Şimdi Ara

Fujiyama doğal gaz sobası yanmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
30.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bizde Fujiyama doğal gaz sobası var sobayı geçen sene taktırdık 2 - 3 defa kullandık şuan sobayı yakmaya çalışıyorum yanmıyor pilot dahi yanmıyor doğal gaz hattındaki havayıda aldım. Pilot kademesine getiriyorum ayar butonunu bastırıp çakmağı çakıyorum yanmıyor defalarca denedim. Sizce nedeni ne olabilir ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • uzun süre kullanılmadıysa doğalgaz borusunun içindeki gaz yavaş hareket edebilir.

    sobanın fişini takın.
    gaz düğmesini yüksek konuma çevirin,
    tam ortasına parmağınızla bastırın,
    20-30 saniye bekleyin ve çakmak tuşuna basın.

    olmadıysa baştan başlanacak ve her seferinde 5 saniye fazla bekleyin.

    not1: 2 dakika bekleyin demiyorum! gaz iyice yayılmasın. yoksa havaya uçarsınız.
    not2: çok kolay uçmaz merak etmeyin.
  • Eğer sobanın bulundugu ortam tozlu ise enjektör tıkanmış veya en çok olan olay olmuş olabilir yani örümcek ağ yapmış olabilir.Genelde ilk soba kurulumlarındada başımıza geldigi gibi 3-5 dakikaya kadar çakmak tetikleterek gazı beklemek gerekebiliyor çünki tesisat uzun süre kullanılmayınca gazın o noktaya gelmesi zaman alabiliyor.
  • Ben de fujiyama 10500 model soba aldim. Kargo dun geldi. Ancak sobayi kutudan cikarttigimda kutudan resimdeki parcalardan bir iki tane ayni buyuklukte, gerisi de daha kucuk parcalarda maddeler cikti. Yine sobanin bir ucundan kaldirdigimda diger tarafa dogru tikirdayarak ayni maddelerden gidiyordu. (1-2 tane resimdeki buyuklukte gerisi de yine minik parcalar halinde neredeyse toz kadar) Sobayi yapan fabrikada yetkili birine sordugumda bunun emaye oldugunu kazanin icinde olabilecegini soyledi hicbir zarari olmayacagini soyledi. Boyle birseyle karsilastiniz mi, normal mi bu soba kazaninin icindeki kirik parcalar ? Gorunurde bir sorun yok gibi ancak icim rahat etmedi. Bilen birilerine sormak istedim.
     Fujiyama doğal gaz sobası yanmıyor Fujiyama doğal gaz sobası yanmıyor Fujiyama doğal gaz sobası yanmıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Benim soba fujiyama 9300 ayrıca öyle maddelerle karşılaşmadım :) servisi aradım büyük ihtimal enjektörler tıkanmıştır dediler bakalım bakıma gelecekler 2 yıldır en fazla 6 - 7 defa yakılmıştır onlarda kısa süreli. Bakımda yapılmadı hiç. Bakalım cevabını servis gelince öğrenicez. Bu arada 50 tlmiş sanırım yıllık bakım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar servis geldi baktılar uzun süredir yakmadığımızdan pilotu örümcek tıkamış pilotu temizlediler şimdi tekte alıyor :)
  • Arkadaslar

    Hosseven hermetik soba HDU 10

    Atesleme calismiyor pil degisti olmadi



    Bakim da yapilmadi uzun sure kullanilmadi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar fujiyama dhal gaz sobasi aldım ama koku yapıyor gaz kokusu geliyor ama bakımını yaptırdım değişen birşey yok dedi ama hala gaz kokusu var normal midir acaba gelen kişi gaz kaçağı yok dedi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.