum 1.6 olmasiin tek sebebi bu, bilgisayrınızda virüs vs olabilir bunun dışında, bir sorun oalcğaını teşkil etmiyorum

hiçbirşeyden haberi olmadan atıp tutmamak lazım biraz araştırmak ve öğrenmek lazım!

quote:

System Requirements
    The sample clips have data rates between 6,384 Kbps and 10,440 Kbps. The higher the data rate, the higher the resource requirement.

Although other system configurations might be able to play back this content, for an optimal experience we recommend the following configurations:

Minimum Configuration
    (to play 720p video)
    # Windows XP
    # Windows Media Player 9 Series
    # 2.4 GHz processor or equivalent
    # 384 MB of RAM
    # 64 MB video card
    # 1024 x 768 screen resolution
    # 16-bit sound card
    # Speakers

Optimum Configuration
    (to play 1080p video with 5.1 surround sound)
    # Windows XP
    # Windows Media Player 10
    # DirectX 9.0
    # 1.8 GHz Intel Core Duo or higher processor (or equivalent);
    3.0 GHz Intel Pentium 4 or higher processor (or equivalent)
    # 512 MB of RAM
    # 128 MB video card
    # 1920 x 1440 screen resolution
    # 24-bit 96 kHz multichannel sound card
    # 5.1 surround sound speaker system

güzel yazmışsınız ancak burda gözden kaçan nokta bu tavsiye sistemlerin cpu üzerinden çözüm yapacağı üzerine dikkat edin gpu ve DXVA'dan bahsedilmemiş kendi laptopumdan örnek vermem gerekirse pil tasarruf modunda(cpu:1ghz) mpc-hm yazılımı ve dxva etkin iken 720p ve 1080p H264 AVC kodlu filmlerde sıkıntı olmuyor.

önceki mesajda bununla ilgili link attım inceleyin...

• elbette, zaten burada dikkat çekilmek istenen şey CPU gereksinimi... Yoksa, donanım hızlandırmalı grafik kartları uygun video izleme yazılımları kullanıldığında zaten CPU ya yük bindirmiyor.
  • quote:

yanlış coreavc görüntü kalitesini düşürmez gpu destekli olmaz ise coreavc cpu üzerinden çözüm yapar vlc standart kurulumdan sonra coreavc yi kullanmaz gömülü codeclerini kullanır.

Dostum Coreavc yi yükledikten sonra winampta HD'leri izlerken büyük fark hissettim. hiç takılma olmadı. görüntü kalitesini düşürdüğünü de vidyoda arka planlarda çok transparan mozaikleri farkedince anladım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.