Şimdi Ara

FULL'den benzin aldım. Sonuçları... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
4.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: askarsa

quote:

Orijinalden alıntı: kaiser şoze

100km de 1 lt etkileyecek kadar fark olduğunu sanmıyorum markalar arasında .ama bayiler arasında olabilir. bayiyi değiştirin .

full de bayilik sistemi yok. butun istasyonlarin sahibi full sirketinin de sahibi, bundan dolayi yakitta istasyon kaynakli sikinti olmasi zor.

Zaten ucuz olmasının sebebide bu.Bizde transportera hep fullden alıyoruz.Bir şikayet yok ama kuzenim i20sine fullden doldurmuştu.Tamamen bitirip bpden fulledi.Fark etti diyordu arabanın gidişinde.
  • Kuzeninki sadece algıdır büyük ihtimalle, bu kadar hassas olabileceğini sanmam.

Bir arkadaşım Coca cola çok iyi Pepsi beş para etmez diyordu.
    İşyerinde de bi eğlence düzenlemişler ve pasta ile beraber kola almışlardı.
    Hem Coca cola hem Pepsi olduğunu görünce hemen diğer bir arkadaştan gözlemci olmasını da isteyerek yeni açılmış her ikisi de 1lt pet şişedeki
    Coca cola ve Pepsiden iki ayrı bardağa doldurduk.

Böyle iddialı sözler görünce hep aklıma gelir.

Sonuç mu; Herif Coca cola yerine Pepsiyi gösterdi, biz de güzelce dalga geçtik

Aslında bundan da ilginci, daha sonra evine hangi koladan aldığını sorduğumda cevap Coca cola idi.

Güzel tat olarak Pepsiyi beğenmiş adam (herkese saygı duyarım bazısı Pepsi bazısı Coca cola der, zaten aralarında az fark var) yine de
    beğendiği tadı değil Coca colayı evine alıyor, esir alınmış beyin bu olsa gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: derfgt

Kuzeninki sadece algıdır büyük ihtimalle, bu kadar hassas olabileceğini sanmam.

Hem Coca cola hem Pepsi olduğunu görünce hemen diğer bir arkadaştan gözlemci olmasını da isteyerek yeni açılmış her ikisi de 1lt pet şişedeki

Aslında bundan da ilginci, daha sonra evine hangi koladan aldığını sorduğumda cevap Coca cola idi.

Güzel tat olarak Pepsiyi beğenmiş adam (herkese saygı duyarım bazısı Pepsi bazısı Coca cola der, zaten aralarında az fark var) yine de
    beğendiği tadı değil Coca colayı evine alıyor, esir alınmış beyin bu olsa gerek.

Pepsi çok köpürüyor, Coca Cola'da da çok şeker tadı var. Halbuki ikisinin de içinde fruktoz şurubu var, nişasta fabrikalarında mısırdan üretilen sıvı fruktoz (NBŞ Nişasta Bazlı Şekerler). Adana'da Oğuz Gıda ve diğer şehirlerde adı duyulmayan fabrikalar tarafından fason olarak üretilen gazlı meşrubatlar var, bir tanesi de DiaSA ve BİM gibi yerlerde satılan "Kola" (Le Cola), çok iyi soğutulduğunda ve kapak açıldıktan sonra masada yemekle birlikte tüketildiğinde kaliteli bir içeceğin tadını zahiri olarak verebiliyor ama ılık olduğunda kandan farksız bir hal alıyor.

• 8.000 km hep aygaz lpg kullandım, son 1.000 km fullden alıyorum lpg yi olumsuzluk yaşamadım hiç performans aynı gittiği km üç aşağı beş yukarı aynı , aygazdan alırsam 26*2,40= 62,4 TL , fullden alırsam 26*2,23=57,9 TL tutuyor.. fark sadece maliyet yani bir depoda 4,5 TL kar elde ediyorum.. Çekinerek aldım Full lpgden ama bundan sonra almaya devam...
  • Bende bayramda lukoil den depoyu fulledim.
    Simdilik memnunum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

quote:

Orijinalden alıntı: derfgt

Kuzeninki sadece algıdır büyük ihtimalle, bu kadar hassas olabileceğini sanmam.

