Şimdi Ara

full frame objektifin farkı nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sensörlerin boyutuna göre gövdelerde full frame duydum ama objektifin full frame olmasına az evvel bir ilanda rastladım. araştırdım pek de bir sonuç bulamadım. Bazı firmalarda objektifin bayonet tipi mi farklı oluyor full frame derken kastedilen bu mudur? gördüğüm ilanda tavsiye isteyen arkadaş şu soruyu sormuş. ileriye yönelik olması açısından full frame bir objektif mi almalıyım diye. bağlantı şekli farklı olsa eğer mevcut full frame olmayan gövdede kullanamaması lazım. Bilen biri açıklarsa sevinirim. Şimdşden teşekkürler.

• FF objektif FF sensore goruntu dusurecek sekilde (36x24mm alana) tasarlanır. Crop sensordede kullanılır sorun olmaz. FF objektif alırsınız crop govdede kullanırsınız ilerde FF govdeye gectiginizde bu objektifi kullanmaya devam edersiniz.

Ama APS-C tip uyumlu objektifler (24x16mm) sensore goruntu dusurmek icin tasarlanırlar, FF govdede kullanılamaz.

FF objektifin farkı daha buyuk alana (FF sensore) goruntu dusurebilmesidir.

Standartlarda, bu FF sensore gore yapılandırılmıstır. Mesela 200 mm objektif aldınız bu objektif APS-C uyumlu olabilir. Ama bu 200 mm degerledirilirken FF e gore degerlendirilir. Yani 200 mm crop sensore takılınca 1.5 ile carpılır ve 300 mm ye denk gelir. Bu objektif FF te kullanılmaz fakat hesaplayınca FF degerleri hesaba katılır.

Asagıdaki goruntude klavuz niteliginde:

full frame objektifin farkı nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 26 Kasım 2012; 11:49:08 >

• evet anladım. o zaman ilerde ff body düşünen biri için çok önemli bir kriter objektif seçiminde. açıklama için teşekkürler.
  • o zaman şöyle diyebiliriz değil mi

yazdıklarım full frame olmayan k-7 gövdem için

SMC Pentax-DA 18-55mm F3.5-5.6 AL WR yani kit lens, üzerinde yazan aralık değerlerini verir çünkü APS-C uyumlu

SMC Pentax-FA 24-90mm F3.5-4.5 AL [IF] full frame olan bu objektifte ise 1.5 çarpanıyla 36-135 aralık değerlerinde kullanılır.

full frame bir body aldığımdaysa 18-55 kullanamam 2. lensi 24-90 aralığında kullanırım.
  • 18-55 APS-C uyumluda olsa yazan degerleri vermez. 1,5 ile carpacaksınız. Yani crop sensor govdede 27-82 mm esdeger olacaktır. Tum standart FF uzerine kurulu ve yazılıdır.

Bu arada bende uzun zamandır K10D kullanıcısıyım. 2.8 setim var.
  • tamam hocam teşekkürler anlaşılmıştır :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.