Pepsi çok köpürüyor, Coca Cola'da da çok şeker tadı var. Halbuki ikisinin de içinde fruktoz şurubu var, nişasta fabrikalarında mısırdan üretilen sıvı fruktoz (NBŞ Nişasta Bazlı Şekerler). Adana'da Oğuz Gıda ve diğer şehirlerde adı duyulmayan fabrikalar tarafından fason olarak üretilen gazlı meşrubatlar var, bir tanesi de DiaSA ve BİM gibi yerlerde satılan "Kola" (Le Cola), çok iyi soğutulduğunda ve kapak açıldıktan sonra masada yemekle birlikte tüketildiğinde kaliteli bir içeceğin tadını zahiri olarak verebiliyor ama ılık olduğunda kandan farksız bir hal alıyor.

koladaki karbondioksit dil hücrelerini geçici süreli olarak uyuşturur. kolanın tüm tricki bu. kola meşrubatının doğal tadı berbattır. içindeki su kaynak suyu filan değil. osmos yöntemiyle rafine edilmiş su. şekeri dediğiniz gibi mısır şekerinin özütüdür. aşırı kilo, selülit yapar.

bu kadar çok yazdığıma bakmayın. ayda 1 kutu bile içmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atmosphere -- 3 Eylül 2011; 19:17:58 >

• opetten şaşmıyorum dizeli çok iyi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Orijinalden alıntı: fatihen

Normalde benzini sürekli Opet'ten alıyordum ama neredeyse hergün önünden geçerken gözüme takılan benzin fiyatlarını gördükten sonra dayanamadım ve FULL'ün benzinini denemeye karar verdim. Bir depo benzin aldım. Arabam Nissan Note 1.6 manuel. Depoyu bitirdim ve sonuçlarını yazıyorum.
    Önceden şehir içi 6.5 lt yakarken 7.5 lt'den aşağıya neredeyse hiç düşmedi.
    Şehirler arası 5.0-5.4 lt iken 6.0 lt den aşağı pek düşmedi. Arabanın çekişinin düştüğünü ve
    motor sesinin arttığını hissettim. Performans farkını özellikle eski benzinimden tekrar alınca bariz şekilde hissettim. Ve tekrar eski değerlerime ulaştım.

NOT: Bu sonuçlar karalama amaçlı değildir. Ben elde ettiğim sonuçları forumdaşlarımla paylaşıyorum. Elde edilen sonuçlar benim arabamla da ilgili olabilir. Hepsi bu.

Ben size bunun sebebini söyliyim. İki benzini karıştırdınız. Birbirini etkiledi. Çünkü aynısı başıma geldi. Sürekli Opet'ten alırım. Köyde Opet yok. Mecburen SHELL'den aldım. Hem tüketim yükseldi. Hem de arabanın çekişten düştüğünü hissettim. Depoyu iiyice dibe indirdikten sonra Konya'da tekrar Opet'ten aldım. Araba eski sağlığına kavuştu.

Artık yakıtlar aynı değil. Her şirket kendine göre bazı maddeler katıyor.

@topaz42 arkadaşın yazdıklarıyla aynı fikirdeyim; ben de zamanında full'den ilk kez akaryakıt (eurodizel) aldığımda aynısı olmuştu, çekişten düşmüştü ve biraz fazla yakmaya başlamıştı ama daha sonra yine full'den almaya devam edince normale dönmüştü.

• full dedik. full'ün ankara çevik kuvvetteki elemanlarında eski hürmet ve saygıyı göremiyorum. çorba çay ikramı yapan elemanlar inanılmaz hödük. senli benli hitap edebiliyorlar. ilk açıldıklarında haşmetmeab modundaydılar. şimdi enseye tokat ?!

özellikle yıkamacılar çok agresifler. az adama çok iş mi yaptırıyorlar nedir. geçenlerde benim arabayı bir yıkadılar. tükürüp bezle biraz ovalasam o kadar temizlerdim. 4-5 dakikada bitir. su tut gitsin. öyle itinasız. sallama bir iş.

fakat bahşişe çok alışmışlar. arabayı doğru dürüst yıkamayıp, bahşiş diye gözüne bakıyorlar. sözün özü; hizmette epey değişme var
  • quote:

Orijinalden alıntı: sscasta

TP ( türk petrol ) den alan arkadaşlar memnun mu acaba merak ediyorum, fiyatları çok uygun

???
  • Aracın deposunda 2 ayrı yakıtı karıştırınca performansta düşme oluyor katılıyorum sürekli olarak opet'ten yakıt alırım bir keresinde uzunyolda Petrol ofisinden yakıt almıştım 2 yakıt karışınca 211 bg araba 150 gb gibi gitmeye başladı.
  • Total'den depoyu doldurduktan sonra benzinin yarısını kullandım ve Full'de ucuz benzini görmem üzerine depoyu tekrar doldurdum. O şekilde uzun yola çıktım ve araçta bir değişiklik falan olmadı. Üstelik litresi 20 kuruş daha ucuza depoyu doldurmuş oldum. Bugün öğlen de Shell'den depoyu doldurdum ve depo yarısına geldiğinde Petline'da 4.20'ye benzini görünce doldurmaya karar verdim. Araçta yine bir değişiklik olmadı. 4 kişi full bagaj + klima açık rampa yukarı 200'e bile sorunsuz çıktım. Tüketim de aynı, performans da.
  • bazı arkadaşlarım izmirde full den alıyorlar çok uzun süredir. birinin aracı fabia tdi , diğerininki accent admire dizel. hiçbir sorun yaşamadılar.
  • Tek depoda bunun anlaşılması mümkün değil diye düşünüyorum.
    Ben kullandığım LPG'yi seçerken herbirinden en az 2-3 depo alarak kararımı verdim.
  • Aracımız son 15.000 km.sinde %90 sıklıkla full ün dizeliyle kullanılmıştır.yaptığım gözlemler:ses arttı,çekiş bariz olarak düştü,ilk kalkış daha zorlaştı,yakıt tüketiminde 0.5-0.8 lt civarı yükselme var.Üstelik son bakımda değişmemesi gereken filtreler de değişerek 120 lira ekstradan harcama yapıldı.kar mı zarar mı hesaplayın artık
  • Ben bir sürü kampanya takip etmeyi sevmiyorum, benden kazandıkları para ile kampanya yapıyorlar milleti o kampanya senin bu kampanya benim koşturup duruyorlar insanların zihni bunlarla doluyor başka şeyleri düşünemiyorlar.

Fulden ucuza alıyorum kampanya filan takip etmiyorum depoyu fulleyip kilometreyi sıfırlarım sürekli nekadar yaktığını bilirim son 3 aydır ful'den 97 octan alıyorum olumsuz bir değişiklik olmadı. Şimdilik memnunum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atmosphere

ankara çevik kuvvet'in ordaki full'den arasıra alırım. çekiç çok fazla düşmedi. en performanslı yakıt opet'te bence de. bp'nin bazı istasyonlarında benzin çok sulu sanırım. araba çekiçten düşüyor. motorun feleği şaşıyor. po'nun ankara aydınlıkevler ve gülveren'deki istasyonlarının benzinini de beğeniyorum.

bu arada @taner göde'nin entrisine bir dipnot. dün gece muğla-ankara dönüşünü; varan-neoplan cityliner ile yaptık. muavinlerin cityliner gibi bir araca, ilk defa duyduğum petrotürk'ten yakıt alıyor olmaları ilgimi çekti.

önce opet, sonra po.

ama kadoil, lukoil yakıtlarını da övgü üzerine denemek istiyorum.

not: ayrıca türkiye petrollerine ait tp yakıt istasyonları ve po'nun jandarmaya ait ankara'daki bazı istasyonları %100 türktür.

Opet daha az menzil gidiyor aydınlıkevlerdeki po yu bende begeniyorum ayrıca ordaki pompacılar aha güler yüzlü abi lastiğe bi hava basıverirmisin dedim halletti hemen.Yakıtını çok övdüğüm lukoilde 3 kişiye söylememe ragmen başlarından savmışlardı.İnsanlık öldü deyip çekip gitmiştim

• bence biraz karalama gibi olmuş.

ben aracımı alalı 5500 km yaptım 1.4 benzinli polo manuel . bunların yarısı full pet yarısı da bp den aldım. fark olarak çekiş düşüklüğü yok ve menzilde herhangi bir fark yok.

full pette kötü yakıt olması için herhangi bir sebep yok. adamlar piyasaya yeni girdi , her istasyonun farklı bir sahibi yok sadece sabit maaşlı müdür atıyorlar ve yakıtlar hesaba göre gönderiliyor. gazetede bir makalede okumuştum bunları. bayilik usülü olsa adam cebine daha çok para girsin diye yakıtın kalitesini düşürebilir bunlarda var.

ama full pet bence avantajını kaybetti çünkü 4.22 tl ye yakıt satıyorlar. shell opet bp total 4.35 e satıyor. gidip full petten almaktansa tanınmış markalardan alırım daha iyi.

mesela 2 ay önce genelde 4.32 ye satılırken ben 3.89 tl ye karacabey full den yakıt alıyordum ve değecek miktarda kar bırakıyordu artık her yerde 4.22 tl oldu avantaj yok.

• bende aldım birkaç kez ve herhangi bir düşüklük görmedim...memnun kaldım.
  • FULL benzini TOTAL'den alıyor. Sorun yaşamanız mümkün değil. Üstelik bayi mantığı olmadığı için de pompaya göre değişmez.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.